Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Padělky a podvody » Padělek 20 haléř 1947

Vykupminci.cz
Numisargo

Padělek 20 haléř 1947

Moderátoři: Guldiner, Misak33, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Moderátor
Zdravím všechny, rad bych se informoval jestli se někdo setkal s padělek 20hal 1947.a popřípadě poslal foto padělků, rad bych si zakoupil tuto minci potřeboval bych několik dobrých rad.
Registrovaný uživatel
U dobrých padělků už skoro nelze rozeznat pravé a levé, zejména ne, když chybí origo na porovnání. A zejména ne u obecných kovů. Vše může souhlasit, míry, váhy, provedení. Chce to už jen správnou historku - zdědil jsem po dědovi, který byl sběratelem - a někdo se chytne. V Číně jsou na to továrny, kdy lze objednat i zlatou či stříbrnou minci, o běžných nemluvě. 20 hal 1947 asi Číňan nevyrábí, ale hohlo se dorazit z origo raznic u nás. Patina je za 2 hodiny hotová, sběratelství mincí a militárií je rizikové. Padělává se vše, co má nějakou cenu.
Registrovaný uživatel
Měl byste svá tvrzení lépe vážit, na Allegru těchto 20 haléřů bývá široká nabídka. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=20+halerzy+1947&search_scope=closed&bmatch=base-relevance-uni-1-5-0613
Registrovaný uživatel
Psal jsem, že Číňan to asi nevyrábí a to jsem prošel mnoho jejich obchodů. Dělá běžně 25 hal 1932, 5 hal 1924, 5 Korun 1927, 10 1933, investiční pozlacené atd, ale tohle ne. Polské bych řekl, že jsou odlitky mizerné kvality - či máte jiný názor? 20 hal jsem v ruce neměl, ale měl jsem asi 30 různých mincí PLR, kvalita mizerná mimo asi 5 kusů. To by poznal i laik a někoho s tím podvést by šlo těžko. To čínské jsou jiné kafe. Ale i u nás se různě mince potajnu razily v prvotřídní kvalitě se skladových raznic.
Registrovaný uživatel
Tak jsem znovu propátral všemožné čínské obchody a prodávají jen 20 hal 1933 --- a považte, původ výroby je v Polsku, uvádějí to. Mizerná kvalita pohledově, ale to lze časem napravit. Cena kolem 1,5 dolaru. Tedy i ten 20/1947 by mohl být z toho hnízda od sousedů.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Padělky a podvody » Padělek 20 haléř 1947

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1