Tato sprava ma dnes pobavila, Kanada chysta po troch(!) rokoch novu emisiu 10 dolarovky, co je pravdepodobne predzvestou celej novej serie bankoviek:

https://www.novinky.cz/ekonomika/423159-kanada-bude-mit-na-bankovce-poprve-svou-zenu-bojovnici-proti-rasismu-desmondovou.html

Guverner to prezentuje ako "velke zpozdeni", kvoli tomu, ze na sucasnych bankovkach okrem kralovnej nemaju zenu, ale mne sa pripomenula afera spred troch rokov, kedy sa zistilo az po vytlaceni bankoviek, ze tam vycapili nespravny javorovy list, ktory je iny nez na kanadskej vlajke :roll: Hovorca banky sa to vtedy snazil zachranit vyjadrenim, ze ide o akysi "univerzalny javorovy list"-WTF? ale bolo jasne, ze maju maslo na hlave.

http://ekonomika.idnes.cz/kanadske-bankovky-maji-evropsky-javorovy-list-flr-/eko-zahranicni.aspx?c=A130121_111434_eko-zahranicni_spi

Na obrazku sucasna polymerova 10 dolarovka, ktora sa v penazenkach teda uz dlho neohreje, nie je zla, ale musim povedat, kedze viem ako vyzera kanadsky javorovy list, stale mi to tam trochu kole oci, ten novy nestandardny... :mrgreen: Zberatelia sa velmi neprehnu, po zruseni tisicky su v obehu uz len nizsie nominaly 5,10,20,50 a 100 dolarov.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem