Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Pohlednice bez zadní strany s číselným razítkem

Pohlednice bez zadní strany s číselným razítkem

Moderátoři: HeliFox, jano7B9.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, prosím mohli byste mi zodpovědět tento dotaz? Našla jsem pár místopisných pohledů, které jsou trochu větší, a na zadní straně nemají klasické pohlednicové rozdělení, ale razítko a čistou stranu.
Razítko je kulaté a je tam číslo, pokaždé jiné.

Můžete mi, laikovi, co ráda sbírá místopisné pohlednice, říci, o co se jedná? to je nějaký prvovýtisk "cvičný"?
Děkuji. Foto přikládám a těším se na informaci, at jsem v obraze.
Danča

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Z obrázku bohužel není zřejmé, co je napsáno na razítku. Pokud je to razítko nakladatelství, mohl by to být tzv. kontrolní otisk (tak tomu aspoň, pokud je mi známo, říkali v Orbisu). To byl obrázek shodný s budoucí pohlednicí, ale bez adresní strany. Pokud prošel schválením, byl uložen do archívu nakladatelství.

Máte-li možnost, naskenujte a dejte sem celou zadní stranu nebo aspoň razítko. Pak by bylo snad možné říci víc.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Pohlednice bez zadní strany s číselným razítkem

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1