Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Prosím o nacenění známek ks asi 2100. (do roku 1940)

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosím o nacenění známek ks asi 2100. (do roku 1940)

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, vlastním sbírku známek, kterou jsem dostal od tchána. Známky ve sbírce nejsou mladší jak 1940. Chtěl bych sbírku prodat. A chtěl bych vás touto cestou požádat, jakou známky mají asi hodnotu.
Děkuji za pomoc a radu.

Odkaz na google disk
https://drive.google.com/drive/folders/1bwqzEPwPQJUK9rp00kN_jv5I9Sru9jZc
Registrovaný uživatel
Hodnotu mají bohužel nevelkou, maximálně ve stokorunách, samé běžné známky. Nejzajímavější je ten dopis, ale je značně plesnivý, takže také žádná sláva.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, omlouvám se. Řeknu to tak, mě známky nic neříkají. A budu rád když je prodám. Snad neporušuji pravidla že jich nabízím na ocenění a přitom bych je i rád prodal. Nevím jakou mají cenu a tak nevím za kolik je prodat!!?????? Abych řekl pravdu tak ani nevím kolik stojí známky na dopis :-)) :-))
Registrovaný uživatel
Maximálně ve stokorunách jsem myslel za všechno dohromady, jedná se o běžné známky pro začátečníka. Přesná cena se nedá určit, nejvíc záleží na štěstí při prodeji, vše dohromady se dá prodat odhadem tak za 200 až 800 korun. Jakou má cenu ten dopis v tomto stavu netuším, ale také nepředpokládám žádný zázrak.
Registrovaný uživatel
Hodit na známý portál do AUkce od koruny. Tam by to mohlo udělat víc než 200 Kč
Moderátor
Tak jsem si ty známky prohlédl, je jich docela velké množství a zastoupeno dost zemí celého světa. Jsou tam i nějaká přetisková provizoria, německé kolonie-lodičky a Čína, kde se ceny jednotlivých známek pohybují v desetikorunách.
Docela zajímavá je ta obálka se známkami PČ 1919. Tyto obálky jsou sice všechny pouze filatelistické (protože, kdo by dobrovolně platil o polovinu vyšší poštovné), ale taková kombinace známek není běžně k vidění, možná by specialistu na tuto emisi zajímala, takže bych ji doporučil dát do aukce zvlášť
Registrovaný uživatel
Spíš mám takový dojem že známky nic moc a měla naší pozornost upoutat (jediná !!) obálka. Zaplaceno vyšší poštovné, jaký to mělo důvod?? Napadá mě jediný a to falzum, dále proč by tam někdo dával různé známky, v tolika kusech? Většinou obyčejný člověk co za tím nic nesledoval vylepil stejné známky, jen rozdílné dával halířové. Tyhle s přetiskem byly dávány zřejmě na poště a proč by se tam s tím úředník takto vylepoval? Nevím možná jsem jen zbytečně podezřívavý.
_______________
Sbírám zejména pohledy Újezd nad Lesy, Zikmund Reach / Karel Bellmann a obec Výčapy, z těchto jmenovaných se zajímám i o fotografie a jiný materiál.
Za svůj život jsem sbíral kde co, někdy déle větší sbírka jindy okrajově. Zajímají mě i starožitnosti. Vláďa - LadysB@seznam.cz

http://ujezdnadlesy.webnode.cz/
http://vycapy-trebic.webnode.cz/
http://zikmund-reach.webnode.cz/
Moderátor
LadysB
Ale v té době to nebylo nic neobvyklého! Známky sbíraly všichni!
Potíž je spíš v tom, že to je zrzavý jak liška.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Prosím o nacenění známek ks asi 2100. (do roku 1940)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1