Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Prosím o ocenění dvou mincí, pravděpodobně Čína

Vykupminci.cz
Numisargo

Prosím o ocenění dvou mincí, pravděpodobně Čína

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, chtěl jsem ocenit tyto dvě mince, ale v Brně mi řekli, že není znalec na tuto oblast. Zkouším to tady, ať konečně vím co mám doma a nedělám si plané naděje, že mám doma něco cenného. Děkuji.

Obrázky se tady bohužel otočili, tak snad to nebude vadit.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
ako prve treba urobit test magnetom...a potom pridat vsetky parametre...vaha,priemer,hrubka.
Registrovaný uživatel
obě nemagnetické, první průměr 3.9cm, hloubku 25mm cca., váha 7g, jedná se mi hlavně o tu první, má nějakou cenu? víte oč se jedná? děkuji
Registrovaný uživatel
Tá prvá minca už na prvý pohľad vyzerá ako čínske falzum. Aj keď je zabalená v sáčku a pootočená. Pokiaľ je hmotnosť 7 gramov, tak ani netreba pochybovať. Originál mince cisára Kuang Hsu alebo Guangxu z dynastie Qing, nazývané aj dračie doláre mali priemer 39 mm a hmotnosť 26,7 g. Razili ich zo striebra rýdzosti 0.900. Petresterka, pokiaľ má minca hmotnosť 7 gramov tak je to úplný fake !!! I keď neviem čo má znamenať údaj ... hloubka 25 mm. Ale je to jedno. Originály mincí sú samozrejme vzácne a drahé. Zachovalé kusy sa pohybujú v stovkách dolárov. Avšak Číňania už postúpili na vyšší level falšovania svojich mincí a tak opatrnosť je namieste. Druhý kus mince ,,jak by smet". Celkom úprimne a bez urážky. Kde to bolo kúpené? Na blšáku? A myslím si, že v Brne je dosť numizmatických znalcov aj na také mince. Keby sa tak človeku chcelo zájsť na najbližšiu numizmatickú pobočku a trocha sa zaujímať o problematiku, že?

Toto preštudovať: http://coinquest.com/cgi-bin/cq/coins?main_coin=12590

Toto tiež: https://en.numista.com/catalogue/pieces3847.html
Registrovaný uživatel
Dobrý den, omlouvám se má 27g ne 7g, 2 se vytratila. Koupené to nebylo nikde, když jsem byl menší tak jsem to směnil s kamarádem a on k tomu přišel zase od druhého kamarád a ten zase od svého dědy, který procestoval světa kraj. Líný opravdu nejsem, psal jsem do všech obchodů co mají něco společného s mincemi, ale bez úspěchu. Klidně můžu doložit emaily. A ano nerozumím tomu a proto sem píšu, jestli jste měl špatnej den, běžte si poplakat u ordinace a ne mě urážet. Děkuji. Chci se jenom dopátrat co to je a jestli je to padělek nebo není.
Registrovaný uživatel
A co se týče vámi poslaných stránek, tak tam jsem byl. A když porovnám fake minci s mojí, tak ta tak určitě nevypadá. Za vaši snahu děkuji, ale poprosím někoho, kdo tomu opravdu rozumí a poradí mi, jsem opravdu lajk a nerozumím tomu, popř. jestli byste mi doporučili nějaký podnik v Brně, kam bych s tím mohl zajít a zjistit pravost, děkuji.
Registrovaný uživatel
dobrý večer, tyhle dolary budou pravé, pár jich mám ve sbírce, jestli tedy jsou u nás už chvíli tak bych v nich falza nehledal. Jsou to nejběžnější typy, první ještě císařská doba, priincie Chihli, vojen. arzenál v Pei Yang kol. 1905, druhý je "fatman", dollar s tlouštíkem, čínským generálem, ten už je z doby republiky po r. 1912, cena dnes u nich roste, ten první kolem 2 tisíc, možná víc, ten druhý kolem 1500 kč. Ceny uvádím evropsk, nebo ebay, u nás jsou zatím nedoceněné a dají se koupit 500-1000 korun, když je štěstí. Dělám to přes třicet let, tak si tedy dovoluji toto napsat.
Registrovaný uživatel
mnohokrát děkuji petře, moc jste mi pomohl, no mince jsou u nás už nějakou dobu, jeho děda přestal s cestováním už před jakou dobu, doporučujete teda prodat přes ebay?
Registrovaný uživatel
Petr1596, pokiaľ sa dá podľa tých nekvalitných fotiek rozoznať originál, tak klobúk dolu. A petresterka sa nemusí urážať, pokiaľ on osobne vloží hmotnosť 7gramov. Človek to automaticky zoberie ako falzum. A celkom úprimne a prosím nenadávať. Nakoľko môže byť tvrdenie ....dostal som ako menší mincu od kamaráda, ktorý ju má od kamaráda a ten ju dostal od deda ..... pravdivé? Petr1569, tým nechcem za každú cenu znevažovať petresterku ani pravosť mincí !!! Snáď sa dá moja otázka pochopiť.
Registrovaný uživatel
Dá.
-s-
Moderátor
Jen mala poznamka: kdyby mela mince 7 g, tak by mohla byt snad jen hlinikova - takze slo evidentne o preklep.
Registrovaný uživatel
Příběh je pravdivý, jenom vy z toho děláte, kdo ví co. Já když jsem byl malý, tak jsem s kamarádama sbíral mince, bankovky a známky, nevím jak jste na tom byl vy, ale to, že jsme si něco měnili mezi sebou bylo úplně normální. A ano mince má 27g ne 7g, už jsem se omluvil za překlep, tak nevím o co vám jde, kdyby jste ji vzal do ruky a věděl oč se jedná, tak musíte uznat, že do 10g by se určitě hmotnost nevlezla.
Moderátor
Ta moje poznamka byla reakci na prvni prispevek od TONY-KK, protoze 7g vzal jako fakt, i kdyz je to evidentni preklep. Ale kdyz uz jste se petresterka ozval, tak hloubka 25 mm (zrejme tloustka) je take preklep, asi to melo byt 2 nebo 2,5 mm. Kazdopadne porovnejte s odkazem na numista, ktery daval TONY-KK, tam je uvedena tloustka 2 mm.
« Poslední úpravu provedl(a) numismat v 17. 11. 2017, 19:54. »

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Prosím o ocenění dvou mincí, pravděpodobně Čína

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1