Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Piatok trinásteho

Piatok trinásteho

Moderátoři: Dracek, jano7B9, Michaela.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 >

Autor Příspěvek
Moderátor
Opravedlňujem sa že som odbočil od témy numizmatickej, ale na jednom fóre sa rozbehla diskusia na túto tému, tak chcem aspoň v krátkosti zareagovať. Vopred sa ospravedlňujem a slávnostne sľubujem, že už nikdy od témy numizmatickej odskakovať nebudem.
Ako teda beriete piatok trinásteho? Ja som dnes dostal vysoké teploty, takže ma ten dátum sklamal. Ja totiž trinástku milujem. Dnes mám meniny, trinásteho sa narodil môj dedo, trinásteho sa narodil môj otec, trinásteho som sa narodil ja a trinásteho sa narodil môj prvý syn. To by bolo v pohode. Lenže môj dedo zomrel keď mal otec devätnásť, môj otec zomrel keď som mal devätnásť ja. Z toho vyplýva, že ja asi zomriem keď bude mať devätnásť môj syn, má práve šesť, tak si požijem ešte trinásť rokov :-))) Milujem trinástku.
Moderátor
Všechno nejlepší k svátku ;) To myslíš vážně ? To je až moc osudových náhod najednou, nezdá se Ti ? :)

Pátek na mě nikdy nijak nepůsobil a nikdy jsem se zatím nenechal vyvést z míry, ani psychologickým působením ostatních lidí, kteří si tu smůlu mnohdy jen vsugerovali. Naši se třináctého brali, takže u rodičů to zřejmě také nehraje roli.

Ale vraťme se k Tobě.... to není prostě možné :? :shock:

Btw.... nejsem vůbec proti tomu aby se tu diskutovalo jen o mincích :) Ale spíš by to chtělo přitáhnout sem více lidí, protože tohle forum nemá samostatný odkaz a dá se tu dostat jen přes sběratele.com, takže se na to zítra vrhnu a dám odkaz na seznam a centrum.

Jsem aktivní, že ? :D :roll:

Brzy se uzdrav...
www.mince.info
Registrovaný uživatel
for Robbie: koukám, že seš nějakej aktivní, ale to je dobře. Taky moderuju jedno forum, takže to trošku znám... člověk chce udělat co nejvíc ;) .

