Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » prosím o ocenění

prosím o ocenění

Moderátoři: dejvy, elle, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
zdravím všechny budoucí zůčastněné :)
chtěl bych vás požádat o ocenění...viz foto
mám jich cca 20kusů z různých let(každá je jiná)
pokud jsem to dobře přeložil tak by to mělo být 1.den vydání známky

ps. přestože fotka má 1.3 MB tak mi to píše že je velká takže prosím o náhlednutí zde: http://zakoukanyhonza.rajce.idnes.cz/znamka_1.dne#IMG.jpg
Registrovaný uživatel
asi to nestojí ani za řeč no..... :(
Registrovaný uživatel
Kdysi jsem měl podobný list. Chtěl jsem ve vodě odlepit tu známku, ale byla přilepená nějakým pitomým vodou nerozpustným lepidlem a známku jsem poničil. Cenu těch listů neznám, asi tak dvě koruny bych tipoval.
Registrovaný uživatel
to teda nic moc :)
děkuji za odpověd
Moderátor
Známky z těchto listů odlepit celkem jdou, je ale třeba je máčet trochu déle (podkladový papír je hrubý a trvá delší dobu, než se lep známek rozpustí).
Hodnota těchto nálepních listů není vysoká, zpravidla odpovídá hodnotě razítkovaných známek. Pro ilustraci - kompletní sadu NL BRD 1975-2009 (což je cca 2.000 známek včetně aršíků) jsem měl možnost koupit za 4.000 Kč; nakonec jsem je dostal v rámci jiného obchodu jako přívažek zdarma.
Registrovaný uživatel
S tím odlepováním máš nejspíš pravdu. Matně si teď vzpomínám, že jsem se ji asi pokoušel odlepit vodičkou od Lindera a zničil jsem při tom známku i list. Takže chyba byla u mě a v nefunkční vodičce a ne v lepidle, které bude normální známkové.
Registrovaný uživatel
Tak jsem tu známku našel a bylo to tenkrát asi tak, že jsem se ji nejdříve pokoušel odlepit vodičkou od Lindera a když to nešlo, tak jsem to hodil do vody a ono to nešlo odlepit ani ve vodě - kvůli použitému lepidlu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
tak toto asi ocekova moderni pametni listy CP ;)
Registrovaný uživatel
Ty německé listy aspoň mají na zadní straně popsány okolnosti vydání známky a krátký článek k námětu známky. České pamětní listy jsou vzadu prázdné?
Registrovaný uživatel
no pointa myslím je že by se z toho známky sundávat neměly :) a na 2 koruny je to si myslím taky až moc propracované a hezké :) ...... nebvím proč ale líbí se mi to...původní dotaz na cenu nesměřoval k prodeji,spíž jen tak orientačně...
měl bych pár dotazů k hradčanům.....můžu vás s tim obtěžovat tady nebo si mám zkusit najít konkretní kolonku?
s díky Honza :)

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » prosím o ocenění

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1