Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » pokladnicni poukazky / NUMKON.CZ

pokladnicni poukazky / NUMKON.CZ

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Po delsi dobe jsem prochazel internetovy obchod www.numkon.cz

hodne zajimava galerie vzacnosti
http://www.numkon.cz/cz/galerie-rarit

Napr. ty pokladnicni poukazky - to se priznam vidim prvne. Samozrejme, krom fotky v novem Bajerovi, ale tam jsou ty vzory ... Priznejte se, kdo ji uz ma ve sbirce? :D
Moderátor
No, ty jsou nedostupné, ale co říkáte na to, co dostupné je (?) - http://www.numkon.cz/cz/eshop/ceska-republika-slovenska-republika-1993-2010/43 Pěkné kusy (pro mě ovšem dost nedostupná záležitost)
Registrovaný uživatel
acme2000 napsal
No, ty jsou nedostupné, ale co říkáte na to, co dostupné je (?) - http://www.numkon.cz/cz/eshop/ceska-republika-slovenska-republika-1993-2010/43 Pěkné kusy (pro mě ovšem dost nedostupná záležitost)

No, levné to není, ale myslím, že cenově to celkem odpovídá, u Klima naposledy v aukci něco z toho vyšlo ještě dráž ... přesně jak píšeš, pěkné kusy!
Registrovaný uživatel
Jen jde o to, aby to nedopadlo jako se vzory NBS, kdy po přejití na Euro, jsou ceny čím dál nižší a v podstatě za nákupní ceny neprodejné. Nikdo totiž neví, kolik kusů jich vlastně je.
Registrovaný uživatel
hmmm ... priznam se, ze takove speky nesbiram. Nedavno jsem byl na navsteve v Praze a mel jsem v planu navstivit nejake obchody z bankovkama. Podle internetu jsem si nasel NUMIS, pak 2 starozitnictvi a NUMKON.
V numisu bankovky veskere zadne, i kdyz obchod velky, starozitnictvi velka bida (rozdrbane v krabici a pod.), akorat v NUMKON jsem uspel, pekna nabidka, spousta bankovek v "N" stavech, takze jsem neco doplnil. Na Prahu mi to prislo trocku malo ... to je opravdu jen jediny obchod v Konviktske, kde je neco slusnejsiho na prodej ???!!
Registrovaný uživatel
no, tak možná ještě AUREA v Praze by mohla mít nějake bankovky. Jinak v NUMIS nic není, tam jezdí prodejce s alby pořád mimo obchod ... NUMKON super, tam se to dost obměňuje. Jinak v Praze nevím.
Registrovaný uživatel
acme2000 napsal

No ja zbieram v štýle neperforovaný a perforovaný kus z každej bankovky. A musím priznať, že tie specimeny 5000 Kč, 200 Kč atď. sú naozaj skvelé. Ako dobre by pod ČR 5000 Kč vyzerala tá zo specimenom. Len tie ceny... A Tráva môže mať zasa pravdu. Čo to urobí časom. Na Slovensku sa predávajú komplet sady specimen 1.vydania bankoviek rok 1993 a 200 Sk a 5000 Sk 1995 v UNC za 700 euro a sú nepredajné. Pritom Klim bežne predáva 1000 G 1993 3500,- Kč. 5000 H 1995 specimen 8500,.Kč a podobne. Nikto nevie, koľko toho vlastne je....
Moderátor
Ono u těch specimenů a anulátů z "bankovních sad" je to hodně jen o počtů bláznů(více než u základních druhů bankovek), kteří jsou ochotni zaplatit nehorázné ceny aby měli ve sbírce i tuto variantu vzoru. Pokud vynecháte např. těch 5-10 cenotvorných bláznů v aukcích chtějících to mít skoro za cokoliv(případně pár dalších řídících se vždy dle takto dosažených cen), pak by cena rázem asi spadla klidně i o cca 30-60% na úroveň úměrnou vzácnosti za méně častou variantu.
Ostatně vzory mnoha jiných zemí vydaných asi v podobných nákladech stojí často pouze zlomky cen dosahovaných u našich vzorů.
Jako příklad lze třeba uvést níže vyobrazený vzor/anulát z méně sbírané země, který ač jich bylo vytištěno také relativně malé množství, lze zakoupit za ceny kolem 25-50€ včetně poštovného ze zahraničí...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
Ono u těch specimenů a anulátů z "bankovních sad" je to hodně jen o počtů bláznů(více než u základních druhů bankovek), kteří jsou ochotni zaplatit nehorázné ceny aby měli ve sbírce i tuto variantu vzoru. Pokud vynecháte např. těch 5-10 cenotvorných bláznů v aukcích chtějících to mít skoro za cokoliv(případně pár dalších řídících se vždy dle takto dosažených cen), pak by cena rázem asi spadla klidně i o cca 30-60% na úroveň úměrnou vzácnosti za méně častou variantu.
Ostatně vzory mnoha jiných zemí vydaných asi v podobných nákladech stojí často pouze zlomky cen dosahovaných u našich vzorů.
Jako příklad lze třeba uvést níže vyobrazený vzor/anulát z méně sbírané země, který ač jich bylo vytištěno také relativně malé množství, lze zakoupit za ceny kolem 25-50€ včetně poštovného ze zahraničí...

