Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Nálezy s detektorem » Prečo hľadať ---nehľadať.

Prečo hľadať ---nehľadať.

Moderátoři: Bigger, Dracek, jano7B9, kacuro.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
no radsej mince ,banbka ked kopala v zahrade nasla tam 1 kreuzer 1851A ziadna slava ,ale je to znak ,ze tam este mince uricte budu.
Moderátor
99,9% měďáků nalezených v zemi je stejně po smrti, určitě to nejsou mince, které by patřily do sbírky! mám tohodle šmuku doma několik sklenic, chystám se je někdy zakopat pro budoucí generace :D
Registrovaný uživatel
hod to na aukro urcite sa predaju

Ale mozem tam najst i strieborne mince ,mozno aj zlate ,ale iba mozno ,inak vies co je divne je prada ako hovoris ,ze vsetky medenne mince najdene v zemi su znice ,ale tento bol len trosku mady ,nemal ani zelenu farnu a nebol ani zosuchany ani pokryveny..,ale aj tak nemo hodnotu:D
« Poslední úpravu provedl(a) MisoPN v 11. 4. 2009, 10:49. »
Moderátor
kamarýde, znám hledače, kteří hledají 20 let a zlatou minci ještě nenašli ;) mě se to sice podařilo, ale pravděpodobnost je nula nula prd ... stříbrné se nacházejí ....
Registrovaný uživatel
to fakt a co to bolo za mincu
Moderátor
hledej a najdeš, dával jsem jí sem ;)
Registrovaný uživatel
kde nechce sa mi hladat:D
Moderátor
tobě se nechce a já to mám hledat za tebe? nic nebude, jsi jistě mladší, tak hledej šmudlo ;)
Registrovaný uživatel
no tak ok budem ,aspon mi povedz kam si to daval
Moderátor
no tady v sekci nálezů s det. to najdeš hned ;)
Registrovaný uživatel
a diky idem na to
Registrovaný uživatel
viete co bol som u deda a moj ujo hlada tiez mince a aj nieake strieborne mince leopolda nasiel lebo tam je les a bager odrhunul cestu a tam sda teraz lahko nachadzaju veci po rimanoch a on nasiel taku hrubu olivu ktora moze mat cez 2000rokov a pojde sa tam pozriet asi to bol tabor rimaniv tak mu to zavidim xD
Registrovaný uživatel
mam otazku

jeden clovek mi hovoril ,ze tieto detektory do 10 000 hladaju asi do hlbky 20 cm podla mna to je blbost nie?
Moderátor
jo je to blbost u keltských mincích(např. 1/3 statéru nebo koníka) budeš rád, pokud ho zachytíš do 5cm !!!
Registrovaný uživatel
co???? to su take srotky tie detektory?
Moderátor
malý předmět v malé hloubce, když tam bude sud narvaný zlatem, tak ho zachytíš o pár cm hlouběji ;) nikdy bych si nekoupil detektor pod 20tis a kdybych byl v balíku, tak si koupím pulzák za 90tis a k tom bych si ještě najal partu cigošů na kopání :D
Moderátor
MisoPN: žiješ ve zkreslené představě, že koupíš detektor pod 10000Kč a ten bude úžasně hledat samé poklady nebo dukáty do metrové hloubky.... :D
Proč myslíš, že je k prodeji porůznu dost dentíků i za ceny pod 10000Kč ?
Protože bývalý majitel většinou zjistil, že je naprd a našel maximálně pár hřebíků nebo zátek od piva a tak jej rychle prodává a doufá v nějakou "kavku" ;)
« Poslední úpravu provedl(a) Dracek v 13. 4. 2009, 17:25. »
Moderátor
odporúčam výrobcu ;Future. ;)
Dracek napsal
MisoPN: žiješ ve zkreslené představě, že koupíš detektor pod 10000Kč a ten bude úžasně hledat samé poklady nebo dukáty do metrové hloubky.... :D
Proč myslíš, že je k prodeji porůznu dost dentíků i za ceny pod 10000Kč ?
Protože bývalý majitel většinou zjistil, že je naprd a našel maximálně pár hřebíků nebo zátek od piva a tak jej rychle prodává a doufá v nějakou "kavku" ;)

