| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravim ve spolek muzete mi nekdo poradit nejakej program na serazovani bankovek?nejakej download,popripade nejakej odkaz na volne stahnuti? rad bych si doma udelal nejakej vlastni katalog mych bankovek dekuji Vsem _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Z googlu vypadne Banknote Collection ManagerDalší možností jsou univerzální programy jako SmartDB nebo HappyCollection (tyhle dva jsou poněkud staršího data). Další Collection Studio 3.63« Poslední úpravu provedl(a) gorila v 15. 11. 2011, 21:18. »
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to gorila : dekuji , mrknu na to _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Tureček pak teď v M&B taky o nějakým freeware psal 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Šenfi napsal Tureček pak teď v M&B taky o nějakým freeware psal 
nasel jsem v M B pouze tenhle a je placenej-- Numismatist is safe _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
nesmíš jít na stránky M&B - tam to sice placený je, ale na stránkách výrobce už ne 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to senfi : zde je pouze Demo a mam to z MB byl tam odkaz na tohle http://hobbykeeper.com/cz/_______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to gorila:ten collection , asi do zacatku bude stacit ,dekuji _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
nevím... zkus to dát do googlu, před prázdninama jsem ten program posílal koikovi a byl to ten samej (jen v angl.) u kterýho teď v M&B udělali českou lokalizaci
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to senfi : zkousel jsem to a chteli za to krejcary  , zkusim se ozvat petrovi a poprosim ho o ten program a uvidime _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mike, rozmysli se, co od toho vlastně čekáš. Na většinu věcí, co se týče katalogizace sbírky, stačí bohatě Excel. Samozřejmě to chce dobře promyslet strukturu tabulky a dát tomu nějakou formu, ale spoustě lidí to stačí. Další možnost je něco si sám naprogramovat (samozřejmě netuším, jak na tom jsi). Každý software musí využívat nějakou databázi a její hesla pak nějak hezky zabalit. Ideální kombinace je tedy MySQL a PHP - stačí si stáhnout např. EasyPHP a začít tvořit.
Zpátky na začátek: chceš mít přehled o tom, co jsi kdy a kde koupil? Nebo přehled všech bankovek z nějaké oblasti a v něm si zaškrtávat, co už máš, a dělat si u toho poznámky? Chceš si tam nahrávat i skeny? Budou ti stačit přednastavené kategorie nebo chceš svoje vlastní (a ve své vlastní struktuře). Atd. atd. Podle toho vybírej - možná dojdeš opravdu k tomu, že Excel stačí. Zvlášť, když se začneš vrtat v jeho mírně pokročilejších funkcích (filtrování v tabulkách, podmíněné formátování atd.).
|
|
|
|
|
Moderátor
|
také jsem toho názoru, že Excel stačí...(když se s ním trochu umí) 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Dracek napsal také jsem toho názoru, že Excel stačí...(když se s ním trochu umí) 
no právě nerad bych někoho podceňoval, ale tipuju, že tak 80% lidí tady by v něm neumělo napsat ani triviální rovnici např. pro prutovou soustavu, natož pak nějaký třídění dat  « Poslední úpravu provedl(a) Šenfi v 15. 11. 2011, 22:35. »
|
|
|
|
|
Moderátor
|
mne postacuje chybenka vo worde a mam vystarane...
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
mike - víš, jak vypadají obrázky bankovek v soutěži po odtajnění na sb...... . tak to mám dělaný v powerpointu. Přes víkend jsem si shodou okolností pohrával a celou sbírku jsem překopal. Nyní to mám v PDF a funguje přesně jako PDF Picka. první 4 stránky mám seznam států a k nim přiřazené stránky, které ve vyhledávači fungují jak mají.... Má to ale háček ..... 1926 stránek a 580 Mb !!! Ale jinak šupa, jen zapnu PC, mrknu na stát, zadám stránku, prolistuji a hned vím, zda danou bankovku mám, či ne. Jinak na stránce mám rub a líc + nominál a měnu, rok vydání a katalogové řazení dle Picka a edice .... vzorek : Obrázky:   « Poslední úpravu provedl(a) Koiko v 16. 11. 2011, 7:32. »
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Šenfi napsal Dracek napsal také jsem toho názoru, že Excel stačí...(když se s ním trochu umí) 
no právě nerad bych někoho podceňoval, ale tipuju, že tak 80% lidí tady by v něm neumělo napsat ani triviální rovnici např. pro prutovou soustavu, natož pak nějaký třídění dat 
Šenfi, pokud někdo chce, tak to jde. Víš, že já jsem antitalent a likvidátor notebooků, jen kolem projdu a radši se rozbije, nebo chytne virus  , ale ted vážně, já si kvůli tomu koupil bibli na office a co potřebuji, to si udělám, je to jen o tom chtít.....
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dekuji vsem : ja chtel uplne normalni program kde dam fotku me bankovky,rok,serii,stat a to mi staci . nejsem expert na pocitace,ale snazim se kdyz mi o neco jde,takze se urcite naucim,Takze ted jsem koukal na ten exel a to bych moch zvladnout  ,akorat tam budu muset zmensit velikost fota bankovky.,ale jinak to jde. Jeste jednou dekuji vsem  _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to koiko : diky ten program je dobry ,ale na ten asi nemam  ,ja bych s nim zablokoval urcite mlade celej pocitac , jsem na tom podobne jak Ty  ,kolem neceho projdu a uz je to rozbity  _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji.
|