Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Prosím o názor.

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosím o názor.

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
http://aukro.cz/kriz-1917-i6724713257.html
Keby to bola nejaká súčasná fantázia,nepredalo by sa to za 160euro.8 ľudí to dražilo.Pamätný kríž niektorého z plukov ruských légií?Zase,keby to bolo pôvodné,nepredalo by sa to 160euro,ale za podstatne viac.Ďakujem za každú odpoveď.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
plk. V. Plášil zpracoval společně s panem Měřičkou publikaci, která pojednává o návrzích na vyznamenání v rámci čs. legie. Byl zde i Statut "Husitského kříže 1917". Jsou známy pouze návrhy, žádný kus nebyl vyroben. Nebyl čas, nebyli prostředky existuji jen dva návrhy na tento kříž. Toto je vyrobeno podstatně později, některý z mládenců to možná nechal udělat v dobré víře. To, že na to přihazovalo 8 lidí neznamená, že to je originál něčeho. Já to celé zpracuji na sfs, jako připomínku této doby a vzpomínku na plk. Plášila a pana Měřičku. Je nutno to nazvat ruční výrobou některého buď podvodníka, nebo nadšence. Význam to nemá. Snad jediný, že to musím zpracovat.

Poznámka:
Mám tam tři uzavřené okruhy kam by jste prosím mohli tyto zajímavé dotazy a ukázky vkládat. Děkuj Alt.
Registrovaný uživatel
Řády, vyznamenání a výkonnostní odznaky k určení -chcel som to dať sem ,ale nebralo mi fotky.Ďakujem za vysvetlenie.
Moderátor
http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=86&t=3572

Zde, pro zájemce jsou podrobnosti o Husitském kříži 1917
Registrovaný uživatel
Áno,ďakujem za tému o Husitskom kríži na SFS.Prečítal som to so záujmom.
Teraz na inú tému.Uživateľ sborov na aukro predáva uniformu,
http://aukro.cz/uniforma-general-major-csla-tropiko-velka-i6728841672.html
pozrite na ministužky.Mohol obdržať 2x Za zásluhy o obranu a aké vyznamenanie môže byť posledná ministužky?Pripomína mi RKG,ale ten to nie je.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Ta poslední je řád Rudé hvězdy. Jiná barevná forma stuhy než ta pvní v horní řadě a bez miniaturky. Ono se těm stužkám na uniformách nedá často moc věřit. Dost důstojníků si už ve službě našilo všechno co se dalo, aby to vypadalo dobře, dost jsou úpravy třebas dětí, které si se sakem příbuzného vyhráli a asi úplně nejvíc neznalých sběratelů, kteří to chtějí vylepšit. Ze stejného důvodu to dělají i prodejci :)
Moderátor
Medaile Za zásluhy o obranu vlasti by jistě měla být udělena pouze 1 x. Přesto se stálo, při přemístění důstojníka od útvaru k jinému útvaru že byla medaile udělena u každého útvaru. Personalisté měli zpracované návrhy na udělení, které již byli odeslány na vyšší personální správy a když to vše skončilo na personální správě bylo to realizováno. Tehdy bez PC jsme to měli horší. Nikdo se neodvažoval nadřízenému říci, že to je chybné. Jo to bylo a je i dne. Nadřízení se nekritizují. :P

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Faleristika » Prosím o názor.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1