Zdravím přátelé....Nadpis tématu je společné hledání....tedy pro detektoráře, ikdyž i nedetekoráři jsou vítání.....
Oč jde....Plánuji na jaro ( termín bude ještě upřesněn ) takovou společnou akci na severní moravě v Mikulovicích, tedy v mém bydlišti. lokality jsou lákavé...lágr, lány polí, kudy vedla jedna ze dvou hlavních tras, nějaké ještě neprobádáné místa, čára.....prozatím je to takový jen návrh daný hodně dopředu, a to proto, aby jste s tím počítali....Už jsem to dal na dva weby, kde probíhá nějaká ta diskuze.....takže kdo by měl zájem, je vítán.....
Takže diskuza probíhájí zde:
http://www.sbirani.cz/viewtopic.php?f=55&t=1986
a
http://www.silesiahunters.cz/viewtopic.php?f=35&t=622
Společné hledání.....
Moderátoři: grofik.
| Autor | Příspěvek |
|---|---|
|
#1 14. 1. 2012, 16:56
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2010
|
|
|
#2 14. 1. 2012, 19:22
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Když mi dáte štěně, pípu, půllitr a skládací židličku se stolečkem, tak vás můžu povzbuzovat z okraje pole
![]() Tohle mi fakt nedělej, čtu akce, říkám si super, pokecáme, popijeme, prohlédneme mince a ono je to pro detektoráře ![]() |
|
#3 14. 1. 2012, 19:57
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Říj 2006
|
Mne bude stačiť termoska kávy a cigarety , stoličku vezmem svoju.
![]() _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
|
#4 14. 1. 2012, 21:49
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
bigger: nemas nejake pekne fotky nalezov z toho pola? treba mi nejaku motivaciu, predsa je to pre mna dost daleko.. _______________ |
|
#5 14. 1. 2012, 22:23
|
|
Moderátor
|
No, když mě pánové budete chvíli ještě hecovat....tak nějaký to štěně, případně vínečko bych dal do placu....cigára...snažím se přestat....takže to asi každý sám a stoličky....kamarád bydlí hned u místa hledání, takže něco půjčím....
A něco pro inspiraci.....pohledám.....a přidám zítra....slibuju..... Jen dodám, že co se týče polí....nálezy jsou: jeden pr. groš Jana L., spoustu R-U mincí, převážně měď, cca 12 ag mincí - i třeba Max. Josef...plomby, knoflíky nějaké přesky - 2 kusy, atd..... tak zítra dám foto.... |
|
#6 14. 1. 2012, 22:40
|
|
Moderátor
|
Mne vôbec nejde o nálezy ,ale viac o relax.
Kludne vypiť kávu a vypnúť mobil (stanica je dočasne nedostupná) Samozrejme kto má záujem nech si lieta po poli. ![]() _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
|
#7 15. 1. 2012, 0:07
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
bigger:
stolicky-zidlicky neries, to staci bedynky z marketu nakeho. tenzor nam bude mavat plutvami z kraj pola : ) ) ja osobne asi tak jak uviedol neviem kto uz, osobne sa vychrapem bez problemu aj v aute. mam tam v kufru celorocne spacak, sekeru, lopatu, a suche ponozky : ) jeden nikdy nevie. a este ze udajne na s. Morave.. toz dajaky sud vina by pasoval, nee? hlasim sa (ak bude sucastou vyletu navsteva vinnej pivnice.) _______________ |
|
#8 15. 1. 2012, 8:28
|
|
Moderátor
|
Dobré ráno....
Tak přihazuju nějaké ty fotografie z polí....jde o náhodný výběr, protože je mesmysl sem dávat vše...našel jsem tam každoročně toho opravdu mnoho....Takže jen takový výcuc..... Jak píše Grofik....jde o relax spojený s hledáním, posezení s kolegy, pokecání, vyměnění si zkušeností atd......Věřím, že dorazí i členové SH, takže večerní pařba zaručena..... V místě ubytování je i restaurace ( snídaně, obědy, večeře - ceny netuším....jedl sem tam naposledy před lety ), Bowling......však koukněte......Kdo si bude chtít jen tak posedět s prutem a ulovit si nějakou tu rybku jako hlavní chod.....není problém......A samozřejmě, že i vaše družky, ženy či partnerky s dětmi jsou vítány.....Obrázky: |
|
#9 15. 1. 2012, 19:50
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nálezy máš velice slušné,lokalita bude asi hodně zajímavá jak pro válkaře,tak i pro mincičkáře.
|
|
#10 15. 1. 2012, 19:59
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2009
|
bigger: ty bavoráky a Josef (10,20 krejcary) jsou taky místní nálezy?
