Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » Německá helma z 2. světové - identifikace

Německá helma z 2. světové - identifikace

Moderátoři: grofik.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravim,
dostala se mi do rukou údajně originální německá helma z 2.světivé války. Zajímalo by mě, jak si ověřit její pravost. Hledal jsem nějaké datum, ale našel jsem pouze dvě čísla. Jedno je umístěné na vnitřní straně límce v oblasti pravého ucha a je tam vyraženo "[] 64" ( "[]" znamená čtverec), tušim nejspíše velikost. Druhé číslo je vyraženo také na vnitřní straně límce, ale v oblasti temene hlavy a je to číslo 747. Nic jiného jsem nenašel. Helma je z vnější strany černá a zevnitř je tenká vrstva koroze. Kožené řemíky jsou pryč, je to pouze samotná kovová helma.
Díky!
Registrovaný uživatel
Podľa značenia to môže byť nemecká helma. V takomto stave to nie je žiadna vzácnosť. NA cene pridáva originál farba a kožené vnútro. Vzor sa dá určiť len podľa fotky.
Moderátor
Nemecka helma to bude. Cislo 64 znaci velikost (ta nejbeznejsi) a trojciferne cislo je cislo vyrobni serie. Jeste by tam mel nekde byt jedno nebo dvoj-pismenny kod vyrobce. Cerna barva = povalecne csl. prebarveni = nejspis csl. hasic. Je mozne, ze se pod cernou barvou skryva barva originalni (zelena) = zkusit kousek cerne odstranit odlakovacem..

Cena helem se odviji od jejich typu, pro ktere jednotky byla urcena, jejich celkove zachovalosti atd. Nejvice jsou ceneny helmy s originalni barvou (treba i maskovaci), vnitrkem a puvodnimi dekaly.. samozrejme pro nejake mene caste/cenene jednotky (viz zachovale dekaly). Samotny plech (jak pisle dula77) nijak velkou cenu nema.

Kazdopadne by to chtelo foto..

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » Německá helma z 2. světové - identifikace

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1