Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Pozvánky na výstavy

Vykupminci.cz
Numisargo

Pozvánky na výstavy

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Pavlinka - tak je to svetova vystava ,tvrda konkorencia ,aj ja gratulujem.Tu maš body-29,24,19,8, aspon vieš za čo ti strhli.Jankovič napr,94 bodov čo je super.tu maš cele vysledky.Tvoje ramy su 4931-4934./Exponat-577/
http://www.ny2016.org/images/medallevels.pdf
_______________
Moderátor
Jo mám to stáhnuté hned, jak to tam dali. Tak on rozdíl mezi nejlepším exponátem a tim mojim je 8 bodů. Opravdu na takové výstavě je to o bodících. Některé kolonky jsem měla stejné a něco lepší, ale zase jinde ztrácím. Vojto super úspěch, ale velmi mě dostal exponát od Červinky- Děčínský region- zlato za 90 bodů. Takže dá se velmi uspět i s takovým regionálním exponátem! Gratulace jako prase!
Registrovaný uživatel
pavlinka napsal
.. Tolik jsem tomu věnovala času a všeho...


Přesně, neodflákla si to a můžeš mít klidný svědomí a být na sebe pyšná, není všem dnům konec... nebo ještě jinak - já mám ze světovky 0 bodů, protože bych nebyl schopen nic podobnýho vytvořit a někam poslat... stejně jako 99% filatelistů. Ber to takhle. A gratuluju.
Registrovaný uživatel
Pavlínko, gratuluji. Pozlacená z druhého konce světa je přeci super ohodnocení... Vydrž ve vystavování dál, už je to opravdu jen o bodících...
Bral bych to jako velký úspěch, vždyť si všechny ty "hendikepy" spočítej - (1) jde o mládežnický exponát, (2) je to námětový exponát, (3) je to kytkách z Evropy (teď se omlouvám za zjednodušení) - a přes to všechno máš pozlacenou!
Miloš to má paradoxně o něco jednodušší - jde o poštovně-historický exponát, kde se dá sehnat (za několik desítek let) zajímavý materiál, kterému většina "klasických" jurymanů rozumí a dokáže jej ocenit (na rozdíl od námětových exponátů).
Tak vydrž, myslím že za takových třicet-čtyřicet let budeš mít bezkonkurenční exponát... (tou dobou už by mohli jurymani více rozumět i námětovým exponátům).
Ještě jednou velká gratulace!
Moderátor
Díky Jirko, pochvala od stounovského kytaristy potěší :D Jen doufám, že ten větší úspěch, se dostaví dříve! Hodnocení v NY bylo dost tvrdé. Odvodila jsem to z exponátů, které znám a které měly na ostatních světovkách více bodů. Exponát o Harry Potterovi měl několikrát 91 a 92 bodů a tady 87. No, poučím se z chyb a ještě to teda zkusím. ;)
Moderátor
Tak na tom je vidět ta zkušenost a praxe, když je 80 bodů skoro k nasrání. To my, začátečníci...! :P
Jsem tu svou trošku do mlýna dovezl do Žďáru včera a zrovna jsem si prohlédl pár exponátků co už byly nainstalovány. Pár jsem jich znal rámcově už ze Svitav. Ty jsem přeskočil. Taky proto, že byly daleko od oken a protože nebylo rožnuto, tak na ně z části nebylo pořádně vidět (jinak ta Polská země a Albánie jsou opravdu dobré, si je prohlédnu za světla rozhodně líp). Z toho co jsem viděl (a trochu to pochopil) se mi líbila Holandská Indie (známky č. 1 a 2 jsem snad ani nikdy neviděl), přetiskové vydání Rumburk (Pazderník, č. 163) - to taky doporučuju, to se nevidí a přitom to je domácí (ze sousední země české) exponát. Zajímavé jsou Použití služebních a doplatních za Protektorátu (Maryška, č.160). Při této příležitosti přiznávám, že jsem nikdy moc nepochopil jak to používání služebních vlastně fungovalo a k čemu to bylo v praxi dobré (že to používaly "oprávněné instituce" vím, ale ten princip jako takový mi furt uniká), obzvláště když existují i smíšené frankatury s výplatními známkami a poštovné bylo stejné (možná že dnes by se to u těch zelených, červených a modrých uplatnilo, ale skoro všichni mají buď PP nebo frankotyp, ostatní to berou přes Apost). Čekal jsem smíšenou frankaturu 1. a 2. emise, ale asi není, nebo jsem ji někde zazdil. Pěkné jsou taky vlakové pošty (Vlakové pošty na území kraje Vysočina - Michal Musil č. 256), krásná razítka a často dokumentováno od R-U do po 1945 včetně vylámaných protektorátních razítek. To muselo být hledání! Jsou nepochybně i jiné zajímavé, ale třeba Slovensko 1939 - Výplatné známky s portrétom Andreja Hlinku se teprve instaloval.
Pak tam byl jeden, celkem zajímavý, který jsem ale tak nějak moc nepochopil: Bonsai - koníček na celý život. Pravda, zčásti byl ve stínu a navíc je to otevřená třída a to je zvláštní kapitola sama o sobě, ale ačkoliv dokážu ocenit práci, usilí, myšlenku a já nevím co všechno, tak to tak nějak úplně není můj šálek čaje. Jako celek mi to prostě nesedlo.

