| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Moderátor
|
hehe a aky maly vodoznak si si tam dal  ps: to cislo pohladnice co presne znamena?
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dracek napsal určitě dodatečně, jen doufej, že pod ní není pohled stržený, jak bývá často bohužel zvykem... ale pohled bude asi celkem vzácný tak jako tak... 
Na mieste, kde je známka hrubka pohladnice je v poriadku. Takže asi moc poškodená nebola.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
jano7B9 napsal hehe a aky maly vodoznak si si tam dal  ps: to cislo pohladnice co presne znamena?
Vodoznak: to preto také malé, aby moc nebolo vidno. Keby náhodou niekto použil obrázok, tak viem kde hľadať vodoznak, a možem konať. Číslo pohladnice: Tomu som sa ešte nedopátral čo znamená, nakoľko mám aj inú pohľadnicu s rovnakým číslom, a pritom je na nej vyobrazené niečo iné.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dnešná pošta ma potešila pohľadnicou dedinky Boldog v okrese Senec. Ide o fotopohľadnicu z Fotoateliera KEDRO Senec. Jediné čo sa mi podarilo zistiť je, že atelier patril Rudolfovi Kedrovi. Nič viac. Ak by náhodou niekto mal bližšie info, tak by ma potešil. Obrázky:  
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dnešná drobotinka do zbierky z Vajnorskej. Síce trošku fľakatá, ale myslím si, že ťažko zohnateľná. Samozrejme Reca. Obrázky: 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zdravím pánové , sice pohlednice nezbírám , ale Vaše příspěvky rád čtu . Mám jeden- asi obsáhlý dotaz . Jelikož se občas dostanu i k celkem hodně starým pohlednicím , zajímalo by mne na co se zaměřit , jak posoudit alespoň orientačně cenu , kvalitu , jedinečnost atd. Jako známkař jsem si zatím zakládal jen prošlé. Díky.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Obecne povedané: čím lepší stav, menšie mesto, stárí, tým vyššia cena. U pohľadníc nie sú ceny ustálené, ako napr. pri známkach, minciach, resp. bankovkach. Jednoducho katalogova cena nie je. Vždy záleží na ponuke a dopytu. Väčšina zberateľov sa zameriava na úzky okruh pohľadníc. Či to je mesto, okres.... alebo motív, zvierata atď. Cennejšie sú samozrejme pohľadnice s pred 1.svetovej. Ešte lepšie ak sú z 19.storočia. Dovolím si sem priložiť link z filokartie. Sekcia príručka: http://www.filokartie.cz/?kat=1&rub=11
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky - pokud tomu rozumím - jako první věc , stanovit si oblast a časové období , nebo motiv a na tom začat a seznamovat se s problematikou pěkně v klidu a postupně . Tak to by se mi líbilo . Jdu studovat zásoby , Díky 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
smith - tak jsem byl očíhnout ve filatelii ceny toho co by mne zajímalo a hlavně k vůli navázání na to co mám již doma . No - spadla mi brada když jsem viděl ty ceny - 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Packa02 napsal smith - tak jsem byl očíhnout ve filatelii ceny toho co by mne zajímalo a hlavně k vůli navázání na to co mám již doma . No - spadla mi brada když jsem viděl ty ceny - 
Asi si čakal nižšie ceny pohľadníc, že áno.... No niekedy je to aj o šťastí, ako napr. to čo som sem priložil naposledy. Na burze v BA som to kupoval za 20 evri. A niečo podobné na internetovej aukcii som vydražil zase za 55 evri.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no ale nevadí - jsou i jiné cesty , sice pomalejší , ale o to zajímavější a taky levnější . Moravský zeman se nevzdává  pokusím se něco nafotit a poprosil bych tě o nějaký komentář . nevadí ???
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Packa02: Já jsem třeba kdysi trochu sbíral i památky a zajímavou architekturu na pohlednicích cca do roku 1925/30(mám jich cca 1000kusů), když ale ceny přešly nad 100Kč za běžný záběr, přestal jsem to sbírat... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Tak mi přišel dnes přírůstek, ze kterého mám velkou radost  (pohled z roku 1922 nebo starší) Důvodem je pravý dolní záběr, kde je vyobrazen napravo obchod mé prababičky a u jeho vchodu na fotce stojí asi babička se svou sestrou(věkem a dobou to odpovídá). Obrázky:  
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To je fakt super, gratulujem k úlovku.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
pepiak napsal Ahojte zbieram stare pohladnice Slovenska, najma Bratislavu a okolie.Viac info tu http://www.starepohladnice.blogspot.com
ako si nahodil do blogu tu sablonu? nejak sa v tom neviem vysomarit 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dračku tiež sa pripájam ku gratulantom. Ja s dedinkou Reca som nápodobne. Skoro všetko čo bolo na pohľadniciach vyobrazené má spojitosť s mojou rodinou.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Děkuji za gratulace Smith: To máš dobré, já mám ale už cca 33pohledů této malé obce(znám jen 4 další které nemám) a na žádné fotka tohoto obchodu nebyla a ani tento pohled jsem neznal ani z obrázků - bylo to pro mne poprvé překvapení když jsem ho uviděl a podruhé, když jsem ho získal za volačku...  Holt několikrát do roka se poštěstí... 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dracek napsal Tak mi přišel dnes přírůstek, ze kterého mám velkou radost  (pohled z roku 1922 nebo starší) Důvodem je pravý dolní záběr, kde je vyobrazen napravo obchod mé prababičky a u jeho vchodu na fotce stojí asi babička se svou sestrou(věkem a dobou to odpovídá). Obrázky:  
Tak co si dokazal ulovit je snom kazdeho zberatela, v akomkolkvek zberatelskom obore.Srdecna gratulacia.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jano7B9 napsal pepiak napsal Ahojte zbieram stare pohladnice Slovenska, najma Bratislavu a okolie.Viac info tu http://www.starepohladnice.blogspot.com
ako si nahodil do blogu tu sablonu? nejak sa v tom neviem vysomarit  www.google.comnajde vsetko + male upravy kodu.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
naco google, ta sablona sa da stiahnut z tvojej stranky... som to skusal par krat ale zmena neprebehla, ked to je tazke tak se.em na to 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Packa02 napsal no ale nevadí - jsou i jiné cesty , sice pomalejší , ale o to zajímavější a taky levnější . Moravský zeman se nevzdává  pokusím se něco nafotit a poprosil bych tě o nějaký komentář . nevadí ???
Tak podarilo sa niečo nafotiť?
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nove 4 kusky do zatial mojej malej zbierky. www.starepohladnice.blogspot.comOzaj kto by natrafil na pohladnice Karlovej Vsi do roku 1945 mal by som zaujem.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dalsie 3 kusky starej BA z Burzy Trencin
|