Na blogu Newsphila byl 13.12.2011 zveřejněn článek o vydání nové výplatní známky 6 Kč. Protože nemám možnost reagovat přímo na tomto blogu, rozhodl jsem se dát odkaz sem včetně mojí reakce; snad to někoho zaujme.
Článek je na adrese http://newsphila.blogspot.com/2011/12/cesko-zvysovani-postovnich-poplatku-na.html; zde je moje reakce na některé polopravdy a spekulace:
Snížení některých poštovních sazeb proběhlo i v době nedávno minulé, pouze si toho málokdo v kontextu zvýšení jiných sazeb všiml. Např. poslední zvýšení sazby za standardní psaní. O zvýšení ceny ze 7,50 na 10 Kč se toho napsalo hodně, ale téměř nikdy se v této souvislosti neuvedlo, že 7,50 Kč bylo poštovné za dopis do 20g, zatímco současná sazba 10 Kč je za dopis do 50g, přičemž sazba za dopis od 21 do 50g byla předtím 12 Kč, tudíž se snížila o 2 Kč.
Pokud jde o výplatní známku hodnoty 6 Kč - můj názor je, že je potřeba kvůli spotřebování známek 12 Kč, které jsou již nepotřebné, zatímco zásilek s poštovným 18 Kč je celkem hodně a pokud mě paměť neklame, vyšla dosud v ČR pouze jediná výplatní známka tohoto nominálu, a to v roce 1994.
Nová výplatní známka 6 Kč
Moderátoři: Dracek, Zdenek Jindra.
Stránka: 1
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#1 16. 12. 2011, 21:33
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Čec 2007
|
|
|
#2 17. 12. 2011, 0:54
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Asi to tak bude. Výplatní známka s hodnotou 18 Kč je jediná - PRAGA 2008, která se teď prý musela dotiskovat a původně byla určená na dopisy do zahraničí. Šestikorunová je opravdu jenom ta jedna a soudě podle nabídky PostFila jich už mnoho nezbývá.
Líbí se mi, že na nové známce je architektura jednoho stylu a měly by to dokonce být skutečné budovy v té obci. |
|
#3 20. 1. 2012, 23:58
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dnes byly vydány první české známky letošního roku. Šestikorunová výplatní, o které tu byla řeč. Druhou je desetikorunová známka k poctě Josefa Lieslera, autora mnoha československých známek. Známka se Oldřichu Kulhánkovi povedla, co myslíte?
![]() |
|
#4 21. 1. 2012, 0:07
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Souhlasím. Tá ruka vypadá, jako by byl p. Liesler po obrně.
|
|
#5 21. 1. 2012, 0:09
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2008
|
Nic moc, proč mu vzadu trčí z hlavy ty dráty, nebo je to dikobraz? A proč kouká do země a ne na to co maluje?
![]() _______________ MINCE NA PRODEJ : http://turtleoverhead.ecrater.com/ |
|
#6 21. 1. 2012, 0:12
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak přiznám, že jsem si ten popis té známky nepřečetl pořádně. Kdyby se vyměnil nápis ČESKÁ REPUBLIKA za ČESKOSLOVENSKO tak by si toho nikdo ani nevšiml. Známka není hezká ... Co se týká autorova zpracování ... povedlo se mu parádně vystihnout dobu. Závěr známka se mu povedla ale na dopis bych ji nedal.
|
|
#7 21. 1. 2012, 1:02
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2011
|
Bylo zmeneno ze Ceska Posta mela jenom 12 listu Vaclava Havla pro sebe,
ostatni dosli na politiku. Taky jeste neni znamo kdy budou pristi listy ale se planuje uvitani 90 nebo 100 let Alphonsa Muchy v breznu-cervnu. Co neni pravda. a vubec netusim k cemu to bylo receno. A. Mucha je jeden z nejznamejsich ceskych umelcu a velmi znam i na Rusku. Proc tak nepoctive mluveno to je nejaka zahoda pro mne. Slysel jsem taky to o Zdenku Milerovy, no uz na foru v sezname. « Poslední úpravu provedl(a) Dento v 21. 1. 2012, 1:05. » |
|
#8 21. 1. 2012, 1:33
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Co značí ty čáry za hlavou J. Lieslera také vůbec nechápu. Vypadá, jako by při tom kreslení usnul. Jeho kresba se mi ale líbí. Ještě jsem tu známku ve skutečnosti neviděl.
|
|
#9 21. 1. 2012, 11:21
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Čen 2011
|
Panove,panove,melibychom umelci nechat volny prostor pusobnosti,tvurci volnost, jak to vidi on,zcela urcite se najde mnoho lidi,kterym se tato znamka bude libit..
|
|
#10 21. 1. 2012, 17:11
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2011
|
Mohl by nekdo pomoc s podpisem akad. mal. Miloša Ondráčka?
On mne vcera rekl abych s nim skontaktoval pres telefonny seznam... |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1