Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Minerály » Prosba - Karlovarský vřídlovec

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosba - Karlovarský vřídlovec

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Prosím o přibližné určení hodnoty této sady z karlovarského vřídlovce. Sada zůstala po strejdovi. Dva dny mi trvalo než jsem našel o co se vůbec jedná.
Předem děkuji za rady nebo další info o sadě.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Nejlépe je vyhledat si soudního znalce oboru ekonomika - ceny a odhady - odhady věcí movitých, nejlépe se zaměřením na starožitnosti, umělecké a řemeslné předměty, případně drahé kameny. Seznamy soudních znalců vedou krajské soudy. A nebo prostě obejít vícero starožitnictví - ale pozor - nemusí jít o skutečné odborníky, můžete narazit na různá individua ... Podle fotek to vypadá přinejmenším zajímavě, tady na tomto foru bych příliš relevantních informací na základě pouhých fotografií nehledal. S pozdravem, kpt.
Registrovaný uživatel
Jsou to karlovarské mozaiky z vřídelního kamene typické pro Karlovy Vary,kde měla výroba užitkových a ozdobných předmětů dlouhou tradici.V důsledku druhé světové války,upadajícího lázeňství a odsunu sudetských němců toto řemeslo zaniklo.Zlaté časy karlovarské mozaiky byly na konci 19.století.Největší zastoupení ve sbírkách tvoří vykládané krabičky,které disponují velkými formáty mozaikových polí a žádná není podobná jiné.Vřídlovec je dnes už příliš vzácným materiálem a cena ruční práce odkázala k zániku obnovit tradici tohoto karlovarského řemesla.Sám jsem sběratelem téchto suvenýrů,a pokud je vaše sbírka na prodej,mél bych vážný zájem.tel.724 357 161.S pozdravem m.p.
Registrovaný uživatel
Dobrý den sbiram brože a pokud byste byl ochotný prodat tu Vaši z Karlovarského mozaiky třeba se domluvime. Meil luciebruzova0@gmail.com děkuji predem
Registrovaný uživatel
Zdravím.
Stále máte vyobrazenou kolekci?
Děkuji za odpověď. 603343160.
Registrovaný uživatel
Dobrý den shanim do své sbírky karlovarske mozaik jedno pero ke kalamari, Vy jich mate na fotce několik, bylo by možné prodat jeden kus, předem děkuji za odpověď.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Minerály » Prosba - Karlovarský vřídlovec

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1