Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Odznaky » Neznámý odznak

Vykupminci.cz
Numisargo

Neznámý odznak

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Prosím o nějaké informace k současně nabízené položce: 6930150828 na Aukru.
Děkuji.
Moderátor
Jde konkrétně o tento odznak :roll:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Predávajúci patrí medzi špičku odborníkov,čo sa týka vojenských odznakov a vyznamenaní.Asi bol taký odznak.Najlepšie by bolo opýtať sa L.Novotného z Hodonína,ktory je expertom na PS.
Registrovaný uživatel
Omlouvám se všem za to, že jsem nezveřejnil obrázky odznaku. Nějak mi to zde na těchto stránkách nevzalo. Uvedený odznak jsem sice již v minulosti viděl ale v armádě ČSLA (kde jsem sloužil nějaké to desetiletí) to nikdo neviděl. Moje specializace v armádě byla zcela odlišná (paragán), takže k Pohraniční stráži jsem měl hodně daleko ale moje tvrzení asi nemá daleko k pravdě. Můj známý, který sbírá vše kde je psí hlava se domnívá, že by mohlo jít o odznak zahraniční. Pokud jde o odkaz na pana L. Novotného z Hodonína, tak jde zřejmě o autora publikací o vyznamenáních, které kdysi vydal. Bohužel v místě odkud píši, nemám na jmenovaného kontakt ale časem si zjistím nějaké spojení a obrátím se s dotazem přímo na něho. Takže děkuji za dosavadní reakce, které mají zatím k odpovědi na můj dotaz příliš daleko.
Registrovaný uživatel
Pro: -mikulas
Pokud máte názor, že prodávající je odborník na odznaky, tak jeho vyjádření, že jde o tzv. nezavedený odznak na čepici, je velice úsměvný. Určitě jste si všiml, že na čepicích se požívají již "nějaký čas" odznaky se státní symbolikou.
V pátrání po osudu odznaku by byla jedna možná cesta a to do archivu návrhů odznaků, které vytvářely výtvarné skupiny v armádě. Jednu takovou jsem znal a ta byla na Smíchově a vedl ji O.P. pan Dvorský, který byl předtím vedoucí klubu na ulici Šumavská v Brně. Zajímavé u odznaku je to, že byla realizována jeho výroba. Shrnuto: Tato cesta pátrání by byla jen ztráta času a tudy asi cesta nevede a samotný odznak určitě za to nestojí.
Děkuji moderátorovi Altmanovi za rychlé a ochotné poskytnutí obrázků k mému dotazu. Mohu jen doufat, že se najde někdo kdo tento odznak pozná a jednoznačně určí jeho poslání.
Registrovaný uživatel
Malo to byť hore nad štátnou kokardou ako ,napr. u pilotov

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Přátelé, zapomínáte na organizaci Svazarm. Měli různé sekce i dle krajů a okresu, kroužky pro mládež. PS bylo do roku 1960 (pokud se nepletu pod Ministerstvem vnitra a tento odznak nebyl zaveden ani v armádě, ani u jednotek Vnitřní stráže. Je zbytečně se zde dohadovat neb nevíme. Ale já a Čestmír jsme opravdu staří veteráni a něco pamatujeme. Já si myslím, že zachováme rozum a rozvahu. :shock:
V rámci Svazarmu existuje velké množství ražeb, které neznáme do dnešních dnů. Vzpomeňte si na odznak u letectva (Reb), který si u jednou útvaru technici sami založili, nechali vyrobit a měli z toho celkem "průser" Osobně, když již všichni tipujme, sázím na Svazarm. :twisted:
Registrovaný uživatel
Altmane, takže se dobře bavíme a to je jen dobře. Máš plně pravdu a než se vůbec dovíme jak to opravdu je, tak si počkejme jak to dopadne na Aukru. Již je tam dost sledujících na dané položce a až někdo bude chtít dobře prodat něco na Aukru, tak zde má návod jak dané položce lze udělat dobrou reklamu.
Pokud jde o ty dvě brigadýrky jako příklad uplatnění odznaku, tak si velice dobře představuji hochy v Grabštejně, jak je nosí s tím pejskem.. :) Ostatně tam by mohl P.N. pátrat, nemá to tak daleko.
Tím nechci nějak zlehčovat tyto stránky ale s úsměvem jde vše určitě líp.
Zdraví Tě Čestmír.
« Poslední úpravu provedl(a) cestmir v 20. 6. 2018, 18:51. »
Moderátor
jojo, jsme staří zbrojnoši :P :P :mrgreen:
Registrovaný uživatel
Takže skončilo první dějství dramatu "Bouře ve sklenici vody". Sledujících na Aukru bylo 88, dosažena cena: 2.600.- Kč. Závěr: Odborník žasne, laik se diví. Bylo by zajímavé, kdyby zde závěrem vystoupil kupující daného předmětu a sdělil nám zda ví, jaký to suvenýr si to koupil. :) :)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Odznaky » Neznámý odznak

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1