![]() _______________ |
|
#11 15. 1. 2012, 21:21
|
|
Moderátor
|
Stará obchodná cesta, bolo by čudné keby tam neboli také nálezy.
_______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
|
#12 15. 1. 2012, 22:57
|
|
Moderátor
|
JJ....celkem dost jsem tam toho kopl.....nejstarší lokality kolem dokola...... ![]() |
|
#13 16. 1. 2012, 0:19
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2008
|
Bigger, já jen nechápu proč si na dobrou lokalitu v místě bydliště zveš hledače z celé republiky i zahraničí a to ještě na internetu?
To budeš koukat až jich přijede 800 a vyplundrujou Ti to tam. ![]() _______________ MINCE NA PRODEJ : http://turtleoverhead.ecrater.com/ |
|
#14 16. 1. 2012, 0:31
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Lis 2008
|
No nevím, za dobrou lokalitu bych to dle toho nalezeného asi nepokládal(mimo tan groš a snad ty ohlazené dvacetníky), ale třeba si to myslím sám...(asi by šlo o tu slezinu a štěně)
![]() _______________ |
|
#15 16. 1. 2012, 10:03
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
také to tak vidím nálezy žádný zázrak. ![]() |
|
#16 16. 1. 2012, 16:18
|
|
Moderátor
|
No, reaguju.......upřímě.....:
Jde mi o slezinu, nabytí zkušeností a když vím, že jsou pro i SH ( Silezia Hunters ), tak záruka legrace a pohody zaručena..... 800 nás jistě nebude, pochybuju, že mi to tady vyberou...( své oblíbené pole neprozradím..... to si nechám pro sebe ), ale jde mi také o to vyčistit ten lágr od munice....na podzim se tam našel panzerfaust....a živej!Jinak si sami zvažte zda se vám má nabídka společné akce libí.....kdo se bude chtít přidat je vítán, vyčistit si hlavu, společně zahledat.....útěk od pracovního procesu...manželky....každý to vidí jinak..... Navíc přátelé, dnes jsem se bavil s jedním členem hnutí Brontosauři a ten mi řekl, že by nebyl problém za nějaký popolatek využít na víkend jejich budovu přímo v areálu bývalého lágru....Z toho plyne....: Ubytování by vyšlo levněji než víkend u p. Psotky ( ten chtěl za osobu a den 350kč ), ale to by jsme se museli složit....ještě netuším kolik, ale zase tak moc by snad nechtěli ( zjistím a dám vědět....). Je tam kapacita cca 40 míst, sprcha, záchod, sporák....( jen je potřeba pl. bombu ) Čili vařit se tam dá. Co se týče jídla - teplého......Než odpoledne či večer chodit někam za draho, jsem schopen domluvit, že nám z hospody dovezou jídlo přímo na ubykaci.....taktéž by to mělo být levnější.....ale kdo by chtěl do knajpy se najíst....není problém.....Jestli se využije tato možnost, je na vás, pokud by byl někdo ochoten ( po sehnání pl. bomby a tím myslím naše protějšky.....) strávit dve hoďky tím, že něco ukuchtí....jak je libo.....I guláš z konzervy je supr.... Spaní....nějaké postele jsou, matrace taky, nejlepší by bylo si sehnat i spacák.... Tolik z mojí strany....Snažím se ušetřit či co možná nejvíc snížit náklady.... jakékoli dotazy či připomínky.....sem s nimi..... Jo, hospoda.....je jich tady dost, převážně hanušovické pivo, pokud bude zájem, zařídím uzavřenou hospu s klobásami a žebrami.....zase jen otázka domluvy..... |
|
#17 16. 1. 2012, 16:35
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A ten, kdo najde funkční protipěchotní minu, při nálezu radostně rozhodí ruce dvacet metrů od sebe a dostane cenu za úlet dne
Ale líbí.. jen si nejsem jistý, jestli zapadnu mezi "hledače" - i když jako geocacher taky hledám v terénu, ale jiné věci, takže pokud jsou v okolí nějaké kešky, rozhodně bych se nenudil A je fakt, že bych si rád zkusil i nějaké hledání s detektorem, kdyby mi někdo půjčil ![]() |
|
#18 16. 1. 2012, 16:43
|
|
Moderátor
|
Tenzore, pokud se domluvíme a akce nakonec proběhne.....možná bych ti byl schopen domluvit nějaký ten klacek od SH.....