Že na to někdo má a cení si tý bankovky víc než my a nám se to nelíbí, protože si ji nemůžem koupit ještě neznamená, že je "blázen".
Anuláty českých bankovek jsem poprvé viděl letos u Klima a už podle číslování vzorů si myslím, že jich moc nebude. Navíc se podle mě anulát nedá považovat za variantu (jako např. číslo, písmeno série nebo i perforace/neperforace), je prostě kvalitativně jinde, úplně nahoře.
A odvozovat cenu porovnáváním s jinou zemí nebo třeba jen podle nákladu a vzácnosti nefunguje (byla by to strašná nuda, kdyby se takhle daly přibližné ceny spočítat na kalkulačce)
Registrovaný uživatel
Mám záujem o komplet sadu specimen 1.vydanie slovenských bankoviek rok 1993 a 1995 (200 Sk a 5000 Sk) v UNC. Ak viete ponúknuť, tak mi dajte vedieť na mail. ďakujem.
Inak je to pravda. Odkedy sme v EURe, tak mám dojem ako keby nič predtým neexistovalo. Ale nejde ani tak o bankovky ako o mince. Všetci sa bezhlavo vrhli na památné 2€mince. Niekedy mi pripadá, že EURo bankovky sa ani nezbierajú. Veď mať len 100, 200 a 500€ bankovku zo všetkých 17 tlačiarní asi nebude lacný špás :-)
Registrovaný uživatel
K anulátům: já je nesbírám. Ne proto, že bych to považoval za nerozum, ale proto, že na ně nemám. Tedy, na některé (Slov. štát) bych měl, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych zkompletoval Československo, se kterým bych byl spokojený (pomíjím TOP3, ke které se asi v dohledné době nedohrabu), takže moje priority jsou jinde. Stejně jako sabatapetr si myslím, že anuláty jsou naprosto jiná kategorie, která převyšuje všechny ostatní.
S českými bych nicméně byl opatrný. Přijde mi risk kupovat je, když člověk neví, kolik jich vlastně je. Dá se čekat, že jich bude málo (takže to asi bude dobrý kup), ale kdo ví. Jiná věc jsou ostatní anuláty: ABNCo, Londýn, 1953 a Slovenský štát.
Registrovaný uživatel
Fidzi napsal
Mám záujem o komplet sadu specimen 1.vydanie slovenských bankoviek rok 1993 a 1995 (200 Sk a 5000 Sk) v UNC. Ak viete ponúknuť, tak mi dajte vedieť na mail. ďakujem.
Inak je to pravda. Odkedy sme v EURe, tak mám dojem ako keby nič predtým neexistovalo. Ale nejde ani tak o bankovky ako o mince. Všetci sa bezhlavo vrhli na památné 2€mince. Niekedy mi pripadá, že EURo bankovky sa ani nezbierajú. Veď mať len 100, 200 a 500€ bankovku zo všetkých 17 tlačiarní asi nebude lacný špás :-)

Napis na aky mail sa mam ozvat, mail mas skryty
« Poslední úpravu provedl(a) pepiak v 25. 11. 2010, 19:52. »

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Naše papírová platidla » pokladnicni poukazky / NUMKON.CZ

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1