Tak s tím si dovolím nesouhlasit a rázně oponovat ;) Za A) to není vůbec pravda (!) za B) normální hledání vůbec o tom, jestli detektor hledá do hloubky 2 metrů, nebo do 20cm. 90% všech pěkných nálezů je maximálně v 20 centimetrech a to od antiky až po modernu, to dosvědčí každý hledač. Píšeš 1/3 statéru... prosímtě ... kolikrát v životě člověk najde keltský statér? I kdybys měl detektor za 100.000,-, tak to není o kvalitě detektoru, ale jenom o štěstí a lokalitě. Stejné procento úspěšnosti na nalezení má člověk s detektorem za 100.000,- jako ten s detektorem za 7,000,-.

Pokud si koupím detektor, který mi hledá do hloubky 2 metrů, to je sice nádhera, ale to se pak vůbec nebavíme o relaxačním chození s malou vojenskou lopatkou ;) To už se pohybujeme trochu v jiných sférách úplně jiného hledání. "Normální smrtelník" hledač obvykle schválně nekope dva metry hluboké díry do pole, to opravdu ne. A klasické poklady, tak jak je známe z vyprávění? 90% všech známých a doložených pokladů bylo nalezených úplnou náhodou na povrchu - u cesty, při okopávání zahrady, rytí pole a podobně. Prostě úplnou náhodou, žádným cíleným hloubením dvoumetrových děr.

O tom vůbec není hledání. Já mám se svým žlutým ďáblem úplně stejné a hodnotné nálezy jako kdokoliv jiný. Je to jen o štěstí a o tom kdo jak s detíkem umí zacházet a rozlišovat kovy. A jsem schopný najít i brok o rozměru 4,5mm.

MisoPN napsal
co???? to su take srotky tie detektory?

Můžu tě ubezpečit, že hledání není o tom hloubit dvoumetrové jámy... ;) Dosah 20cm je pro běžné hledání naprosto dostačující.
www.mince.info
Moderátor
pokud se bavíme o polních nálezech, tak tam těch 20cm může při běžném hledání stačit. ostatně několikrát ročně se pole přeorávají a tak to, co bylo hlouběji, se časem zase dostane na povrch a naopak. jenže ... existují např. lágry s válečnými zajatci, kde fungovali tzv. odpadní jámy, do těchto jam se kromě výměšků a odpadků házeli rovněž německé metály atd. a na takové jámy ti 20cm nikdy stačit nebude ;) znám lidi, kteří hledají hlavně tyto odpadní jámy a už jsem na fotkách několikrát viděl ten kráter, co museli vyhrabat, než celou tu odpadní jámu vybrali ;) dále lesní nálezy, tam je ti 20 cm dost na nic, když si vezmeš výšku vrchní vrsty čerstvého a rozpadajícího se listí ;) takže jsem zastáncem hesla hlouběji = lépe!

navíc pochybuji, že tvůj žlutý ďábel vezme malou grešličku ve 20cm! můj brácha si ho také pořídil a když někdy jdeme spolu hledat, tak já pořád kopu a on jenom chodí ... např. na posledním hledání, kdy jsme byli v horách na napoleonikách, měl jsem plnou kapsu olověných kulí, které zpravidla bývají v těch 15-20cm hluboko, on jich měl sotva 5x a když si vezmu, že ty kule mají průměr kolem 15mm, tak je to docela bída. jo jestli Robbie chodíš jenom na tolary, tak to je pak jiná :D

