Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antikvariát » Potřeboval bych poradit s oceněním této bible

Vykupminci.cz
Numisargo

Potřeboval bych poradit s oceněním této bible

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Je vydaná 12.5. 1898

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Především to není Bible ale modlitební knížka a moc velký zájem o tyto věci není. Koukni na Aukro, občas se tam objevují tak sleduj za kolik jdou.
Moderátor
Zajímavý je obal (ale nijak vyjímečný), jinak mě rozesmálo to "Ve Vimperku na Šumavě a v Novém Yorku", připomělo mi to nápis Járy da Cimrmana "Nový York a Liptákov, mé obce nejmilejší" :D
Cenu bych si tipl max. do 200.
Registrovaný uživatel
tak tie 2 stovky vcetne postovneho na Slovensko dam,
ale skutocne len za ten Vimperk na Sumave a Novy York.
_______________
Registrovaný uživatel
Bible to bohužel opravdu není, jak již bylo řečeno a na knížce je psáno jedná se o modlitební knížku. Za své doby jich bylo natisknutých poměrně mnoho. Co se týče obalové stránky je sice hezká ale pro modlitební knížky je také velice typická. Vzácnější jsou třeba ve dřevě nebo v kosti. Stav z fota vypadá také celkem zachovale. Cenu určí aukro, znám pár lidí, kteří se specializují na sbírání modlitebních knížek. Orientační cena na aukru je kolem 200-500 kč. V anticích nevím, nejspíš né tak vysoká je to tam samý žid a překupník.
Moderátor
Ceny na Aukru už pár měsíců nesleduju, ale pokud nešly rapidně nahoru, tak bych o té pětistovce hodně pochyboval. Kolikrát se tam 100-120 let staré modlitební knížky neprodaly ani za stovku.
Taky znám dva lidi co před pár lety sbírali nebo možná ještě sbírají modlitební knížky a za těch 500 dokázali sehnat lepší kousky, ilustrované bible, případně knížky o 100 let starší.
Moderátor
Jinak ad žid a překupník.. ono za kamenný obchod se obvykle musí platit nájem a ze zisku se platí daně, to není jako když někdo čile obchoduje na Aukru s náklady téměř 0 a zisky nepřizná. Neříkám, že neexistují vydřiduši, co s klidem nabídnou 1/4 nebo 1/5 ceny za kterou prodávají, na druhou stranu převis nabídky nad poptávkou je u antikvariátů velký a zajímavých věcí je přitom v nabídce pomálu.
Registrovaný uživatel
u kamenů nevidím nic špatné na 1/2
ale u nás to asi není takový "zvyk" a běžné... každý chce vše :)
Registrovaný uživatel
Pocket vigilo napsal
...je to tam samý žid a překupník.

To je jistě myšleno jako vtip, že? I když dost nevkusný..
Registrovaný uživatel
Tenzor: Je pravda, že za 500 se dají sehnat i mnohem vzácnější, hezčí a starší kousky, ale občas jsou tam k vidění podobné zhruba do těch 500. Ona ta cena se pohybuje nejčastěji v rozmezí 200-300 dle stavu. Co se týče kamených obchodů znám některé hodně dobré antiky, které starožitnosti umí ocenit a za vhodnou cenu nabídnout a pak znám bohužel i antiky ( často se nejdná přímo o antiky ale o různé zastavárny, zlevněnky, bazary- často zaměřené na starožitnosti) kde člověka sedřou až na kůži. Mnoho takových "obchodních společností" využívá toho momentu, když člověk potřebuje něco rychle z nouze prodat a první místo kam ho nohy dovedu jsou podobné zastavárny, zlevněnky, bazary starého nábytku a podobně. Já vím, že je nevhodné srovnávat antiky, specializované na starožitnosti s bazary starých věcí ale často je oných bazarů bohužel více než dobrých antiků. Překupníků je bohužel také dost jak na aukru tak i ve městech. To si člověk nevybere. Znám případy z aukra, kde se tatáž věc objeví na aukru třeba i 3x vždy od jiného prodejce a znám také případy kdy si procházím nějaké to "vetešnictví" koukám po levné alpace a třeba tu samou věci vidím za 14 dní na burze za uplně jinou cenu. Je pravda, každý obchod si narazí jistou taxu a je jedno jestli se jedná o drogerie, obchody s potravinami nebo o antiky. Ono bez toho to nejde, nájem, energie, daně to se samo nezaplatí s tím absolutně souhlasím, ale vykoupit starý obraz údajně jako bez cenný za 100kč a prodat ho za 1000kč ( situace k vidění již ve výše zmiňovaných bazárcích apod.) je podle mého názoru trošku nevhodné. Židy a překupníky beru tedy zpět je pravda, že né každý je takový a pořád naštěstí jsou i dobré anitky :)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antikvariát » Potřeboval bych poradit s oceněním této bible

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1