Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Odběrné poukazy TUZEX

Odběrné poukazy TUZEX

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
500ky (1989 a 1990) v obehovom stave aku maju cenu?
Registrovaný uživatel
500,- bonů(89) - v N 5000,-kč, v 1/1 4000,-kč a v 3/3 1800,-kč
Registrovaný uživatel
U Klima boli teraz nádherné veci.500vka anulát- to bol skvost, aj ked v zlom stave,keby som nedražil ten 1 kčs Darex, tak by som dal limit na ten anulát.Ale celkovo som čakal vyššie sumy u Klima za tuzexy aj Darexy.
Registrovaný uživatel
Musím se pochlubit, co se mi povedlo sehnat ;) úplně první poukázku Tuzexu! :shock:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
akoze prvu? tvoju prvu? :roll:
Registrovaný uživatel
moji první ne, ale vlastně 1. typ bonu, který byl až do zrušení Tuzexu. ;)
Moderátor
tak takto napisane to uz chapem :)
Registrovaný uživatel
za 50 bonu byly dziny, tenkrat. ( moje prvni po dlouhe fronte a jeste k tomu ne modre, neb dosly ale hnede, pruser, holt pech, ale neslo po 2 hodiach cekani nekoupit, navic cesta do Prahy ,1969) se tady objevuje majlant.
Registrovaný uživatel
to Vafle: v létě stály "roury od super riflí" jen 35"bonů" a v zimě 40"bonů" Našel jsem doma účtenku od nich, cca r.1968!
Moderátor
petrsvetr napsal
jeste dodatek: pokud bych si za to tenkrat koupil vyse zminovanou kazetu BASF, tak ta ma dneska hodnotu nula (pokud na ni neni nahraneho neco unikatniho) ... takze je to relativni :)

Myslim ze se dost mylis. Existujou sberatele audiokazet, kteri jsou za zajimavy kousky ochotni zaplatit i stovky dolaru za kus - ovsem pouze za novy, za originalne zabaleny ve folii (rozbaleny/pouzity = cena opravdu vetsinou nulova). Samozrejme ze ne za vsechny typy - nekterejch beznejsich se do dnesni doby dochovalo hodne a nejakejch malo, tak jako je to ve vsem. Mj. vyrobci audiokazet vyrabeli i ruzny specialni nebo limitovany edice.. Kousky ze 60 let maji dost velkou cenu i pouzity.. Ostatne ja osobne nekdy pred rokem (v jedny nejmenovany aukci) prodal krabici (10ks) beznejch metalek (TDK MA 90) z cca poloviny 90 let, ktery mi tenkrat zbyly, za 5000Kc (500Kc/kus) pricemz tehdy (cca 1995) jsem je kupoval po cca 90Kc. 2Ks CrO2 Maxell XLII-S 90 (model cca 1992) jsem prodal za cca 300Kc/kus. Tyhle kazety krome sberatelu kupujou i sberatele tape-decku a normalne je pouzivaj - ony se totiz vyssi rady chromek a metalek uz leta nevyrabej..
Mám taky dva....horší, ale jsou.....tady někde.....Á už je mám....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Odběrné poukazy TUZEX

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1