jhkr napsalacme2000 napsaljirka72 napsalacme2000 napsaljá viděl obdobné album taky s hadrama - při dotazu mi pán sdělil, že bankovky/státovky vyměnil za svoje horší stavy (ty UNC si nechal pro sebe) a že album jako takové nepotřebuje; prezentoval to při prodeji ovšem jako "úřednické album obsahující část původní skladby nominálů" (= opět dovedně vysvětleno, že 100/20 UNC vyměnil za 100/20 stav 3/4 a že to prý neubírá na autentičnosti, když jde o stejný nominál a album tedy neztrácí svou historickou dokumentaci).
![]()
Tak tohle by bylo dobre vysvetleni, proc tam ty horsi stavy jsou!!! A mozna v tom bude kus pravdy !!!
Pán mi v tomto případě kápnul božkou, neb jsem na něj koukal asi už dostatečně výmluvně, že ze mě nemusí dělat debila ... věřím, ale, že amatérovi prostě řekne (neúplnou) pravdu - tj. ministerské album (a to je fakt, byl na tom lev) + část I. a II. emise, která ODPOVÍDÁ původní skladbě nominálů (samozřejmě bídné stavy a nejvzácnější kusy, tj. 500/19, 5000/19 a 500/23 tam chyběly).
Takže shrnu-li to, pokud je někdo až druhý majitel, tak je to o tom, jestli s ním ten první majitel náhodou trochu (víc) nevyjebal
Letos jsem u jednoho kolegy viděl ministerský album jak říkáte I. třídy. Kompletní I. republika
500/19 a 5000/19 perforace PADĚLEK s popisem na okraji
ostatní SPECIMEN + NEPLATNÉ + otvory 5mm bez jakejkoli jinejch čísel vše UNC
nebylo to už v albu a končilo to 1000/34
Jirko72, priznaj, že to bolo u teba a mohol by si pre potešenie aj zopár skenov priložiť...

).
) + část I. a II. emise, která ODPOVÍDÁ původní skladbě nominálů (samozřejmě bídné stavy a nejvzácnější kusy, tj. 500/19, 5000/19 a 500/23 tam chyběly).