Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » obraz 140x100 cm

Vykupminci.cz
Numisargo

obraz 140x100 cm

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, mám možnost koupit z druhé ruky (ne z galerie autorky) obraz od Jitky Štenclové nar. 1958, obraz je z roku 2009 - je to abstrakce, hodně barevný obraz. Autorka hodně vystavuje, na internetu jsou její obrazy také k nalezení, ale nikde se neuvádí jejich cena. Neví někdo, jak se asi pohybuje cena takového velkého obrazu? Mám trochu obavy, abych obraz nepřeplatila a nebo zda to není padělek neo tisk na plátně (ale to se mi nezdá). Obraz se mi líbil na první pohled. Děkuji za radu. Obrázek neumím poslat, i když ho mám vyfocený.
Moderátor
zkus se zeptat přímo autorky, minimálně pravost neověří nikdo lépe ;)

http://www.jitkastenclova.com/
Registrovaný uživatel
Děkuji. Tyto stránky znám a ten obraze tam je na jedné výstavě roku 2013 vyfocený. Já jsem malířku nechtěla obtěžovat. Myslíte, že to malíři dělají běžně, že dávají lidem dobrozdání o svých dílech? Ale to by ten obraz asi musela vidět. Je dost velký na převoz. Je to ke koupi v Praze a já nejsem z Prahy. Já ho asi zítra koupim a budu věřit, že nikdo nebude dělat falzum (kopii) současné malířky. A tisk na plátně bych snad poznala, až to přejedu rukou, ale možná že to bude hladká malba. Ale tisk takové velikosti by byl dosti drahý, a asi to my musel dělat někdo, kdo má originál. Cena obrazu není zase příliš vysoká a je hezky zarámovaný. Jenom ten rám má myslím cenu jako ten obraz.
Moderátor
jestli dávají dobrozdání běžně nevím. Sám se zajímám jen o grafiky Oldřicha Kulhánka, s kterým jsem se znal osobně. U obrazů mám pak zkušenost např. s Radkou Tesařovou, alias Radu Tesaro, která je velice vstřícná a ochotná. Co mám s umělci zkušenost, většinou to jsou sympatičtí a hodní lidé. Zkuste se paní Štenclové zeptat, uvidíte. Za optání určitě nic nedáte.
Registrovaný uživatel
Tak už jsem dala zálohu a je můj! Je překrásný. Pán se smál, že tisk na plátně to není, to že by bylo snad dražší než originál při té velikosti. Paní malířce jsem psala, ale je na dovolené, chtěla jsem znát cenu jejích obrazů, možná si za čas jeden ještě koupím přímo od ní, pokud bude cena pro mě dostupná. Vždy to, myslím, vypadá lépe, když je obrazů více vedle sebe od stejného autora a podobných námětů i provedení. A její obrazy mě oslovily, jsou sice takové hodně barevné, geometrické, ale zajímavé. Někde jsem slyšela, že když člověk nemá moc peněz, aby nakupoval hodně obrazů jako investici, má si koupit obraz od současného autora a ten budˇ jednou stoupne na ceně, a když ne, tak má doma obraz, na který se rád dívá.
Moderátor
Mě tedy její díla neomračují... Silná "inspirace" Kandinským, Malevičem i Rothkem, moc její vlastní originality v tom nevidím.
Ale, tak Štencová je manželka známého psychiatra prof. Cyrila Höschla, navíc žádný amatérský šmudla, ale akademická malířka, takže jakás takás záruka hodnoty obrazu do budoucna tu snad je...

Kolikpak jste za to dala, smím-li se zeptat?
Registrovaný uživatel
To je příběh, jako když jedna paní chtěla připustit kozu k Sánskýmu kozlovi a druhá paní jí říkala, že ho mají v sousední vesnici, ale že si není jistá a ta první paní kozu připustila a pak čekala, co z toho vznikne.
Registrovaný uživatel
Radku Tesařovou jsem si našla a podívala jsem se také na ten pořad co šel v TV o jejím životě a tvorbě. Je opravdu dobrá, na to jak je mladá a že je samouk. Mě se její zvířata, krajiny a tváře Afričanů líbí, ale nehodí se mi to do bytu. Ten obraz od JŠ jsem koupila velice výhodně, ale cenu si nechám pro sebe. Šlo o to, že majitel ho koupil na její výstavě, nechal si ho zarámovat a potom ho víc než tři roky nevyzvedl, na telefony nereagoval a telefon už je nedostupný. Tak mi ho rámař prodal za hubičku (sama nechápu proč ), ale cenu si nechám pro sebe. Říkal, že její obrazy se prodávají na výstavách okolo 20 000, ale to jenom slyšel od jedné kolemjdoucí paní, která měla o ten obraz také zájem, ale nevěděl o jak velký obraz šlo. V rámařství jsem byla nechat si zarámovat svůj obraz, jsem samouk, i když jsem chodila na hodiny k ak. malířům, no a rámař (taky maloval a je z příbuzenstva jednoho známého malíře, jak říkal) se se mnou dal do řeči a slovo dalo slovo, a obraz 140x100 (na výšku) už mám doma. Takže stepe má recht, když píše, že je to příběh o tom, jak jedna paní povídala. ...

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » obraz 140x100 cm

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1