Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Novy zakon o sberatelstvi v Nemecku / petice

Vykupminci.cz
Numisargo

Novy zakon o sberatelstvi v Nemecku / petice

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
m1234 napsal
V principe vyvlastnenie,len ma prekvapuje že sa k tomu uchyluje prave Nemecko. http://ceskapozice.lidovky.cz/

Stačí málo - podívat se jaký politický "ismus" vládne Německu a celé EU...Zatím je to "pouze" návrh, nicméně pro byrokratismus zlatý důl... Výsledek bude jistě zajímavý....
Registrovaný uživatel
Kucera napsal
Bohužel všechny ty odkazy co zde byly jsou buď na petici nebo jsou to rozhovory, rád bych znal přesné znění připravovaného zákona aby se daly zjistit relevantní informace které se nás mohou dotýkat.


Taky jsem nenašla ten správný link...
Registrovaný uživatel
https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjABahUKEwjKlcif6bLHAhWnwHIKHZDvCa4&url=http%3A%2F%2Fwww.bundesregierung.de%2FWebs%2FBreg%2FDE%2FBundesregierung%2FBeauftragtefuerKulturundMedien%2Fkultur%2Fkulturgutschutz%2F_node.html&ei=dz7TVYr-OqeBywOQ36fwCg&usg=AFQjCNHAQA6NOArNup9r6QnpSoYAV3jEjQ&bvm=bv.99804247,d.bGQ
Registrovaný uživatel
Nazor Sberatelou, Hystorikou, Umelcou atd. je vypocuty len vdaka takymto Peticiam a ich aktivnym angazovanim. Od zaciatku boli Sberatelia vyluceny. Dufam ze je kazdemu jasne ze bez tohto „Natlaku“ k novemu prepracovaniu, uvazeniu, kompromisom nedöjde.
Vsetkych Sberatelou ocakavany zakon ovlivni, niekoho viac niekoho menej...viacere uvazenia a priklady uz tu boli menovane.
A.
Moderátor
Vůbec mne nepřekvapuje, že někdo chce takový zákon přijmout. Zapadá to do plíživého omezování svobod, ke kterému v EU už delší dobu dochází. Jediné, co mne překvapuje je ta rychlost, jakou to postupuje.
Když jsem tu před nějakým časem mluvil o kriminalizaci numismatiků a sběratelů, tak si ze mne někteří dělali legraci a jiní si mysleli, že přeháním. Asi si nejde dělat přehnané iluze, že v případě, kdyby byl tento zákon v Německu přijat, dojde k urychlenému přijetí podobného zákona ještě v tvrdší podobě i u nás, případně se ten zákon časem prosadí pro celou EU.
Abych byl korektní - neznamenalo by to zánik sběratelství, jednak existují i mince pod 100 EUR, jednak je zvláště na renomovaných sálových aukcích mnoho mincí s doloženými prodeji na předchozích aukcích třeba 40 let zpět. Takže by to neznamenalo úplný konec aukcí, jen zeštíhlení (a další zvýšení cen u mincí s původem) těch lepších, přesun některých horších jinam a zánik některých dalších. Burz by se to také až tolik nedotklo, jenom by padly sny některých lidí o tom, že budou prodávat dražší mince bez původu za ceny jako na aukcích.
Co je na tom všem šokující, je ale fakt, že v zemi, která o sobě tvrdí, že je demokratickou, se mávnutím kouzelného proutku udělají ze spousty slušných lidí kriminálníci a z jejich záliby zločin. Něco, co provedli naprosto legálně, bude najednou zpětně ilegální a budou mít na výběr, jestli se nechají dobrovolně okrást a půjdou mince odevzdat úřadům, rozprodají sbírku hluboko pod cenou anebo budou sbírat mince tajně, se strachem že mohou kdykoli o sbírku kvůli udání přijít a že jim hrozí vězení. Něco takového se děje v totalitních režimech...
Ono to v něčem připomíná perzekuci Židů ve stejném státě v 30. letech, ti byli také zákonem ocejchováni a nuceni prodávat umělecká díla, starožitnosti apod. za pakatel, samozřejmě sběratel dnešní doby bude mít oproti nim velkou výhodu se 'dobrovolně' rozhodnout, že už sběratel nebude a že radši vyhodí spoustu peněz investovaných do sbírky oknem.
Jestli nechceme mít v Evropě novou totalitu, proti které byl komunistický režim jen směšným pokusem o kontrolu státu nad lidmi, jejich myšlením, majetkem, výchovou dětí apod., je potřeba se podobným represivním návrhům evropských neomarxistů postavit.
Moderátor
Mám takový pocit, že tzv. plíživé omezování svobod zapadá do zvýšeného rozkrádání čehokoliv kýmkoliv. Blbý je, že slušný lidi vždy doplácejí na zloděje (i ty co sedí v bankách), darebáky a podvodníky všeho druhu. Letecká doprava například málem zcela zkolabovala kvůli několika pomatencům - to přišlo velké omezování svobod!! Asi je na čase začít vrahy a podvodníky tvrdě trestat a například islamisty ještě zaživa předhazovat prasatům. Upřímný islamista by si před smrtí uvědomil svoje hříchy a přestoupení Koránu, pokrytci by byly zkrátka jen potupně sežráni. Tato likvidace má ten efekt, jak pravili Indiáni, že se stejným nepřítelem nebudou muset potkat 2×.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 23. 8. 2015, 11:21. »
Registrovaný uživatel
Dobry vecer Pavel III,
porovnia sberatelou k predoslym obdobiam suvysiace s obmedzenim ich sberatelskych aktivyt alebo porovnania k sytuaciam v inych krajinach ma svoje opodstanenie k Teme.
To co si tu ponukol citatelom ty, a este ako Moderator, je doslava nevhodne!
A.
Moderátor
Fšecko sóvisí se fšeckým. (A v této kategórii moderátor nésu.)
Ovšem jak kdo chce zabránit, při neexistenci hranic, nějakému přesunu čehokoliv z bodu A do bodu B, obzvláště známek, které naložím a odvezu/odnesu z Košic třeba do Lisabonu, to nevím. Jo, takový kradený obraz nebo socha, tam se to vypátrat dá, pokud s tím někdo přijde na trh, ale u známek i mincí, pokud to nejsou skutečné rarity v počtu pár kusů, které lze jednoznačně relativně snadno určit, o tom dost pochybuju. A navíc, nabytí "máme to v rodině už 100 let", to se původ poměrně špatně prokazuje. když v závěti buď není nic, nebo, což je v drtivé většině případů, se to zkrátka neřešilo a nešlo to přes notářa.
Registrovaný uživatel
Pavel III to napsal pěkně nekorektně bez kudrlinek, tak jak zdravý selský rozum velí... I paralela z let třicátých 20 stol. (jak píše Tenzor) je v tom návrhu vidět...Bohužel z dobrého EHS se EU vyprofilovala jako vysloveně nepřítel evropského lidu a národních států...Chce uzurpovat čím dál vyšší moc pod "rouškou demokracie, legality a tzv. univerzálního dobra pro všechny vrstvy". Co se kvůli tomu může stát není tak těžké si domyslet... Takovéto zákony či návrhy jsou další "palivo", aby ten zážeh byl hodně velký... Skoro to tak vypadá jakoby to bylo cílené... Současnou EU nám byl čert dlužen...
Registrovaný uživatel
Ynhoj, moj selský rozum - mi povedal, Peticiu podpisat.

