Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poptávka a nabídka mincí » Nabídka pamětních stříbrných 200kč mincí - kvalita PROOF

Nabídka pamětních stříbrných 200kč mincí - kvalita PROOF

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Robbie.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Pamatuji si, jak jsem před mnoha lety chodil otci do filatelistického klubu pro novinky. Kdo chtěl některé aršíky, musel novinky odebírat několikrát atd. Již tenkrát vycházely nominály, které normální člověk nemohl téměř vyfrankovat, pokud by neposlal dopis kolem světa. Každý stát se bude v této oblasti chovat tržně a nebude brát ohled na nikoho. Proto když si porovnám ceny některých starých mincí a těchto novinek, pak podle sběratelské přidané hodnoty, by musely stát starší věci ještě více, než stojí dnes.
Registrovaný uživatel
Pretam zhruba od roku 2005 se tyto poměry změnili a jelikož lidé prahli po PROOF kvalitě, tak zvýšili počty ražených kusů = dnes tyto mince jsou prakticky neprodejné, vyjma například Lucemburků, kteří jako jediná PROOF po roce 2005 šla s cenou výrazně nad původní prodejní cenu.

no stala se tady z toho pěkná diskuze a má nabídka zanikla :)
Registrovaný uživatel
Jo když už jsme u tech novodobých věcí něměli byste někdo na prodej tuhle repliku pražskýho groše od český mincovny z roku 2000

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Ono ceny moderních pamětních mincí ať už stříbrných nebo zlatých fungují trochu jinak než u mincí starších. Pamatuji si před pár lety mediální kampaň jak je investice do mincí výhodná a jak se pamětní mince zhodnocují o desítky až stovky procent ročně. Takto začalo tyto mince sbírat mnoho nových lidí. Tito lidé si zároveň chtěli dokoupit i mince, které byly vydány dřív. Takže pokud např. v roce 1995 sbíralo proof mince 1.500 lidí a vycházely v nákladu 2.500 kusů tak byly jejich ceny mírné. Když začalo sběratelů přibývat a je jich teď např. 8.000 tak logicky šly ceny starších proof nahoru.
A proč sbírají tuto modernu:
- je to jednoduché: veme si katalog a má přehled co bylo raženo
- mince (nebo alespoň některé) jsou hezké
- mají pocit, že dobře uložili peníze
- chybějící mince seženou relativně snadno např. na Aukru
- netrápí ho padělky (prozatím jsem nezachytil informace, že by se proofky padělaly)
Moderátor
Mám tady tu jejich Ag repliku PG z roku 1994 - za 150Kč + 30 poštovné pokud chceš

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
Mám tady tu jejich Ag repliku PG z roku 1994 - za 150Kč + 30 poštovné pokud chceš

Díky za nabídku, ale mám zájem specificky o tu z roku 2000
Moderátor
pak máš šanci tady...
http://www.mint.cz/cs/e-shop/katalog/repliky/replika-prazskeho-grose-z-doby-vaclava-ii-stand

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
Súhlasím s rst. Možno by som doplnil, že je dobrý štart do numizmatiky ako takej. Ceny nových mincí sú cca ceny kovu, takže človek má dojem, že si vlastne kupuje drahý kov. Na zbieranie starých mincí by mal mať zberateľ patričné vedomosti, lebo inak si doma založí zbierku falzifikátov. A tie vedomosti sa získavajú ťažko...
Registrovaný uživatel
Já jsem zase toho názoru, že když jsem začal 200 Kč sbírat, budu pokračovat. Je fakt, že z důvodu xleté prodlevy ve sbírání jsem začal bk mincemi a potom přešel na proof. Zpětně kupovat proof mi přišlo jako nerozum a kupuji jiné věci. Souhlasím se všemi, kteří tvrdí, že ke sbírání starých mincí musí být vědomosti, ale já jsem začal sbírat z důvodu zájmu o historii a o to proč se některé mince a převážně medaile razily. Sbírání není mým jediným koníčkem i když je na prvním místě, ale získávat informace o groších, denárech atd. se mi jeví z mého pohledu jako nadlidský úkol (hlavně poznávání falz).
Moderátor
njn je to kseft,naklady minci v 90 letech byly krasne nizke a bez rezervace byl nekdy problem mince sehnat.......poskladat komplet CR v proofu je dnes jiz hodne nakladna sranda........
na druhou stranu napr. v nemecku je to opravdu o sbirani jelikoz pametni mince razej ve statisicovych seriich takze zhodnoceni neni.Treba 10let "stare" mince se prodavaji stale za emisni cenu.......kdyz sem nekdy v tom 90roku zacal sbirat tak o zhodnoceni mi vubec neslo,ale ted s odstupem sem rad,ze se mi sbirka trochu zhodnotila ;)

Evropa1 napsal
Pretam napsal
třeba ta normandie v proof bylo vyraženo 12500 kusů z toho u nás skončilo 4000 kusů vždyť to už je obrovskej náklad tak nechápu proč to má o 2000% větší tržní cenu...

Hodně lidí tyto ražby sbírá a v poslední době, vlivem cenových nárůstů u sběratelských mincí, se tento počet jistě zvýšil.
Proto se každý stát chová podle tržních princypů, chová se jako ten největší šmelinář a snaží se vydělávat i na sběratelích. To platilo vždy a do budoucna tomu nebude jinak.
Registrovaný uživatel
´si tak lámu hlavu, že ten Trutnovák v roce 2010 končil a rozprodává celou sbírku a o rok později další nové mince v nabídce, to se válej v Trutnově na ulici ???
Registrovaný uživatel
Musíte se sice prohrabat asi 60cm sněhu ale občas se něco najít dá ;)

Tu hlavu jste si asi musel ulomit když si musíte založit nový nick jen proto že z vašeho původního nechcete napsat.
« Poslední úpravu provedl(a) Trutnovak v 23. 1. 2012, 14:26. »

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Poptávka a nabídka mincí » Nabídka pamětních stříbrných 200kč mincí - kvalita PROOF

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1