Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Perforovala se sběratelsky 1. a 2. emise?

Perforovala se sběratelsky 1. a 2. emise?

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
jhkr napsal
acme2000 napsal
jirka72 napsal
acme2000 napsal
já viděl obdobné album taky s hadrama - při dotazu mi pán sdělil, že bankovky/státovky vyměnil za svoje horší stavy (ty UNC si nechal pro sebe) a že album jako takové nepotřebuje; prezentoval to při prodeji ovšem jako "úřednické album obsahující část původní skladby nominálů" (= opět dovedně vysvětleno, že 100/20 UNC vyměnil za 100/20 stav 3/4 a že to prý neubírá na autentičnosti, když jde o stejný nominál a album tedy neztrácí svou historickou dokumentaci :D ).

:mrgreen: :mrgreen: Tak tohle by bylo dobre vysvetleni, proc tam ty horsi stavy jsou!!! A mozna v tom bude kus pravdy !!!

Pán mi v tomto případě kápnul božkou, neb jsem na něj koukal asi už dostatečně výmluvně, že ze mě nemusí dělat debila ... věřím, ale, že amatérovi prostě řekne (neúplnou) pravdu - tj. ministerské album (a to je fakt, byl na tom lev :) ) + část I. a II. emise, která ODPOVÍDÁ původní skladbě nominálů (samozřejmě bídné stavy a nejvzácnější kusy, tj. 500/19, 5000/19 a 500/23 tam chyběly).

Takže shrnu-li to, pokud je někdo až druhý majitel, tak je to o tom, jestli s ním ten první majitel náhodou trochu (víc) nevyjebal :lol:

Letos jsem u jednoho kolegy viděl ministerský album jak říkáte I. třídy. Kompletní I. republika
500/19 a 5000/19 perforace PADĚLEK s popisem na okraji
ostatní SPECIMEN + NEPLATNÉ + otvory 5mm bez jakejkoli jinejch čísel vše UNC
nebylo to už v albu a končilo to 1000/34

Jirko72, priznaj, že to bolo u teba a mohol by si pre potešenie aj zopár skenov priložiť... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
Jojo, díra ne díra, furt se kupuje, že Jirko! ;)
Registrovaný uživatel
kupuje se porad, to je pravda ... akorat to ministerske album mi nikdo zatim nenabidnul :mrgreen:
Registrovaný uživatel
dula77 napsal
JA by som Vás chcel poprosiť. Mám tu jeden katalóg zhotovený pravdepodobne po druhej svetovej pre jedného riaditeľa banky. Prvá emisia tam vôbec nebola. Všetky sú v UNC okrem 1000 1932 tá bude asi 2/2.Mám možnosť ho kúpiť. Koľko by bol zhruba cenový strop. Majiteľ zaň chce až 2500 Eur. Posledných desať fotiek tam nepatrí.
Prípadne ak máte niekto odkaz na int. katalóg, kde by som si to ocenil.
http://www.uloz.to/9093641/bankovky-rar
Vopred Ďakujem.

2500 EUR je nesmysl, videl bych to tak na 300 ...

Nové téma Odpovědět

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Perforovala se sběratelsky 1. a 2. emise?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1