I paralela z let třicátých 20 stol - "Asi je na čase začít vrahy a podvodníky tvrdě trestat a například islamisty ještě zaživa předhazovat prasatům. Upřímný islamista by si před smrtí uvědomil svoje hříchy a přestoupení Koránu, pokrytci by byly zkrátka jen potupně sežráni."
- V 30 - 40 Rokoch 20 Storocia boly aktualne vety ako: Hodte Zida prasatam, aktualne.
- Storocia pre tym: Hodte Katolyka prasatam.
atd.
Zdaju sa ti taketo narazky tykajuce sa viery tu vhodne?
A.
Registrovaný uživatel
https://www.openpetition.de/petition/online/fuer-den-erhalt-des-privaten-sammelns treba podpísať ;) :evil: ;)
Registrovaný uživatel
už by to chtělo ty výblitky promazat...
Registrovaný uživatel
Adri - já také osignoval...o tom žádná.... Co se týká ostatního... Zločinci počítají s tím, že společnost (alespoň ta v Evropě) bude k nim shovívavá. Co se děje momentálně v Evropě není normální... Napsal bych Ti dost širokou reakci, ale je to úplně off topic k danému tématu i když to svým způsobem tak trochu souvisí. Hezký večer
Moderátor
Adri napsal
Ynhoj, moj selský rozum - mi povedal, Peticiu podpisat.

