Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Po kusech nebo celek?

Po kusech nebo celek?

Moderátoři: HeliFox, jano7B9.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Mám pár pohlednic, které bych chtěl prodat... Myslím, si, že některé cenu mají, ale nevím, zda prodat po kusech nebo jako celek... Když jsem se pokoušel prodávat na Aukru pohlednice po kusech, tak mi cca ze 100 někdo koupil cca 20 kusů... Vydělal jsem tak 500 Kč... Ale všiml jsem si, že u některých aukcí někdo prodává cca 200 kusů pohlednic a cena za set je pak kolem 1500 Kč... Na ukázku pár pohlednic:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Ještě mám dvě:

Obrázky:

Registrovaný uživatel
A poslední...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Kolik by jsi chtěl za tu poldovku? Díky...
R-i-k-i-t-a-n napsal
Mám pár pohlednic, které bych chtěl prodat... Myslím, si, že některé cenu mají, ale nevím, zda prodat po kusech nebo jako celek... Když jsem se pokoušel prodávat na Aukru pohlednice po kusech, tak mi cca ze 100 někdo koupil cca 20 kusů... Vydělal jsem tak 500 Kč... Ale všiml jsem si, že u některých aukcí někdo prodává cca 200 kusů pohlednic a cena za set je pak kolem 1500 Kč... Na ukázku pár pohlednic:

Stačí prepočítať:
500 : 20 = 25 Kč
1500 : 200 = 7,5 Kč

Čo je výhodnejšie?! ;)
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
ked je cas a chut sa stym babrat, predaval by som po jednom. ono to vzdy hodi viac ako celok. otazka je nakolko si ceni clovek svoj cas s tym straveny :)
Moderátor
jano7B9 napsal
ked je cas a chut sa stym babrat, predaval by som po jednom. ono to vzdy hodi viac ako celok. otazka je nakolko si ceni clovek svoj cas s tym straveny :)

no, nevím, nevím, spíš jak u čeho. Když ve výsledku budeš nucen některou položku vystavit třeba i 3x (např. ta Mezní louka je celkem běžná), tak nakonec možná budeš i rád, když se toho vůbec zbavíš a neproděláš na tom díky poplatkům.
« Poslední úpravu provedl(a) Šenfi v 19. 4. 2011, 19:37. »
Registrovaný uživatel
Šenfi napsal
jano7B9 napsal

no, nevím, nevím, spíš jak u čeho. Když ve výsledku budeš nucen některou položku vystavit třeba i 3x (např. ta Mezní louka je celkem běžná), tak nakonec možná budeš i rád, když se toho vůbec zbavíš a neproděláš na tom díky poplatkům.

Vždyť to R-i-k-i-t-a-n nemusí prodávat za každou cenu, když o něco nebude zájem.

Zbylé neprodané pohlednice můžete třeba nabídnout dohromady v inzerátu za pevnou cenu. Prostá inzerce bývá zdarma.
Moderátor
Můj postup - 1x zkusit jednotlivě, pak zbytek jako celek. Tedy pokud máš čas a chuť to všechno skenovat.

Ty větší balíky jsou myslím taky výhodné, i když průměrná cena je ve výsledku většinou nižší - ušetří se čas, zbavíš se i věcí, které by ti jinak zůstaly.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Po kusech nebo celek?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1