Jinak pátek 13. nějak neřeším, prostě den jako každej jinej, do školy musim, písemky psát taky musim.... takže normální stereotypní den :D
Administrátor
http://sberatel.com/diskuse/ muze byt jako samostatny odkaz. Jinak nejaka mensi reklama jiz bezi. Napriklad odkazy ze sberatel.com, infofila.cz. Pribudou i odkazy od sberatel.net a filokartie.cz. S registraci do vyhledavacu souhlasim. Dobry napad Robbie. Diky.
Moderátor
ZJ ... už se stalo :) čekáme jen na zařazení do katalogu... :)
www.mince.info
Registrovaný uživatel
heh...ještě že ste to do toho katalogu dali.....bez toho bych nezjistil, že mám doma mince za 3000 (nesmějte se, vím že vy máte mnohokrát vzácnější) a s numismatikou jsem začal dneska.
Moderátor
Honzin: :) Ale pozor, je to návykové ... ;) A já už to tady říkal hodněkrát a budu se zase opakovat - jde hlavně o tu "duševní hodnotu", protože každá mince má svůj kus historie za sebou, přežili války, revoluce, drželi je v rukou tisíce lidí a nebo jen jeden, ukrývali se jako poklady, vraždilo se kvůli nim.... ať jsou z mědi, nebo ze zlata a stříbra... a o tom to je :)
www.mince.info
Moderátor
Máš absolútnu pravdu, ale aj mne trvalo istý čas kým som sa dopracoval k istým hodnotám. Ako začiatočník som v každej minci hľadal raritu a pozeral som sa na ňu cez optiku hodnoty. Dnes je to iné; hodnotná, myslím veľmi hodnotná, zbierka ešte nerobí numizmatika, tým ho robia znalosti problematiky a samozrejme láska k duchovnému bohatstvu. Tým je samozrejme krása mince.
Registrovaný uživatel
Tak sem to nemyslel.....myslel sem že mám doma jenom několik bezcených plíšků, ale když sem se podíval trošku zblízka, zjistl jsem pravdu. Hned mě numismatika dostala. Doufám že se mě to bude držet hodně dlouho. A taky dějepisář/češtinář bude nadšenej.
Registrovaný uživatel
Honzin84 vítám Tě do klubu. Jsem taky začátečník ( věkem už moc ne ). Přeji Ti mnoho úspěchu ve sbírání. Je to opravdu tak jak píše ARCHYPOV. Nejkrásnější je vzít minci do ruky a představovat si co asi prožila a na hodnotě vůbec nezáleží !!!!!!
Robbie - návykové to je, ale sláva takovímto závislostem.
P.S. takovímto je to vůbec česky nebo jsem vymyslel nové slovo
Moderátor
Vladik: ... těmto :) :mrgreen: Takovímto jsem ještě myslím ani nikde neviděl :D Ale fakt...
www.mince.info
« Poslední úpravu provedl(a) Robbie v 15. 4. 2007, 22:56. »
Administrátor
Takovimto je nareci. Taky to pouzivam :-). Ja jsem spise navykove filatelista, ale sberatelstvi je hodnotna zalezitost.
Moderátor
Nazdar hoši. Tak tu máme opäť piatok trinásteho... hurá :(!!! Tak čo máte nové? Kto si zlomil nohu? Robbie si v pohode, alebo v nemocnici? Zdeňku nezrazilo ťa auto? Tome, Vasi, Peter... všetko v poriadku? Nechce sa mi veriť ;)
Administrátor
Archy patek trinacteho je nahodou stastny den. Dneska jsem spustili v novem magazin mince.info. Neni to sice den zalozeni techto stranek, ale patek trinacteho je ted pro nas stastny den :-)
Moderátor
zdar, před chvílí jsem se šťastně vrátil z výletu do Drážďan, takže 13 mi nedělá žádné vrásky :) pověrčivý nejsem ani v nejmenším, ale Tobě Archy přeju vše nej v Tvých posledních 13 letech života :) na jednu stranu by to nebylo špatné vědět, když člověk umře, alespoň bych se mohl na smrt řádně připravit :D
Administrátor
Kacuro ver, ze by to nebylo dobre vedet, protoze by to tvuj zivot zmenilo. Porad by jsi pocital dny tve smrti. Tfuj tfuj to by asi nebylo onco :-)
Moderátor
a stejně bych to chtěl vědět. štvalo by mě totiž, kdyby mě smrt zastihla nepřipraveného a neměl bych třeba zrovna uklizený byt, to by mě tedy fakt mrzelo, odejít a nemít třeba utžřený prach :D
Moderátor
:) Túto dilemu asi nevyriešime. Presný dátum svojej smrti pozná iba samovrah.
Moderátor
A ja samozrejme :)
Moderátor
kacuro, ja teda by som nechcel počítať svoje posledné dni... a piatok 13? deň ako každý iný. A keď si napríklad myslíte že 7 je štastnejšia ste na omyle. Napr. včera som bol na pohrebe 16 ročnému chlapcovi, ktorý zomrel 7.7.07 po nehode na motorke...takže si vyberte...
Registrovaný uživatel
piatok trinásteho by mal byť bláznivý deň, a vy tak posmutno... :(
Moderátor
Ale Katka, už by si nás mohla trochu poznať. My máme každý deň bláznivý :)
Moderátor
:mrgreen: člověče... dneska je docela šťastný den... :) teda... včera byl... jsem se právě vrátil z nočního tahu :)
www.mince.info
Moderátor
jóóó doufám, že 14 bude šťastný den, zrovna vyrážím do terénu s detíkem, tak snad bude trocha štěstí a konečně najdu ten hrnec plný denárků :)
Moderátor
tak držím palec....

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1 2 >

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » Piatok trinásteho

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1