Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » starožitná židle

Vykupminci.cz
Numisargo

starožitná židle

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den.Nevíte prosím co je to za židli.Máme čtyři židle oválný stůl a k tomu sofu.Na internetu jsem našla že je to asi pravděpodobně Biedermeier ale takové zdobení neměla ani jedna.Sofa je stejně zdobená.děkuji za odpověd.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dle mne to je bídr, možná trošku pozdní ... ale je a pokud máte komplet, tak máte celkem hodnotnou věc. Nechtějte po mě vědět kolik za komplet se stolem a sofa , ale za 5000 Kč to nebude určitě, bude to za víc o dost. Bídr je poslední čistý styl před těmi kýčovitými, vyřezávanými (vyráběny masově a strojově) věcmi nesprávně nazývaný altdojč a správně nazývaný historismus. Pak byl další čistý styl za dlouhou dobu na přelomu 19/20 tého století a to secese, která je taky ceněna pro svou čistotu stylu. Takže čistý bídr je velmi ceněný ... a víc po mně nechtějte, oni se znalci ozvou a opraví mne třeba, nebo doplní ...
« Poslední úpravu provedl(a) lachtan v 6. 2. 2018, 13:20. »
Registrovaný uživatel
Kdysi v roce 2008 , když starožitnosti frčely a byl po nich hlad a nebyla krize, tak jsem měl jednu jedinou židli vašeho typu po dědovi a prodal jsem ji bez problémů za 3500 Kč. Kdybych měl to , co vy tak bych nikdy neprodal. No protože jsem měl bohužel jen jednu, tak jsem prodal. Jinak děda pocházel z rodiny s modrou krví, tak to asi pocházelo z okruhu této rodiny, což tím nechci nutně tvrdit, že je zámecká. Může to být měšťanský bídr. Ostatní zkušenější kolegové určitě doplní ...
Registrovaný uživatel
Moc děkuju za odpověd.Prodávat to nechceme jen zjisit co je to židli a zjistit historii.odkud pochází a tak.zdědili jsme to po tetě a bohužel už nám nemůže říct odkud tento nábytek pochází.
Registrovaný uživatel
.. dobrý den,biedermeier to není,ten byl do cca. 1830,zde se jedná o židle cca. 1860, styl " Louis Philippe "dřevo zřejmě ořech,nicméně je to pěkná soustava , cenově kolem 25 000,- dle stavu..

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » starožitná židle

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1