a pokud si ještě neviděl nálezy pulzákem, tak nemůžeš nic srovnávat. znám dva lidi, co mají pulzák a když mi posílají fotky svých nálezů, tak se nestačím divit a nejraději bych svůj klacek za 30t rozšlapal :D
Moderátor
Robbie:
Když se podíváš moji větu „…a ten bude úžasně hledat samé poklady nebo dukáty do metrové hloubky....“, tak ty ji chápěš jako doslovně smrtelně vážnou? Já nevím, ale byla to „ironie“ jak vyšitá. ;)
Jinak jsem nepsal o statéru(u něj je šance minimální), ale o 1/3(případně mám na mysli i 1/8 a 1/24) případně malé Ag koníky, kterých se ročně jen u nás nacházejí minimálně u Au desítky kusů u Ag stovky(možná i více)!!! Ty při jejich velikosti cca 4-8mm a jejich uložení ne vždy ideálně vodorovně(a tedy slabšímu signálu!) je nemáš tímto levným dentíkem čanci chytit(pokud nebude zcela nahoře a v ideální poloze) - to ti každý jen trochu hledající člověk potvrdí!!! :D
Jinak dentíky pod cca 10000Kč jsou všeobecně komerčně-průmyslové výrobky tak maximálně na hledání „mincí na pláži“, ale rozhodně bez jakékoliv speciální úpravy a hlavně se zcela obyčejnou cívkou a ne nejlépe seřízenou cívkou(docilující jemnost a přesnost), která je nejdůležitější - proto ti levný dentík spoustu drobných přednětů a mincí vůbec nedetejuje!!! :D
Ano lokalita a štěstí je na prvním místě, ale ve skoro stejné rovině je seřízený a trochu slušný dentík a je přece zcela jasné, že nad 30cm při běžném hledání na poli nikdo téměř nekope už jenom proto, že čím hlouběji ti přístroj hledá, tím více drobných předmětů není schopen vůbec zachytit. ;)
Moderátor
Áno, chlapi, souhlasím v globálním pohledu to tak samozřejmě je, ale vy se bavíte o voze a já o koze :)

Já se bavím jen o těch "normálních" hledačích a "normálních" nálezech, jaké všichni známe (mince, knofle, prsteny) na polích, parcích, lesech a pod.. a hlavně - beru to z pohledu tady kolegy školáka Miša.

Vysvětlím to na takovém debilním příkladu :D

Když si někdo koupí ojeté auto za pár tisíc, tak nečeká, že bude jezdit tak jako nový Mercedes, to chápeme všichni. Ale pro majitele tohoto ojetého auta je důležitá jedna podstatná věc - a sice že jezdí. Ale jenom proto že jeho staré auto jezdí hůř než nové auto (na které nemá peníze) nebude ten člověk chodit pěšky.

Takže stejné to je tady s Mišem :) On nebude hledat jámy z lágrů, nemá na to čas, vybavení, ani peníze. Jistojistě se tím zabývají jen lidi co se na to specializují, ale člověk který chodí každý den do školy, nebo do práce (jako většina z přítomných), chce hlavně vyrazit někam za barák, jestli tam neztratil někdo nějaké tretky.

Cílem tohoto sportu přece není za každou cenu vybrat každou cetku ze země na každém metru čtverečním který projdeme, ale prostě jenom někde "něco" najít. Mě jen roznítilo tvrzení, že jsou tyhle detiky na prd a že s nima člověk najde akorát zátky od piva. Ano, pokud se podíváme na instruktážní video od základního Garretu zjistíme, že tento detík je opravdu stavěný jen na běžné hledání v parcích a já mu to neberu a ani ho nestavím na vyšší úroveň. Ale hovořím o tom, že když srovnám některé své nálezy s ostatními, nepřipadá mi v tom až takový markantní rozdíl typu - "jé, ty máš samé mince - já mám jenom vršky od piva". Proto akorát nesouhlasím s tím, že s detíky pod 10.000,- člověk nic nenajde, jen proto že jsou levné :) To není pravda - najde. Nebavme se o tom jestli méně, nebo více. Ty nálezy prostě jsou, od mincí, knoflíků až po prsteny... prostě jsou.

