| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Kolegové, zkusím naprosto šílený a beznadějný dotaz. Sháním dárek pro svého kamaráda "k významnému životnímu jubileu" a chtěl bych, aby bylo vidět, že je ode mně - bankovkáře. Nemáte někdo nějakým záhadným řízením osudu jakoukoliv ČSR (ideálně ČR) bankovku se sériovým číslem 04071975? V jakémkoliv stavu. Ideální by samozřejmě byla současná padesátka v UNC.  Cena by měla být v řádu stokorun. Pokud ano, dejte mi prosím vědět na mnovak55@volny.cz. Děkuji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
neboli u soucasne padesatikoruny treba serie E04 071975 no, urcite existuje, ale tohle bude teda dost orisek sehnat (at uz to bude jakakoliv bankovka)
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Takhle jsem viděl nabízet dolar, s rokem narození, to byla větší naděje na úspěch! 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
To je skvělý námět na další obor sběratelství. To mě nenapadlo. Ale bude těžké najít odpovídající sérii, kterou požaduje zájemce, ale číslo jsem si napsal, jdu hledat v hromádce bankovek, ale nevím, kde jsem dal vidle
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Děkuji každému, kdo mě nebudete mít za úplného blázna! Já vím, že je to šílený nápad, ale dárky mají být originální. 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ale nesmí se shánět na poslední chvíli! 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
v tomto pripade zacit shanet tak rok predem  ... ale jinak OK, ja taky projedu co mam u sebe ...
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Brett napsal majkl - jedine kúpiť ten konvolut a veriť že tam bude :-) http://www.aukro.cz/item1090422365_mega_konvolut_49_200_bankovek_byvale_jugoslavie.html
Taky jsem se díval... Skoro to vypadá, jako kdyby někdo konečně mohl zlegalizovat kdysi velkou částku! mischel13, jirka72: narozeniny jsou každý rok - je mi jasné, že když budu mít hodně velké štěstí, na důchod možná dotyčného potěším 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to majkl: tak na 50tiny Ti poradím krásný dárek, ale to máme ještě 10let čas, abys kamaráda potěšil! 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Brett, díky za tip! Uvidíme, můžu to zkusit - i když bankovky by přece jenom byly lepší.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mischel13 napsal to majkl: tak na 50tiny Ti poradím krásný dárek, ale to máme ještě 10let čas, abys kamaráda potěšil! 
Teď jsem to asi úplně nepochopil. Já nehledám nutně momentálně platnou padesátku. Může to být cokoliv - i např. z Brunovského emise. Jde mi opravdu jenom o to kontrolní číslo (protože to je datum narození oslavence). Ale dárek na 50tiny si poradit nechám - i veřejně. 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Brett napsal majkl - jedine kúpiť ten konvolut a veriť že tam bude :-) http://www.aukro.cz/item1090422365_mega_konvolut_49_200_bankovek_byvale_jugoslavie.html
Tam by mohla být. Za ty peníze to riziko rozhodně stojí 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak jsem bohužel nenašel. Je to jehla v kupce sena. Možná budete muset slevit ze svých požadavků např. jen na rok narození. V nejhorším pak pouze na bankovku bez hlubšího smyslu  . Konec roku je sice daleko, ale třeba PFko už je k sehnání: http://www.aukro.cz/item1088346819_20_kc_1926_neperforovana.html
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nota7 napsal Tak jsem bohužel nenašel. Je to jehla v kupce sena.
Já vím. Když mně kolikrát napadají jenom hovadiny... Děkuju všem, kteří se (po)dívali(jí). Nápad se sérií Pf je ale taky dobrý! Když už jsme u toho - drobná poznámka: až po tom Pf (a pod vlivem diskuse o tom, kdo je vyobrazen na 20/1944) mi docvaklo, že u terezínských poukázek byla u vyšších nominálů použita (plánována k použití) všechna sériová písmena - ovšem s výjimkou I,Q. Náhoda? Záměr?
|