Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Ocenění sbírky

Vykupminci.cz
Numisargo

Ocenění sbírky

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravím vás. Při probírání knihovny, jsem našel alba známek, co jsem začal sbírat na začátku 60. let cca do roku 1975. Poté kolem roku 2000 to chytlo kluka, něco tam přidal, samozřejmě mi to rozházel, nicméně já jsem to album nedržel v rukou 30 let. Krásná nostalgie. A zároveň mě napadlo zjistit, jakou mají cenu.
Osobně si myslím, že žádnou, i když mi kdysi někdo říkal, že ty známky s ruskými osobnostmi nejsou úplně bezcenné. Každopádně prodávat je nehodlám. Tenkrát jsme věděli, že nejcennější jsou známky, kterých bylo málo, s grafickou chybou či nashromáždit kompletní sérii a tak jsme si to různě vyměňovali. Dneska už mi to nic neříká a nedokážu posoudit jestli to má cenu nebo ne, jen hezké obrázky na papírku, které mi připomínají dobu, kdy jsem byl bez starostí.
Nafotil jsem to a nahrál sem: http://jer250.rajce.idnes.cz/znamky
Našel by se někdo, kdo by na to koukl a řekl mi co si o tom myslí? Děkuji vám.
Registrovaný uživatel
Určitě si to ponechte jako rodinnou památku, finanční hodnota je opravdu nevelká. Jen bych vytahal a zlikvidoval známky s rezavými skvrnami, aby se nerozšířily na okolní známky.
Registrovaný uživatel
Nechci to prodávat. Jak říkám, prodat můžete vždy, ale už to neseženete (za cenu prodeje, pokud jde o věci, které časem nabývají hodnoty).
Psal jsem, že jsem našel těch alb několik. Tak jsem je také vyfotil. Jestli to první je bezcenné, tak toto nebude mít o nic větší hodnotu, resp. bezcennost. Vzpomínám si, jak mi spousty známek z toho alba někteří kluci záviděli. Alespoň, že tenkrát jsem tomu věřil, že mám poklad.
Koukl byste prosím ještě zde: http://jer250.rajce.idnes.cz/znamky2
Registrovaný uživatel
Určitě Vám záviděli ty "trojrozměrné" známky z Jemenu :). Bezcenné to určitě není, ale vzácnosti jsem tam rovněž nenalezl. Řada známek je bohužel poničená neodborným odlepením (stržením), ale to u dětských sbírek není nic neobvyklého.
« Poslední úpravu provedl(a) Frantig v 19. 9. 2014, 14:11. »
Moderátor
Nelze vyloučit, že mezi těma sovětskýma nějaká zvláštnost je (viz články ve Filatelii nebo Merkur Revue), ale to se takto asi těžko pozná a taky nevím, jestli někdo ze zdejších členů tomu hoví.
Registrovaný uživatel
Myslel jsem ty známky z prvního alba (první odkaz). Hlavně ty maďarské byly předmětem diskuze. Na některé kousky jsem byl obzvláště hrdý.
Ty trojrozměrné jsem dostal asi před 20 lety a dlouhou dobu jsem váhal, jestli to vůbec známky jsou. Přijdou mi dosti kýčovité.
Kdyby byla potřeba detailnější fotka k některé známce, tak není problém.
Moderátor
No, ty maďarské, to není žádný div světa, navíc, jestli jsem se dobře koukal, to jsou neúplné série a hodně jich je razítkovaných pro filatelisty už v tiskárně (nebo kde to dělali - to platí i pro ty sovětské). jedině, že by na nich byla nějaká DV, to cenu zvyšuje. A bývají tam, u těch Maďarů.
Příšerné jsou ty lybijské známky vydávané za toho hnusného (podle ksichtu) diktátora. Je to sice originální styl, ale strašný.

Ty české a československé okousané a potrhané známky klidně spalte.

P.S.: Jednu trojrozměrnou, ale z KLDR, myslím, jsme dostali na čumkartě.
Registrovaný uživatel
Jo jo, ty Československé nemají žádnou cenu, to vím. Sbíral jsem je spíše z lítosti je jen tak vyhodit. Ale v těch ostatních se už nevyznám. Chtělo by to nějakého odborníka na Maďary a Sověty :)
Moderátor
Myslím že odborníka asi netřeba. No a za ty "třírozměrné" bys dostal na Áčku nejvíc peněz. Jak lidi vidí něco neobvyklého ve vidině drahého, tak je posedne přihazovací nemoc ;)
Moderátor
Přihazovací nemoc jsem ještě nezažil. :(
Na Maďary by to na DV chtělo lepší obrázky (pěkné skeny), ale upřímně, moc se mi to nechce zkoumat. ;) Pětiletka, tam to je o průsvitce a to vidět není.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 20. 9. 2014, 23:45. »
Registrovaný uživatel
Já jsem to nafotil. Dneska celý den tma, takže se mi to nechtělo zaostřovat, holt automatika. Pokud byste se (popř. někdo jiný) "nudil", tak byste se na to mohl kouknout. Dal jsem tam i ty sovětské o kterých mi bylo kdysi tvrzeno, že jsou cenné. Průsvitkou myslíte co? A kdybyste na to náhodou koukl a některou známku potřeboval detailněji, tak si dám zvláště záležet a pošlu ji znovu. Děkuji v každém případě.
http://jer250.rajce.idnes.cz/Madari
Moderátor
Průsvitka je to, co uvidíš když se koukneš na bankovku proti světlu. Jinak viz tetička Wiki. ;)
Registrovaný uživatel
A to samozřejmě vím, ale nevím co přesně tam má být vyobrazeno. Já tam teda nic nevidím. Na jedné známce se mi zdá, že je pěticípá hvězda. Pětiletka jsou předpokládám ty známky s pětkou v pozadí a nějakým socialistickým motivem v popředí? Co tam mám hledat? Děkuji
Moderátor
No, to je právě to. Maďaři mají 13, přesněji 14, různých průsvitek (z nichž některé se od sebe rozeznávají dost těžko). A konkrétně na těch pětiletkách (ano, s tou pětkou + hospodářským motivem) jsou tři - znak (Kossuth címeres) nebo hvězda. A to hvězda větší nebo menší. Ve větší může ještě být "VI". Pohledej téma "Maďarsko po druhé světové". Hvězdy se od sebe rozpoznávají dost blbě, ale lepší je především ta "VI" (i když, u ražených to je spíš o radosti z nálezu). Když se jde do detailů, je to celé dost složité, obvykle to ale řeší jen málokdo. A navíc, kromě 10 Ft (a 4 Ft se znakem a 5 Ft s hvězdou) jsou ražené stěží korunové položky.

Někde na internetu je tabulka s těma průsvitkama, ale já teď nevím kde.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, mohl by mi někdo ocenit tyto dvě ročníkové alba děkuji
http://www.uschovna.cz/zasilka/XLPCAJP3R9UCY6ZC-ME3/

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světové poštovní známky » Ocenění sbírky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1