Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#21 4. 6. 2013, 21:55
Ja mam tiež 4 ks peknych obrazov od uvedeneho autora.Byvam v okrese trebišov a mam 63 rokov.Tieto obrazi sme zdedili od babičky mojej manželky, ktora ich vlastnila od r.1938.Patral som po autorovi aj v maďarsku ale bez uspechu.Moje obrazy su Zimna krajina,Letna zahrada s krásnou princeznou,Prestrety jedalensky stol DVE MALE OBRAZKY SKôR PORTRETY CHLAPCA V ZIME A NA JESEŇ.jA SI MYSLIM žE AUTOROM TYCHTO CENNýCH OBRAZOV JE NEJAKY MALIAR Z BENELUXU.NIE JE TO žIADNY AMATER

Nepochybně. A do Beneluxu za ním jezdila celá procesí Slováků, aby si u mistra vystáli frontu na nějaký ten obrázek...

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#22 4. 6. 2013, 23:04

to: LadislavS: "Letná zahrada s krásnou princeznou" a "Pres(t)retý jedalensky stol"...unikátnost těch beneluxkých maleb z těch názvů úplně čiší.... Moc ráda bych je viděla, ale pochopím, pokud se bude majitel snažit je před lačným okem zdejších abonentů uchránit... jen mi to bude tak nějak lidsky líto:(

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#23 5. 6. 2013, 09:21

mě je spíš líto toho chlapce, co ho pořád tahali do Beneluxu. To v té době nebyl na Slovensku žádný fotograf? Určite by to vyšlo levněji.

Profilový obrázek
LadislavS

Uživatel

Zaregistrován:
4. 6. 2013

#24 7. 6. 2013, 15:13

Ked ste tak mudry tak napiste odkial je, odkial pochadzal. Pytal som sa vas na info a napisal to co sa mi podarilo zistit o nom. Prikladam sem aspon jednu fotku aby moje reci nezneli ako jedna babka povedala.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
LadislavS

Uživatel

Zaregistrován:
4. 6. 2013

#25 7. 6. 2013, 15:20

Mila profesionalka.Ak ste tak mudra tak mi vy napište odkial je ten maliar.Ja som vam chcel len pomocť a napisal som len to čo mi povedali moji znami a medzi nimi bol aj a predstavte si aj akademicky maliar.Zaverom len toľko treba niekedy vidieť aj dalej od špičkynosa.Piccasso a iny maliari podľa Vás chodili predavať svoje obrazy do svete.Veď cely svet bol a je v pohybe a hlavne v oblasti biznisu.Tak len toľko.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#26 7. 6. 2013, 16:24

Víte, problém je, že onen obrázek s vlčími máky je evidentně dílo nějakého samouka, nebo velmi slabého "vzdělaného" malíře, nebo programového naivisty- ono to jde někdy jen těžko rozlišit. Příliš velkou cenu nemá a rozhodně v něm není uložený majetek. Totéž lze říct o vaší zimní krajině. Myslím, že tím můžeme vyloučit nějaký významný pohyb po mezinárodním trhu s uměním- Picassa a jiné do toho netahejměž...
Bohužel jste nenapsal, z čeho vaši známí (vč. akademického malíře) usoudili na "Benelux", ale je to poměrně překvapivé, protože tu chaloupkovou zimní idylku z vašeho obrázku byste v těch zeměpisných šířkách jen velmi těžko hledal... leda, že by to v tom Beneluxu malovali podle nějaké pohlednice ze střední Evropy.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#27 7. 6. 2013, 23:52
Mila profesionalka.Ak ste tak mudra tak mi vy napište odkial je ten maliar.Ja som vam chcel len pomocť a napisal som len to čo mi povedali moji znami a medzi nimi bol aj a predstavte si aj akademicky maliar.Zaverom len toľko treba niekedy vidieť aj dalej od špičkynosa.Piccasso a iny maliari podľa Vás chodili predavať svoje obrazy do svete.Veď cely svet bol a je v pohybe a hlavne v oblasti biznisu.Tak len toľko.

Cenného "Holanďana" z toho neuděláte, i kdyby za to hlasovali všichni vaši známí akademičtí malíři...
Bude to nějaký lokální "umělec", nejspíš židovského či karpatsko-německého původu...

Profilový obrázek
LadislavS

Uživatel

Zaregistrován:
4. 6. 2013

#28 10. 6. 2013, 10:34

čiže už pripúšťate,že obrazy mohli byť namalovane aj v zahraniči.Ale potom to nie je lokalny umelec.Zistil som,že take meno mal aj zakladateľ prvej nazvem to moderne nemocnive v rožnave.Bolo to podľa zistenia z kroniky v 18 storoči.Nikdy som vo svojom prispevku nespominal peniaze.mne sa jedna len o zistenie pôvodu obrazu a teda podľa mna aj maliara.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#29 10. 6. 2013, 13:22

Pane LadislaveS, jde o to, jak vnímáte "zahraničí". Wjem píše o odhadovaném původu autora, o lokalitě díla nespekuluje. Vy jste tady uveřejnil fotku Zimní krajiny, s tím, že je podepsaná stejně jako byly ty vlčí máky, vidět to není, ale věříme vám. Oboje to jsou obrázky nevalné úrovně, tedy nejspíše dosahu lokálního, těžko vám tudíž pomůže někdo z Čech.
Mimochodem, jak souvisí jméno Schopper, které jste objevil jako zakladatele nemocnice v Rožnave, s teorií Beneluxu? Stále se ztrácím.
Navíc, jméno Schopper není přece zase tak úplně neobvyklé, např.existuje malíř Schopper, činný v 18. století na zámku Červený Dvůr u Českého Krumlova, ale ten to určitě není. A to radši ani nezmiňuji 39. opata kláštera cisterciáků ve Vyšším Brodě, nebo Herwiga Franze Schoppera, německého fyzika a ředitele CERN, narozeného v Lanškrouně (1924), který možná ve volných chvilkách i maluje... všichni tři by ovšem byli "zahraniční".
Pokud má paní "Monikalili" obrazy od stejného autora, bylo by zajímavé zjistit, jak daleko od sebe vy dva bydlíte... možná byste mohl začít tam.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#30 10. 6. 2013, 16:32

LadislavS -
podle toho obrazu který jste tu prezentoval by malíř mohl pocházet i z Disneylandu.
😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.