Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith, filuta8

Dobry den, rada bych zjistila nejake informace o tomto porcelanu. Snazila jsem se neco najit na netu, ale nasla jsem pouze info o porcelance Puls. Zajimala by me hodnota tohoto servisu. Prodat ho nechci, je to pamatka, ale rada bych vedela,s cim mam vlastne tu cest ;-) dekuji!
Obrázky:

Je to porcelánka Puls jak sama píšete a bylo to vyrobeno v 1. polovině 20. století v Československu. Zdobeno kobaltem a zlacením a obtisky květin. Je to takový milý kýč pro nižší střední třídu. Pokud chcete znát cenu, tak to musíte nafotit všechno. Popřípadě napsat co vše Váš servis obsahuje. Cena bude spíše nižší. Kompletní servis tohoto dekoru: 6 šálků, 6 podšálků, konvice, mléčenka a cukřenka se dá sehnat v bezvadné zachovalosti za částku od 1 500 do 3 000 Kč a někde v bazaru i za méně. Pokud toho máte méně a ne zcela v dobré zachovalosti bude cena spíše v stovkách korun za vše.
Adalbert

Děkuji za odpověď. Vidíte a před cca 20lety to viděl jeden starožitník a byl z toho úplně nadšený, chtěl to okamžitě koupit. To jsme mu to asi měli rychle prodat😃 No, nevadí, pro mě to má stejně velkou hodnotu. Jinak je toho víc, než píšete. Je to jídelní servis.

Pokud je toho více, bude i cena vyšší. Dnes už spousta lidí dostalo rozum a kupuje starý kvalitní porcelán, který běžně používá. Vzor je to velmi líbivý. Přiznám se, že i já mám ve vitrínce pár kousků silně zlacených s hodně barevnými litografickými obtisky a rád se na ně dívám, protože se mi líbí. A ve druhé vitrínce mám jednoduchý a velmi střízlivý brusel a postbrusel a také ho mám moc rád. Dokonce teď dva neúplné servisy z 60. let 20. století kompletuji, protože se mi líbí a rád je používám. Cenu mají ještě menší než Váš servis, ale pije se z nich báječně.
Tak ať Vám to slouží ku radosti.
Adalbert
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.