Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » strieborna salka s podsalkou

Vykupminci.cz
Numisargo

strieborna salka s podsalkou

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
rada by som sa dozvedela viac o tejto salke.... z puncu viem, ze je vyrobena vo viedni, rydzost 800... zaujima ma aj ako ju vycistit, aby sa neposkodila... za vsetky rady a informacie velky dik.. :)))

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Než se pustíš do čištění, rozmysli si, jestli to nenecháš na někom kdo má zkušenosti a prostředky. Hlavně nepoužívej vatu na čištění stříbra, poničíš to.
Registrovaný uživatel
Výrobcom je Hermann Südfeld & Co.

Hermann Südfeld (1835-1915) sa narodil v Poľsku, zomrel vo Viedni. V roku 1881 Hermann Südfeld kúpil firmu BÄCHER A. B a jej vlastnícke práva. Südfeld bol dovtedy konateľom spoločnosti BÄCHER A. B. Od roku 1883 je firma H. Südfeld & Co. protokolovaná so sídlom vo Viedni na Baurenmarkt 14.

Hermann Südfeld viedol firmu spolu so svojím švagrom Maxom Monasch do roku 1910. Spoločnosť vyrábala strieborné príbory, stolový riad, svietniky, šálky, misy, vybavenie pre kostoly, plakety a iné umelecké predmety. Od roku 1910 sa stáva jediným vlastníkom firmy H. Südfeld & Co Heinrich Tandler. Firma má sídlo na Franz Josephs-Kai 21.

V roku 1930 má firma sídlo vo Viedni IV., na Lambrechtgasse 16. V roku 1934 vlastní firmu Arch. Richard Tandler. V adresári z roku 1939 je firma H. Südfeld & Co. uvedená bez vlastníkov a v adresári z roku 1940 firma už nie je uvedená.

Firma H. Südfeld & Co. vyvážala tovar hlavne do Talianska. Väčšinu predmetov bola vyrobená podľa návrhov architekta Hansa Boleka, Alfreda Sachsa alebo sochára Fritza Pollaka. Spoločnosť používala výrobnú značku s iniciálami H.S v obdĺžniku s orezanými rohmi, alebo meno SÜDFELD.

Pochvala za kvalitné fotografie.
« Poslední úpravu provedl(a) stator v 13. 6. 2017, 17:58. »
Registrovaný uživatel
na vatu som ani nepomyslela a ani na ziadne internetove rady pomocou alobalu a soli... bala by som sa poskodenia... dakujem za info o vyrobcovi... opat som malicky kusok dalej... co znamena oznacenie 1/8?... a monogram?... mozno niekto bude vediet... :))
Registrovaný uživatel
1/8 je prvého srpna (augusta) 1909

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Co se jinam nevešlo » strieborna salka s podsalkou

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1