Razítko je kulaté a je tam číslo, pokaždé jiné.
Můžete mi, laikovi, co ráda sbírá místopisné pohlednice, říci, o co se jedná? to je nějaký prvovýtisk "cvičný"?
Děkuji. Foto přikládám a těším se na informaci, at jsem v obraze.
Danča
Obrázky:

Stránka: 1
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#1 17. 5. 2010, 11:15
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobrý den, prosím mohli byste mi zodpovědět tento dotaz? Našla jsem pár místopisných pohledů, které jsou trochu větší, a na zadní straně nemají klasické pohlednicové rozdělení, ale razítko a čistou stranu.
Razítko je kulaté a je tam číslo, pokaždé jiné. Můžete mi, laikovi, co ráda sbírá místopisné pohlednice, říci, o co se jedná? to je nějaký prvovýtisk "cvičný"? Děkuji. Foto přikládám a těším se na informaci, at jsem v obraze. Danča Obrázky: ![]() |
|
#2 26. 5. 2010, 10:09
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Z obrázku bohužel není zřejmé, co je napsáno na razítku. Pokud je to razítko nakladatelství, mohl by to být tzv. kontrolní otisk (tak tomu aspoň, pokud je mi známo, říkali v Orbisu). To byl obrázek shodný s budoucí pohlednicí, ale bez adresní strany. Pokud prošel schválením, byl uložen do archívu nakladatelství.
Máte-li možnost, naskenujte a dejte sem celou zadní stranu nebo aspoň razítko. Pak by bylo snad možné říci víc. |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1