Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Slovenské bankovky 1993-2007

Slovenské bankovky 1993-2007

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Jak jistě velká část z Vás i já se snažím zkompletovat bankovky Slovenska z let 1993-2007. V době jejich platnosti se to dalo, i když už vtedy se některé série téměř nevyskytovaly / 50 Sk 1999 s. A/ . Pak před ukončením jejich platnosti byly v roce 2006 a 2007 dány do oběhu poslední série / 200 Sk s. A,E
500 Sk s. A,F a 1000 Sk s. A,P,W/ a najednou vznikl problém s jejich sháněním.
Tisícovka se ještě dala , ale 200 a 500 Sk s. A rok 2006 prostě nejsou. Ví někdo, z jakého důvodu je tomu tak. Vždyť ta tisícovka se sehnat dá a byla tištěna ještě později. Doufám, že to rozvine debatu o počtech kusů, názory na s. A jsou rovněž vítany. V roce 1993 jich byla spousta, tam se cena téměř nehýbe a v ostatních létech jsou s. A velmi hledané. Ví někdo proč?
Registrovaný uživatel
Při kontrole kvality sbírkových kusů, jsem narazil na tuto zajímavost.
Mám ji ve sbírce téměř 10 let , prostě jsem ji založil a dnes ejhle. Bankovka je ořezaná až do části následující bankovky, rozdíl cca 7 mm. Myslím, že bankovka nad tímto kusem musela být stažena z oběhu. Chybí ji celý okraj + část obrazce.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Problém z uvedenými A-čkami máme viacerí. Ja som mal rozhodené kontakty vo viacerých bankách, už v roku 2007 a okrem 500 Sk F 1993 a 200 Sk 2002 sérií A v obehových stavoch mi nenašli nič. Sám som mal v rukách minimálne 1000 ks bankoviek 1000Sk a ani jedna nebola séria A. Tak neviem. Poznám ľudí(obchodníkov-zberateľov(, ktorý tvrdia, že je ešte skoro na ich predaj. A keď sa k tomu prirátajú výsledky s Klimovej Aukcie SR bankoviek, tak nechcem vidieť tú cenu, za ktorú ich ne-budeme musieť kupovať.
Registrovaný uživatel
..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Hore som uviedol tabuľku s perforáciami sl. bankoviek, ktoré sú obsiahnuté v jednej zbierke. Máte niekto typ, ktorý tam nieje?
Registrovaný uživatel
Miciko, ani nevieš, ale touto tabuľkou si dal ďalší zmysel mojemu zbieraniu ;)
Inak mám 20 Sk 1993 A perforovanú, čo tomu zberateľovi chýba. Ostatné moje perforácie už má. :(
Ak niekto máte slovenské perforované bankovky na predaj, tak sem s nimi. Ďakujem.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Naše papírová platidla » Slovenské bankovky 1993-2007

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1