Pak jsem se šel po pár týdnech podívat na klášter a Zelenou horu (těch týdnů možná bylo i 1700 :)) a musím přiznat, že jsem nějak přecenil počasí. Když bylo slunko za mrakem (nebo oblakem?) a fókal větr, byla mi až skoro zima a když vylezlo a větr nefókal, tak hnusně bodalo. Myslím, že jsem si nakonec uhnal i mírný úpal (nebo úžeh, já nikdy nevím co je co) s mírným nachlazením.
Registrovaný uživatel
Pavel III

Ahoj, ten Protektorát je můj a ta smíšená I. a II. je tam myslím na třech dopisech, strašně špatně se to shání :-)
Moderátor
Pavle, to nasrání přišlo prostě proto, že je to moje třetí pozlacená ze světovky a přitom pokaždé změním třetinu listů a teď jsem si na tom dala sakra záležet. Ještě před hodnocením jsem dostala pochvalu za to, že materiály jsou parádní. No a nakonec absolutně žádný progres. Né že by byla pozlacená špatná, furt jsou to nejlepší medaile v historii té naší- potažmo československé filatelie u mládeže, ale nemám prostě výsledek toho snažení, posunout se dopředu. V tom je ten můj problém.
Moderátor
dr_colombo napsal
Pavel III

Ahoj, ten Protektorát je můj a ta smíšená I. a II. je tam myslím na třech dopisech, strašně špatně se to shání :-)

Jo? No, nevšiml jsem si. Ale je fakt, že část je právě "na odvrácené straně" úplně na opačné straně od oken a bez osvětlení to není ono, takže jsem to bral jen tak v rychlosti. Ale aspoň vím na co se mám soustředit. :) (A věřím, že se to blbě shání.)

Pavlínko, a makkos vízjel už máš? Třeba právě to ti chybělo ke zlatu! ;) (Ono takových rostlinných průsvitek zase nebude přehnaně mnoho.)
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 2. 6. 2016, 13:26. »
Registrovaný uživatel
Pavlínko, život mne naučil že tam, kde se nedá změřit metrem nebo na stopkách ale posuzuje to “odporná” porota, je výsledek vždy pofiderní. ;)
Moderátor
Ono se to třeba podá......... :D
Jinak mně to připomnělo větu, co jsem četla ráno v nějaké diskusi:
Je jedno komu a kolik kdo dá ve volbách hlasů. Důležité je, kdo je spočítá.
J.V.Stalin ;)
Moderátor
HA!! Právě teď byly Čertoryje v televizi (na ČT2). :D
Moderátor
Tak už jsem z výstavy zpět. Výsledek mě docela potěšil - 88 bodů a zlatá medaile. Stejně tak dopadl i Jaromír s 8-rámovým Afghánistánem.

Brácha má jednu zlatou a jednu velkou pozlacenou za exponáty Jemenu.

A ostatní se asi pochlubí sami. :?
Moderátor
Velká gratulace a tak trochu zadostiučinění ;) Dej se Palmáre.
Registrovaný uživatel
Tak já měl za moje služební a doplatní v Protektorátu pozlacenou. Na to, že to byla moje první výstava jsem moc spokojený. Nehledě na to, že mi jury řekla, že jsem to měl ve špatrné kategorii a že ve správné bych dostal víc bodů. Musím na tom ještě zapracovat :-) Jinak se mi výstava moc líbila a všem moc hratuluji :-)
Moderátor
Palmáre mám jenom vytištěné a nemám teď k dispozici skener.
Registrovaný uživatel
Ano samozrejme exponat ikanka ale aj Jaromira boli super a s obidvoma bol čas aj trocha pohovorit .Ja som na premiere dostal zlatu medailu ,takže spokojnost .Palmare som nevidel takže ani neviem kolko som mal vlastne bodov.
_______________
Moderátor
Taktéž moc gratuluju Peťo ! Jen nezapomínejte pánové, že čím vyšší výstava, tím náročněji se získávají bodíky. Takže neusnout na vavřínech a pracovat! :)
Moderátor
Na Palmáre bylo docela dost lidí.
Moderátor
Taky su spokojené. Taková vedlejší oblast (filatelisticky malého významu, jakž bylo řečeno) a přesto jsem i já, začátečník, dostal velkou pozlacenou a 83 bodů! ;) Navíc z jednorámových to bylo nejvíc, stejný počet bodů už dostal jen p. Musil Michal s rakouskýma novinovýma kolkama 1853-99, takže, co chtít víc?
Registrovaný uživatel
pavlinka napsal
Taktéž moc gratuluju Peťo !
Dakujem Pavlinko a ak mate niekto Palmare prosim naskenujte,som zvedavy aj na ostatnych.
_______________
Moderátor
Palmáre je naskenované na stránkách KF 00 15:

http://www.kf0015.cz/?p=29584
Moderátor
No ta tematická třída- no jak to jen napsat. Co tady bude, až nebude Pavlínka? :roll:
Moderátor
Tak jako jsou různí snaživci, ale je fakt, že téma málokomu vydrží do stáří (i když jsou zase tací, kteří mají tématický exponát či sbírku na 25 rámů). Problém je taky v tématech jako takových. Psi, koně, kočky, Olympiády (sport obecně), letadla není jednoduché udělat tak "aby to nebylo podobné jako před to měl před X lety Franta" a aby to nebyla do značné míry nuda (obrázková vydání šejchátů a další podobné balíčkoviny), "boj proti fašismu" už delší dobu zase až tak netáhne, ale pořád jsou (Češi a Sováci v boji proti fašismu - Ladislav Janoušek, 64 bodů). A je těžký udělat to tak, aby to zaujalo. Kupříkladu jsem netušil, že první fotbalové razítko na světě vymysleli Maďaři, čili, exponát má laika i poučit.
Moderátor
Tak pánové- tady to je. Medailička z největší a nejprestižnější světovky dekády. ;) Doufám, že se snad v budoucnu najde někdo, kdo mě bude následovat.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Pozvánky na výstavy

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1