Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poptávka a nabídka platidel - bankovek » Nabídka: 500 Kč, vzor 1997, série D50

Nabídka: 500 Kč, vzor 1997, série D50

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Před nějakou dobou se v jiném vlákně na tomto fóru probíraly série českých bankovek, zejména pětistovek - viz
http://sberatel.com/diskuse/topic.php?id=5779&page=1
a dále v tomtéž vlákně
http://sberatel.com/diskuse/topic.php?id=5779&page=5, příspěvek 108 a dále.
Ukázalo se, že pětistovky vzor 1997, série D29 a vyšší se v oběhu vyskytují pouze v minimálním množství (nejvyšší zachycené sériové číslo 008369), navíc se nyní dává do oběhu série E, což je jiný vzor.

Nabízím k prodeji (pouze zde, ne na Aukru ani jinde) jednu z takových svých pětistovek v "oběhovém" stavu (viz foto). Protože se jedná o "pokusný balónek" a pokud vím, první nabídku k prodeji, nestanovuji žádnou cenu. Nabídky můžete psát do konce května na mnovak55@volny.cz. Prodám nejvyšší nabídce - ovšem pouze v případě, že bude zajímavá. Pojem "zajímavá" bohužel nedokážu blíže specifikovat.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
hezký pokusný balónek, kdybych jich měl tolik, taky bych asi jednu vypustil a udělal bych to přesně takhle. Jediný způsob, jak dosáhnout nejlepší prodejní ceny resp. jak my ekonomové říkáme minimalizovat spotřebitelský přebytek. Přeju hodně štěstí.

P.S. Nějaký chybotisk vypouštět nebudete?
Registrovaný uživatel
;)

Ne, chybotisky nemám, takže ani nemůžu vypouštět.
Moderátor
Je to trochu mimo, ale serie D22 nebude mit vetsi hodnotu nez 500kc D50 ze?
Registrovaný uživatel
Ne, nebude. :'(

Pokud si pročtete ta vlákna, na která odkazuji, zjistíte, že série D01 - D28 jsou běžně v oběhu. Druhý tiskový arch jsou série D29-D56 (ty jsou v oběhu v tom malém množství). Pak teoreticky může následovat další tiskový arch, ale na ten zatím nikdo nenarazil (a nejspíš ani nenarazí).
Moderátor
Dekuji za vysvetleni, ted uz to chapu :).
Registrovaný uživatel
taky jsem už uvažoval o prodeji a asi zkusím aukro jen jsem poslední dobou ještě línější než jindy...
jen pro úplnost zatím nejvýšší číslo 009691 ;)
Registrovaný uživatel
vladik napsal
taky jsem už uvažoval o prodeji a asi zkusím aukro

Aukro bych nezkoušel - když se tam rozšíří, že tyhle série jsou docela vzácné, každý je začne stahovat z oběhu. Buďme trochu sobci a nechme to málo, co je v oběhu, hezky bez povšimnutí propadnout do stavu "šrot". :twisted:
Registrovaný uživatel
je možné odtajnit, za kolik koupil šťastný výherce tu pětistovku?
Registrovaný uživatel
Odtajnit možno je - a pak se všichni zasmějeme: :P

počet nabídek: 0

Zdá se, že zájem není a každý čeká, jak se situace vyvine, což je docela pochopitelné. Nebo pravděpodobněji - každý si ty pětistovky asi shání sám. Na pokusné balónky asi bylo brzo, takže kauzu 500/1997, série D29 a vyšší, nechávám spát.
Registrovaný uživatel
500/1997 náhradní serie běžela na aukru? nějak jsem si nevšiml...
Registrovaný uživatel
Ne, na Aukru neběžela. Běžela pouze tady - viz začátek tohoto vlákna. Vysvětlení, proč ne na Aukru, viz můj příspěvek tady z 1.6.
Registrovaný uživatel
majkl napsal
Odtajnit možno je - a pak se všichni zasmějeme: :P

počet nabídek: 0

Zdá se, že zájem není a každý čeká, jak se situace vyvine, což je docela pochopitelné. Nebo pravděpodobněji - každý si ty pětistovky asi shání sám. Na pokusné balónky asi bylo brzo, takže kauzu 500/1997, série D29 a vyšší, nechávám spát.

ja sam jsem taky nedavno narazil v penezence na vyssi serii ... bohuzel dost obehova.
Myslim, ze cena by byla zajimava az u bezvadnych stavu, t.j. UNC nebo velmi pekna XF ...
Registrovaný uživatel
Teď co nejedou- Nové položky- se Aukro moc nevyplácí. Brouzdat na něm a vyhledávat nové zajímavé aukce, to se mi fakt nechce a ani nemám čas. Dřív člověk projel novinky, hodil zajímavosti do sledování a byl klid!
Registrovaný uživatel
ja nevim, projizdet novinky se daji prece v dane kategorii zatrzenim VLOZENO ZA POSLEDNICH treba 24 hodin ... nebo odebirat RSS kanaly ...
Registrovaný uživatel
To je taky problém. Mám čas nárazově a nepamatuju si kdy jsem tam byl naposledy. RSS kanály jsem ještě nezkoušel-se přiznám.
Registrovaný uživatel
no, ty kanaly maji taky svoje mouchy ... jde jich do zalozky v prohlizeci pridat jen 50, takze treba na bankovky 1918-1939 je to OK, ale od 1939 je to problem, protoze 50 aukci je tam nekdy vystaveno za par hodin ... neboli jakmile je vystavena 51. aukce, prepise mi to 1.aukci a tak dokola ...
Registrovaný uživatel
Ale zdá se, že už je to v poho. Dnes mi opět došly Nové položky. Hned mám další stránku sledování :) Jen peněz kdyby na to bylo víc :P
Moderátor
a jak se nastavují nové položky (?) :) o rss jsem slyšel, sám koukám vždycky jednou denně se zatržením 2 dny zpět (abych nekoukal přesně na čas), ale tohle neznám
Registrovaný uživatel
MOJE NAKUPY - Oblibene - vybrat si kategorii (kategorie) o ktere mam zajem a zatrhnout v Oblibene- Nastaveni, aby chodil e-mail s novinkama (nejcastejsi frekvence je 1x denne)
Registrovaný uživatel
klikni na "moje nákupy" dále na "můj účet" potom na "oblíbené" a už ti denně chodí na mail "nové položky"

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Poptávka a nabídka platidel - bankovek » Nabídka: 500 Kč, vzor 1997, série D50

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1