Proto s klidným srdcem říkám a tím zároveň Mišovi odpovídám - Mišo, kup si klidně detík pod 10.000,- na normální hledání ti to skutečně stačí.

Dracek napsal
Když se podíváš moji větu „…a ten bude úžasně hledat samé poklady nebo dukáty do metrové hloubky....“, tak ty ji chápěš jako doslovně smrtelně vážnou? Já nevím, ale byla to „ironie“ jak vyšitá. ;)

Ne ne :) ...o to mi nešlo... viz. výše :)

kacuro napsal
znám lidi, kteří hledají hlavně tyto odpadní jámy a už jsem na fotkách několikrát viděl ten kráter, co museli vyhrabat, než celou tu odpadní jámu vybrali

Jasný, ale ty nebo já, nebo kdokoliv kdo má detík na relax tohle nedělá... to jsou borci co se na to specialuzují. Ale třebas ty chceš hlavně vyrazit ven a hledat, nechceš kopat třímetrové jámy, na to stejně jako já nemáš čas, ani náladu - a o tom jsem tady mluvil :)

:D
www.mince.info
Moderátor
jedna má zkušenost: když jsem začínal hledat, pořídil jsem si celkem neznámý anglický det. Fieldmaster za 8.000,-, což byla jedna z nejnižších řad tohoto výrobce. po 3/4 roku hledání s ním, jsem toho našel jako šafránu, diskriminaci to nemělo skoro žádnou, tak jsem kopal spoustu železa, no prostě pakárna. pak jsem si koupit detektor za cca 30tis a za první den jsem s ním našel víc mincí, co s tou šitkou za 3/4 roku!! takže těch 8litrů byly zbytečně vyhozené peníze!

to je to, o čem mluvím. ať si mlaďas nejdříve det. od někoho půjčí nebo jde s někým několikrát hledat jen tak na čumendu, aby zjistil, jestli ho to vůbec bude bavit a pak je dobré zainvestovat. chodím hledat, abych něco našel, protože než ta dřina chození po horách a spousta kopání, to si raději zajdu na obyč procházku do přírody ... ;) a pokud bude mít mladej šitku det. a nic s ní nenajde, tak ho to spíše přestane bavit, než když si najde něco pěkného ... znovu se vrátím k hledání s bráchou, když se na něj totiž podívám po 6hod. hledání, jak je smutný, že nic nenašel, tak to bych si raději pořídil něco lepšího ... no ale to si musí každý nejdříve promyslet, jestli se chce jen procházet a sem tam si najít nějaký pěťák nebo chce hledat fest a doufat v něco lepšího ...
Moderátor
Podívejme se třeba na tohle... byl jsem se na dvě hodinky o Velikonocích v Jeseníkách projít na louku... a ejhle. Já netvrdím že to jsou nejlepší nálezy na světě... ale koho to nepotěší? Kdybych našel čistě JENOM bordel, tak Vám na to neřeknu ani fň :) Ale je to hlavně o relaxu, ne?

Obrázek vložený uživatelem

www.mince.info
« Poslední úpravu provedl(a) Robbie v 14. 4. 2009, 14:54. »
Moderátor
jo to ti neberu, pokud to bereš jen jako relax a vyjdeš si na procházku na dvě hodiny s det., tak je to v pořádku, já ale jezdím na několikahodinové akce, většinou cíleně na vytipovaná místa a takového šrotu co máš na fotce mám plné krabice ;) mladá už mi za to někdy nadává, tak to asi přestanu brát domu a budu si nechávat jen ty lepší věci do vitríny :D ... proto jsem psal, že si každý zájemce o tento koníček musí nejdříve rozmyslet, co si od toho slibuje, aby pak nebyl buď zklamaný nebo aby do toho neinvestoval zbytečně ...

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 > »

Sběratel.com » Nálezy s detektorem » Prečo hľadať ---nehľadať.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1