Profilový obrázek
snupyk

Uživatel

Zaregistrován:
11. 4. 2019

#21 11. 9. 2019, 23:25

Tak vážení, příspěvek tu byl den a pak zmizel.
Psala jsem, že těmi fotkami jen dokazujete, co jsem řekla, že se jedná o šperky v kombinaci se zlatem. To bylo běžné i u drahých kamenů. Ano. Ale tento typ levného stříbrného šperku masové výroby (viz příspěvek, že ho mají doma také) se s drahými kameny nedělal, to je prostě fakt. Pár výjimek je z protektorátu, kdy zlatník měl drahý kámen, ale ne zlato. Ale to jsou výjimky. Co se týče kamenů, na 99% je to syntetický rubín, měla jsem v ruce stejný prsten, ale se syntetickým akvamarínem. Jinak bych s určitostí nepsala o co jde, vím, že určit kámen tak snadno nelze, ale je mi jasné, že v levném prstenu nebude pravý rubín, zvláště ne takové velikosti. Paní se ptala, jestli to není drahý kámen. Dále jsem psala, že se dlouho zabývám starými šperky, měla dobrou vůli pomoci zde dotazovatelům, když budu mít čas, ale kašlu na to, tady to o tom není, mýlila jsem se, je to jen o napadání správci, kteří mají svou pravdu a vlastně nikoho dalšího nepotřebují. Vidím to i v jiných příspěvcích. Mrzí mne, že jsem si neudělala printscreen, tentokrát si ho udělám, kdyby příspěvek zase zmizel. Mimochodem ta výzva k odstoupení moderátorů, kterou zmiňuji, zmizela taky.🙂 Mějte se tu hezky, ať se daří.

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#22 12. 9. 2019, 04:46

Téma sleduju a když někdo dá příspěvek,který se zveřejní,zúčastněným přijde mail. V případě,že admini tento smažou,mail zůstává ve schránce a když rozkliknu adresu,zobrazí se téma ale smazaný příspěvek ne. Nic takového jsem v mailu neměl. Jsou tedy dvě možnosti-budto vás štve oponentura a chcete si takto zachránit čest anebo a to jomu věřím víc,protože samotnému se mi to občas stane při psaní delšího příspěvku- na počítači dám odeslat ale příspěvek se neofesle a sám se smaže. Proto před odesláním vše zkopíruju a zkontroluju,zda to tu je. Nebo jste omylem odklikla náhled a šla pryč. Takže skutečně nikdo nic nemazal,jak říkám- upozornění na příspěvek jsem v mailu neměl. Jo a to zmiňované smazané téma..to je tady https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zadost-o-okamzite-odvolani-moderatoru-36714 Nikdo ho nesmazal,nikdo ho nevrátil. Je tu stále o pár řádků níž. Za mě- dlužíte tu někomu omluvu..

Profilový obrázek
packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

#23 12. 9. 2019, 11:00
Ktovie či vôbec po napísaní príspevok odišiel. Pán zasa príde o dva týždne. Pokiaľ niečo mám na srdci počkám na odpoveď, základ je hneď hodnotenie... Mám chuť zajtra mimo témy všetko zmazať nech prejde s otázkou do tlachárne.

Ten příspěvek, o kterém píše SNUPYK, jsem četl, takže ...

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#24 12. 9. 2019, 11:04

Tento krát musím aj ja povedať, že príspevok tu bol a naozaj zmizol. Tiež som ho čítala a čudovala sa, že kto a prečo ho odstránil. Okrem toho podľa mňa je kameň na 99,99% syntetický rubín, totožný prsteň som mala v ruke a kameň určil gemológ pán Barok. Prsteň je bežná produkcia a na aukre sa pohybuje v cene max. 400 Kč.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#25 12. 9. 2019, 11:27

Pokial prstienok je vyrobeny okolo roku 1900-1225 ja vo vyjadreniach som opatrnejsii...
Stale nerozumiem preco by som mazal???
Ja beriem aj opacne pohlady na problem.

Nakoniec prispevok ohladne nahrady kamena nie tanzanitom vzhladom na vek prstena ocenujem ako logicky...
S

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#26 12. 9. 2019, 11:44

Nejsou li puncy, není možné jednoduše určit zem a dobu výroby.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#27 12. 9. 2019, 12:05

Odvolavania na babicku, prababicku.
Nezodpovedane otazky, orientacne vek babiciek, cize len odhad, napr. voditko kvality jej spolocenske postavenie prababicky, atd...
Pripocitam nie vydarenu fotku a telenovela je na svete...

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#28 12. 9. 2019, 12:52

Ale veď prsteň punc má. Stačí ho vyčistiť zubnou kefkou a nafotiť trebárs aj cez lupu mobilom. Zadávateľ témy to mal už dávno urobiť:-)

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#29 12. 9. 2019, 13:02

Zial ten to ma v pazi.
Uvodom neboli odpovede podla ocakavania...
Mame sa vsak o com bavit. 😃

Profilový obrázek
stepe

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2016

#30 12. 9. 2019, 15:06

Že je v nějakém prstenu syntetický kámen přece není důkaz o tom, že u vzhledově stejného musí také být syntetický kámen. Vždyť vzhledové totožné prsteny se dělali a dělají s různým osazením a při dobrém kameni je cena zlata/stříbra zanedbatelná. Totožné prsteny se dělají osazeny briliantem, umělým diamantem, moissanitem i CZ, vše s briliantovým brusem a nerozpoznatelné laikovi, když laikem je i většina personálu běžného klenotnického krámu. U rubínu je škála náhrad ještě větší. A příklad pro ty, co si vedou svou: Co když např. v tom prstenu, který jste někde dříve viděli ten kámen někdo vyměnil dříve za syntetický? Výměna je otázkou pár minut a je běžná třeba jen z důvodu ukradení cenného a každý klenotník má šufle plně syntetiky. Netvrdím, že v prstenu v příspěvku je přírodní rubín, ale tvrdím, že když někdo napíše, že tam být musí, protože v nějakém stejném také byl také, jedná se o pitomost!!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.