I paralela z let třicátých 20 stol - "Asi je na čase začít vrahy a podvodníky tvrdě trestat a například islamisty ještě zaživa předhazovat prasatům. Upřímný islamista by si před smrtí uvědomil svoje hříchy a přestoupení Koránu, pokrytci by byly zkrátka jen potupně sežráni."
- V 30 - 40 Rokoch 20 Storocia boly aktualne vety ako: Hodte Zida prasatam, aktualne.
- Storocia pre tym: Hodte Katolyka prasatam.
atd.
Zdaju sa ti taketo narazky tykajuce sa viery tu vhodne?
A.

Hloupá porovnání. Židi kupříkladu nikoho nepodřezávali, natož na videu. Narozdíl od islamistů. Takže asi tak.

A pro šťouraly podotýkám, že psáno bylo doslovně "islamisti", nikoliv lidé vyznání musulmanského (muslimského/islámského atd.).
Registrovaný uživatel
Souhlasim s Adri, i.e. Pavel III fakt myslim, ze tvuj prispevek je dost hrubej prestoze se mi taky nelibi co ta sebranka psychopatu z IS dela za silenosti napr. dnesni zprava o zniceni Palmyry, abych alespon vzdalene zustal u tematu, ale tohle sem prece jenom nepatri.

Takze zpatky k tematu petice. Je na 12%, coz je daleko od 120K a celkem mi vrta hlavou co kdyby to fakt proslo.
Registrovaný uživatel
Pavel III, moderovat v buducnosti pre hlupich ako som ja, uz nemas chut? Aj Forumy tak ako ich dnes pozname uz zaniknu...
Takze asi tak.
A.
« Poslední úpravu provedl(a) Adri v 24. 8. 2015, 23:21. »
Moderátor
Jen tak na doplnění -> já to taky tvrdil (a dřív): http://www.respekt.cz/externi-hlasy/podobali-se-husite-islamskemu-statu?utm_source=zpravy.aktualne.centrum.cz&utm_medium=carousel

Adri napsal
Pavel III, moderovat v buducnosti pre hlupich ako som ja, uz nemas chut? Aj Forumy tak ako ich dnes pozname uz zaniknu...
Takze asi tak.
A.

Tohle jsem nepochopil.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 24. 8. 2015, 23:44. »
Registrovaný uživatel

Tohle jsem nepochopil.


Prepac, odpoviem len na tuto cast tvojho prispevku..

Ide o zapojenie 26 Krajin k pripravovanemu zakonu. Takze ten predpoklad ze to zasiahne v buducnosti aj Cesko a Slovensko je 100%. Aj ked krajiny tu svoje obmedzenia +/- budu menit podla vlastnych moznosti a zujmov...Rozhodovonie co Kulturgut bude, budu ovplyvnovat aj samotne kraje. Akchyvy su tu prazdne...co vsetko budu ziadat? Muzea tak isto...

Toto Forum ma obrovsky rozsah...predpokladam ze casom prispevky k starsim minziam, obrazom, nalezom atd. uplne zmyznu. IP Adresu si dnes uz najde hocikto..Internet nezabuda.

Tymto smerom bola moja odpoved smerovana...pokial si chces pozriet zbierky kolegov aj v buducnosti, popripade sa zapojit do diskusie ...hmm?

Nechce sa mi verit ze ked sa preorientujem na sbieranie Servitok, budes moju sbierku vychvalovat a snazit sa mi poradit :mrgreen:
A.
Registrovaný uživatel
diwous: ak to prejde potom bude sranda čo nastane a tomu ver žeto prejde!
adri: ja osobne by som ty neukázal zbierku a ani nikomu to sú haklivé veci a nie ešte potom keby aj tu taku novelu zákona schválili! A múzea určite zbierky ukazovat nebudú! A archívy su neni až tak prázdne síce majúúú tam pekny bordel ako na Slovensku! Ale budete mat aspon o čom rozprávat svojim potomkom,vnúčatam že aka bola doba a akááá je dnes. Servítky som zbieral hodne dávno a bolo to fajn......
Registrovaný uživatel
ja si servitky neberu a brat ani sbirat nebudu a basta..... :roll:
Registrovaný uživatel
A jak to dopadlo ohladom toho zákona?
Registrovaný uživatel
Co vim, tak se stale sbiraji podpisy, takze zatim vysledek asi zadny neni.
Registrovaný uživatel
aj som si myslel že to nebude take jednoduche.....

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Novy zakon o sberatelstvi v Nemecku / petice

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1