chcel by som vedieť aký je rozdiel medzi mincou proof a bg?
ako ich odlíšim.
PROOF alebo BG
Moderátoři: Dracek, jano7B9, Michaela.
Stránka: 1
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#1 15. 10. 2011, 19:03
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
#2 15. 10. 2011, 19:34
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
http://www.sberatel.com/mince/zachovalosti
_______________ Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“ |
|
#3 28. 10. 2011, 10:54
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Ún 2011
|
zdravim ve spolek
mam maly dotaz,v mincich se vubec nevyznam,ale obcas to tady sleduji a i aukro. A zaujalo me to v nadpise Mince Proof a treba Velke Losiny se prodaly za cca 160t. Bydlim tu kousek ., Muze mi nekdo vysvetlit co to znamena to PROOF a proc tyto mince s timto oznacenim jsou tak drahe.? dekuji za pripadne odpovedi _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji. |
|
#4 28. 10. 2011, 11:15
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
PROOF mince jsou razeny specialnimi lestenymi razidly, takze vysledny mincovni obraz je efektni, s velmi kontrastnimi lesklymi a matnymi plochami. Takove mince by se nikdy nemely vytahovat z obalu, jakykoliv dotek prstu na nich zanechava velmi spatne odstranitelne (pokud vubec) stopy.
Cena je dana jednak cenou zlata, ale vice limitovanym nakladem a hlavne spekulacemi - malokdo tohle opravdu sbira, ale hezky se s tim obchoduje, takze cenu zveda hlavne samotne ocekavani rustu cen techto minci. Nicmene tech 160k u 2 500 Kc Velke Losiny asi bude preklep, ne? To by nekdo musel utect z psychiatricke lecebny, aby zaplatil takovou castku ![]() |
|
#5 28. 10. 2011, 11:21
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Ún 2011
|
to trenzor: dekuji za vysvetleni :-) super
me se zda ze to tady prodaval Trava na aukru,ale nejsem si jist na 100% , vim ze to bylo na aukru a koukal jsem na to jak péro, zajimalo mne to , protoze bydlim kousek _______________ Jsem zacatecnik, jestli mne nechces odpovedet na mou otazku, tak vubec prosim nereaguj a delej jako doposud mrtveho brouka. Dekuji. |
|
#6 28. 10. 2011, 12:59
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2008
|
Já osobně to vůbec za mince nepovažuji, nikdy nebyly určeny k používání a podle mne to je něco mezi pamětní medailí a upomínkovým předmětem určeným výhradně k vylákání peněz z lidí kteří mají rádi lesklé kovové věci. ![]() _______________ MINCE NA PRODEJ : http://turtleoverhead.ecrater.com/ |
|
#7 28. 10. 2011, 13:04
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No jsou smenitelne u CNB za nominalni hodnotu a jsou oficialne vydane, to jsou jedine duvody, proc jsem pouzil slovo mince
![]() |
|
#8 28. 10. 2011, 14:31
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Čec 2007
|
160tis to urcite nebylo za jednu minci,ale za celou sadu tedy 10ks
|
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1