Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » Reklamne znamky Abadie

Reklamne znamky Abadie

Moderátoři: grofik.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Uz davno mi lezia v starej obalke strihane reklamne znamky firmy Abadie. Na internete som zistil, ze to bola viedenska tovaren na vyrobu cigaretovych papierikov. Autorom grafickeho navrgu je asi Eugene Oge (podla jeho reklamneho plagatu, na ktorom su vsetky 4 figurky spolu). Co ma ale prekvapuje je, ze vsetky znamky su perforovane. Tie cisla vyzeraju asi takto:
30 VI 30 42 XI 30 14 III 31 1 I 31 44 VII 31 atd.
Na prvy pohlad sa zda ze su to datumy, ale nesedia mi tam tie cisla 42 alebo 44. Vedel by niekto rozlustit tu perforaciu, pripadne ohodnotit, aku maju tie znamky (bez lepu) zberatelsku cenu?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Je to jenom spekulace, ale napadá mě třeba:
první číslo - číslo šarže, druhé a třetí číslo - měsíc a rok výroby nebo expedice
Registrovaný uživatel
Myslel som ze odbornici na perfiny by mohli vediet viac. Zaujimalo by ma, ake su vlastne dovody pre perforovanie znamok (aj tych postovych) ...
Moderátor
Firemné perforovanie (perfinovanie) poštových známok mal za cieľ zabrániť súkromnému zneužitiu firmou nakúpených známok vo väčšom množstve. Napriek tomu dosť perfinovaných známok (firemných) sa vyskytuje na súkromných celistvostiach.
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » Reklamne znamky Abadie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1