Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Slovenký štát - rohová pof. 21 KP + přetisk na kupónu

Slovenký štát - rohová pof. 21 KP + přetisk na kupónu

Moderátoři: Dracek, Zdenek Jindra.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Mám * pof. 21 KP která má přetisk i na kupónu, bral jsem to jako padělek. Jenže v katalogu Slovenska 1939-45 (Album 2007) na straně 27 dole je 22 taky s přetištěným kupónem (přetisky ZP32/ ZP25). Je tady někdo kdo to dělá a mrknul by na to? Scany přikládám
Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Moderátor
pretlac na kupone by som bral iba pri hodnote 10Kc a pochybujem, ze by sa jednalo o unikat, poslal by som to p. Sablaturovi do Bratislavy
U tohoto přetisku mně zaujalo že je posunutý dosti nahoru. Nedovedu si představit, v případě že by to byl originál, jak k tomu došlo. Můžete někdo vysvětlit případně říci svůj názor. Nevím totiž jakým způsobem se tento tisk prováděl, jestli matrice je jako tisková deska seskládaná ze samostatných štočků k posunu dojít může, ale až tak? Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den. soptik0412
Registrovaný uživatel
ono je to popsano v tom katalogu, ten přetisk na kuponu 10Kčs je tam udělaný dodatečně mimo přetiskovou desku, je ze štočku ZP25. Patrně jde o zkusmý tisk jak by to vypadalo s přetiskem. Tahle moje "může" být ten samý případ, ale samozřejmě jen pokud je ten přetisk pravý :mrgreen:

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Poštovní známky - naše » Slovenký štát - rohová pof. 21 KP + přetisk na kupónu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1