| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mike-p74 napsal na druhem vlaknu se ptal Nota jaky je rozdil mezi slovenskou a ceskou perforaci , ale odpoved se nedostala, tak se zkusim zeptat Jaky tam je rozdil ??
Mrkni na tu stráku , co jsem Ti psal, tady na sběrateli oddělení Naše papírová platidla , Bankovné vzory, tam je uveřejněna 1000 Kč 1985 s českou i slovenskou perforací !!!!
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ano , ale ja jsem si nejprve koupil jednu bankovku a na to tu je narazeno , ze jsem si mel nejprve koupit ten katalog a potom po sleze nejake bankovky , bohuzel jsem to udelal naopak
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mike-p74 napsal a jeste bylo videt perforace na 100kčs r.1961 , a v tom obdobi 1960 az 1973 , jsou nejake Perforace ??nikde jsem nevidel 10/1960 a 20/1970 s perforaci
Ono všechny bankovky ,které byly vydány jsou v několika kusech perforovany. U novějších se jedná zatím o velmi malý výskyt, ve 100 % bankovní vzory. Zatím ČNB již neplatné bankovky 60 a 70 let prodává neperforované a doufejme, že to tak i zůstane. A tu 100 Kčs 1961 co jsi viděl, to byla na99,9 % rovněž perforace NBS.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava napsal mike-p74 napsal na druhem vlaknu se ptal Nota jaky je rozdil mezi slovenskou a ceskou perforaci , ale odpoved se nedostala, tak se zkusim zeptat Jaky tam je rozdil ??
Mrkni na tu stráku , co jsem Ti psal, tady na sběrateli oddělení Naše papírová platidla , Bankovné vzory, tam je uveřejněna 1000 Kč 1985 s českou i slovenskou perforací !!!!
uz jsem to procital , dekuji 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Rozdíl v perforaci je patrný, když vemeš jakoukoliv perforovanou bankovku od roku 1919 , tak jsou perforace shodné, pouze perforace NBS má jiný tvar písmen / bez zaoblení/ acelková délka nápisu SPECIMEN je kratší než perforace ČNB.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
trava napsal Rozdíl v perforaci je patrný, když vemeš jakoukoliv perforovanou bankovku od roku 1919 , tak jsou perforace shodné, pouze perforace NBS má jiný tvar písmen / bez zaoblení/ acelková délka nápisu SPECIMEN je kratší než perforace ČNB.
jo jo dekuji , koukal jsem na to ze ty pismenka nejsou dotazeny
|
|
|
|
|
Moderátor
|
mike-p74 > sledoval jsem poslední Tvoje příspěvky (v souvislosti s tím, jak se do Tebe někdo navážel a jak ostatní radí pořídit si Bajera atd.). Mně osobně přijde, že zápal a chuť máš, jen ty informace chceš moc hrrr - chce to trochu dávkovat a postupně, číst literaturu, sledovat fórum (= rozkoukávat se, co kdo řeší, co popisuje apod.). Z toho Ti vzniknou určitě nějaké otázky ... zapisoval bych si je (stačí formou poznámek) a ty bych si pak nějak třídil, aby Ti z toho něco kloudného vyvstalo a věděl bys, co Tě zajímá povrchně a co zas do hloubky. Mám trochu strach, že když tu hodíš 100 "spontánních" otázek, tak sice dostaneš odpověď, ale nevím, jestli ji dokážeš správně zpracovat (= začlenit i do celkového povědomí a znalostí), protože udržet 1000 otázek a odpovědí o všem možném bez souvislostí ... to je asi nemožné. Jak tu ostatní radí koupit toho Bajera, tak musím jen souhlasit - navíc poznámky si pak můžeš (o čs bankovkách) dělat do něj (případně vedle na papír, ale s odkazem na nějaký pevný bod - např. katalogové číslo bankovky). Já sám to takhle dělám do teď, sám vidím, že informací jsou mraky (když se člověk hledá a pátrá po nich) stejně tak jako se mi pořád množí další a další otázky a nápady ... a co si nějak "nezpracuju", tak v tom mám chaos a opakovaně se ptám (a cítím se pak jak blb  ).
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
pro Acme2000 __ ano mas pravdu , hodne to tu procitam a urcite vase prispevky,hlavne na urcite typy bankovek 10/60 , 20/70 ,50/64 , 100/61 , tak si je kopiruji a skladam abych to mel prehledny . A taky mate pravdu v tom ze jsem do toho moc hrrr,snazim se ted zpomalit. Opravdu to tu procitam , jsem tu denne a hodne hodin a procitam a hledam konkretni prispevky. Jinak diky za reakci a vas nazor _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
no jde taky o to zastavit a nadechnout se a chvíli to 'trávit' - sám vím, když jsem si třeba pořídil několik knih najednou, že jsem skákal z jednoho na druhé a pak jsem nevěděl co dřív, nebo když jsem objevil nějaké téma, co mě začalo v notafilii zajímat (v mém případě říšské marky), tak jsem se snažil se dozvědět najednou co nejvíc, ale pak jsem se v tom začal ztrácet a nevěděl jsem, na co se zaměřit dřív. btw - nebál bych se, že o něco přijdete, když se zeptáte později a ne hned teď, i když k tomu každý člověk možná musí dospět sám 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ok , jak rikate uz mam zatahlou rucku snazim se jit pomalu a jednim smerem _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|