Navíc, pokud tam někde u nás jsou ty geokešky....to už musíš vědět ty....já tohle nedělám...... ![]() |
|
#19 16. 1. 2012, 16:50
|
|
|
Moderátor
|
Co vidim ty nalezy tak to neni spatne policko. Je plno poli kde najdes kulovy. Nekdo si asi predstavuje, ze se tam musi najit poklad, aby bylo pole zajimavy. Ja si to nemyslim. Potesi temer kazdy nalez.
_______________ |
|
#20 16. 1. 2012, 18:04
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zvláštní, jednou jsem potkal v nejmenovaném okolí Brna (známého hustým výskytem hradišť od doby bronzové až po středověk) ukecaného hledače a ten měl poměrně přesný přehled o tom, kde je která keška schovaná (a to nebyl kačer, protože ohledně hry plácal dost nehorázné nesmysly) ![]() Mrkl jsem na mapu a nic moc tam není, jedna asi na poli na západ od Mikulovic a jedna v lese na východě, už na polské straně.. další až cca 5 km daleko, kolem Zlatého chlumu apod. V nejhorším případě bych si tam udělal výlet, vyplivnout plíce při výstupu na ten kopec od Jeseníku byl vždy můj sen ![]() |
|
#21 16. 1. 2012, 18:10
|
|
Moderátor
|
Jak je libo.....
![]() |
|
#22 16. 1. 2012, 19:37
|
|
Registrovaný uživatel
![]() Registrován: Pro 2009
|
tenzor: Zlatý Chlum je kopec? Jako děcka (já a brácha se ségrou) jsme tam chodívali na dopolední výlet
Nejhorší je ten závěrečný kilometr a půl z Čertových Kamenů. ![]() Jediná keška o které vím, je schovaná u letiště v Hradci - Nové Vsi, to bude asi ta "západně od Mikulovic" ![]() _______________ |
|
#23 16. 1. 2012, 20:01
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pssst!
Tady v okolí Brna mají nejvyšší kopečky něco přes 500 metrů nad mořem a převýšení do 250 metrů (i když někdy také s brutálním sklonem). Zlatý chlum je 875 m n.m. a převýšení je tam přes 400 metrů. A troufnu si tvrdit, že když to půjdu z České vsi po modré nebo z Jeseníku po červené, tak to bude o dost náročnější než třeba výstup na Šerák z Ramzové (550 metrů převýšení). Ale chápu, že někdo, kdo chodil po Jeseníkách od mala se na to bude dívat jinak ![]() |
|
#24 24. 1. 2012, 21:11
|
|
Moderátor
|
Tak lidi, co se týče akce....zařídil jsem ubytování zdarma pod podmínkou, že se pokusíme " vyčistit " lágr od munice......tak uvidíme zda bude štěstí.....
![]() |
|
#25 25. 1. 2012, 6:53
|
|
Moderátor
![]() Registrován: Ún 2008
|
Jenom nějaké nášlapné miny atp.... ![]() _______________ MINCE NA PRODEJ : http://turtleoverhead.ecrater.com/ |
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky ·
RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1

V místě ubytování je i restaurace ( snídaně, obědy, večeře - ceny netuším....jedl sem tam naposledy před lety ), Bowling......však 

A je fakt, že bych si rád zkusil i nějaké hledání s detektorem, kdyby mi někdo půjčil