Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Plaketa Pius X

Vykupminci.cz
Numisargo

Plaketa Pius X

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den ,potřeboval bych poradit ,jak je plaketa stará a jestli má nějakou cenu,předem děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Na plakety a pamätné medaily je vyššie ,,Ocenění, určení a identifikace mincí" a v tejto sekcii je na tieto témy určené ,,Stolní medaile a plakety". To len tak na okraj. V dotaze na medailu alebo plaketu by bolo fajn uviesť aj nejaký priemer, prípadne značky alebo hmotnosť, čo drvivá väčšina nových užívateľov vytrvalo ignoruje. Ale keď sa niektorí dopredu poďakujú tak aspoň stručne odpoviem. Pápež Pius X. bol jedným z najvýznamnejších pontifikov v histórii Vatikánu. Na stolec zasadol po svojom zvolení v r. 1903, umrel r. 1914. Medailí s jeho podobizňou sa nachádza pomenej a môžu byť vzácnejšie ako nasledujúcich pápežov. Vek tejto sa teda dá zaradiť najskôr do r.1903-1904. Dolu za opisom nasleduje A.1. Malo by to znamenať latinsky Anno I. V preklade ,,rok prvý". Našiel som stránku s niekoľko jeho medailami a za opisom nasleduje napr. Anno V., Anno VIII., Anno IX. Jasne tam badať starnúce rysy tváre tohoto pontifika ako nasledovali roky. Podľa vloženého obrázka usudzujem, že materiál je bronz. Výtvarne a umelecky je spracovaná na slušnej úrovni. Celkom sa mi páči. Čo sa týka ceny, toto je dosť problematická oblasť a hlavne keď sa jedná o vatikánske medaily. Neviem či sa u nás (myslím teritórium Česka a Slovenska) nájde dosť zberateľov, ktorí takúto zberateľskú kategóriu preferujú. Pravdepodobne nebude predajná za takú cenu ako inde v Európe. Môj osobný názor je okolo 40-50 €, no zároveň pripomínam, že je to veľmi subjektívne ocenenie.
Mám však pre užívateľa bakerlo, otázku. Je to tá istá medaila, ktorá sa ponúka na predaj na stránke ,,i-bazar.cz ? Tam je uvedený priemer 66 mm. Nerád by som videl tento text v upravenej podobe pod zmieneným inzerátom aby to dodalo váhu na predajnosti a cene. Ak to nie je tá istá plaketa, tak potom treba sledovať tú na zmienenej stránke, či sa vôbec predá.
Nakoniec, nič sa nestane ak vložím tú stránku pre porovnanie. Môžu si to pre zaujímavosť odsledovať ďalší tunajší užívatelia.

http://inzerat.i-bazar.cz/3010879-pius-x-velka-medaile-plaketa/

Tu je ďalšia stránka niektorých medailí PIA X.

https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://www.csun.edu/~hcfll004/Pius10.html&prev=search
Registrovaný uživatel
Moc děkuji za odpověd ,není to ta medaile jak je na bazaru ,měřil jsem to a má 6,4 .Příště se polepším a budu se řídit Vaší radou .Děkuji.
Moderátor
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pius_X.

Kolega Vám odpověděl přesně. :evil: :evil: Je rozdíl mezi stolní medailí a vyznamenáním, ale ponecháme to zde ve faleristicie, možná, bude někdo mít podobný problém.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Faleristika » Plaketa Pius X

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1