| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Moderátor
|
Hola, hola, nemáte někdo při ruce švýcarský speciál katalog (předpokládám Zumstein)? Mám tady jeden z klasických švýcarských aršíků, který je obdařen modrou linkou vedenou podélně přes celý aršík pod žlutým rámečkem, který odděluje známky od těla aršíku. Linka je ve stejné barvě jako modrá známka i nadpis aršíku. Je taktéž, jako celý aršík "rastrovaná", takže podle mě musí být i v desce. Pod touto modrou linkou je stejným způsobem vedena ještě i červená linka, která je však mnohem slabší a na fotkách takřka neviditelná. Podle mě, by tam ty linky být neměly...nemám však srovnatelný jiný exemplář. Nemůže někdo, prosím, juknout do Zumsteinu, jestli tam o tom není nějaká zmínka? Děkuji... Obrázky:  
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Díky za info, ale v podstatě stejně se o daném aršíku zmiňuje Michel Block Katalog Europa West 1990/91. Myslel jsem spíš, jestli někdo nemá k dispozici některý z novějších katalogů Zumstein Schweiz Spezial...
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Wjem podla mna je to len obtlac farby z tlacoveho valca... podla mojho nazoru!!!!
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Babygulka, nevím, nevím, kdyby ty linie pod silným zvětšením neměly stejný charakter jako ostatní stejně zabarvené plochy aršíku, tak bych asi také sázel na něco podobného, co uvádíš. Ovšem, když to v Zumstein Schweiz Spezial katalogu nebude, tak si s tím nebudu lámat hlavu a uložím to jako zajímavou nahodilost 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
MICHEL - Schweiz/Liechtenstein - Spezial katalog  _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No prosím, Elle, tomu říkám dokonalý profesionální servis. To je, prosím pěkně, skutečný filatelistický odborník jak má být. Všechno má.... Vemte si příklad, Vy všichni ostatní Á propos, Elle, že bys mi z toho speciálu neoscanoval všechny švejcarské i lichtenštajnské aršíky (tedy včetně toho "povídání" o nich) tak do cca r. 1950? Jsem připraven Tě za to skutečně hodnotně odměnit, například pohladit si mé 2 čarokrásné výmarácké fenky, kteréžto kráčejí-li po Karlově mostě, vzbuzují větší zájem cizokrajných cizinců než Staroměstské či Malostranské historicko-kulturní pamětihodnosti 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Měl bys trošku vážit slova. Nad informacemi od elleho se rozplýváš, zatímco viktorovi napíšeš ve smyslu "dík, ale tyhle informace už mám". Přitom oba katalogy přinášejí naprosto stejné informace. Mimochodem - klasický Michel obsahuje přesně to samé.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Wjem - dokopy tam je velke kulove, klasicky popis, i ked nemam special, mam len zakladny Michel Europu a to je to same!!!!, takze ako vzdy suhlasim s Dejvym... zial kazdy filatelista nemoze mat vsetko :-), Dejvy co Gibraltar???
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Omlouvám se, minulý týden bylo předsednictvo s trochu bouřlivější předehrou, takže jsem měl trochu jiné starosti. Známky mám odložené, večer napíšu.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Wjem napsal No prosím, Elle, tomu říkám dokonalý profesionální servis. To je, prosím pěkně, skutečný filatelistický odborník jak má být. Všechno má.... Vemte si příklad, Vy všichni ostatní Á propos, Elle, že bys mi z toho speciálu neoscanoval všechny švejcarské i lichtenštajnské aršíky (tedy včetně toho "povídání" o nich) tak do cca r. 1950? Jsem připraven Tě za to skutečně hodnotně odměnit, například pohladit si mé 2 čarokrásné výmarácké fenky, kteréžto kráčejí-li po Karlově mostě, vzbuzují větší zájem cizokrajných cizinců než Staroměstské či Malostranské historicko-kulturní pamětihodnosti 
No jasne ze ti to naskenuju :-) Ale asi az zitra, dneska jdu totiz vecer (rovnou z kanclu) na pivko a kdovikdy prijdu :_) _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Administrátor
|
dejvy napsal Omlouvám se, minulý týden bylo předsednictvo s trochu bouřlivější předehrou, takže jsem měl trochu jiné starosti. Známky mám odložené, večer napíšu.
Dokážu si představit. Píšu ti k tomu email. Prosím o odpověď.
|
|
|
|
|
Moderátor
|
dejvy napsal Měl bys trošku vážit slova. Nad informacemi od elleho se rozplýváš, zatímco viktorovi napíšeš ve smyslu "dík, ale tyhle informace už mám". Přitom oba katalogy přinášejí naprosto stejné informace. Mimochodem - klasický Michel obsahuje přesně to samé.
Smarjapano, vzdyt si evidentne dela jenom legraci :-))) -ty smajliky- Ze jsem tady jedinej filat. odbornik CO VSECHNO MA je samozr. taky nadsazka. Ja se povazuju za laika a rozhodne vsechno nemam :-) Ostatne on tu prece od zacatku poptaval SPECIAL - jen aby se ujistil, jestli tam ta jeho vada nahodou neni popsana. No a neni.. _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
babygulka napsal Wjem - dokopy tam je velke kulove, klasicky popis, i ked nemam special, mam len zakladny Michel Europu a to je to same!!!!, takze ako vzdy suhlasim s Dejvym...
No to ale prece nemoh' vedet, ze tam nic neni.. proto se ptal  Ostatne ze sam ma zakl. Michel (a nic tam o tom nepisou) psal uz na zacatku. _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Elle, sám bych to líp nevysvětlil... Škoda, že tu není tleskající smajlík Ano, pivečko po kancelářské práci je jednoznačně vážný a seriózní důvod - též si jedno momentálně dávám 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Wjem: nahral jsem ti ty skeny sem: http://www.ulozto.cz/8643803/a-s-l-rar=vsechny dvojstrany kde jsou nejaky arsiky Svycarska nebo Lichtnstejnska do cca 1980.. snad sem zadnej neprehlid, ale kontroloval jsem to 2x (kdyztak dej vedet) kvalita je 300dpi, takze je ten archiv vetsi - cca 35MB ;-) Jinak vyrid fenkam ze je pozdravuju :-)) _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Elle, díky. Staženo, ale otevřít to bohužel nejde...
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No protoze nejspis nemas v pocitaci zadnej program na rozbalovani archivu (WinRar, WinZip,..) Stahni si ho zadarmo treba tady: http://www.slunecnice.cz/sw/winrar/cz/Pokud pod. programek uz pripadne v PC nainstalovanej mas, a stejne ti to nejde, tak ho zkus updatovat na novejsi verzi, anebo zkus ten muj soubor stahnout znova - mozna se ti jen spatne stahnul. Ten muj archiv poskozenej neni - ted jsem ho zkousel stahnout a rozbalit:-) _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Elle: Já na to mám takový šikovný prográmek ZipGenius, který je freeware a otevře cokoliv zazipované či zarareované, ale tentokrát zklamal...:-( Máš zřejmě pokročilou "balící" techniku, nicméně, nějak to vyřeším:-)
|
|
|
|
|
Moderátor
|
No jestli s tim mas jeste stale problem, tak ti to muzu povesit nekam jinam - treba po jednotlivejch skenech v nezazipovany podobe.. staci napsat ;-) _______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Elle, to by bylo možná ideální, člověče:-) Ovšem, já tyhle starosti teď trošku odložil stranou, takže to nespěchá. Ale samozřejmě dík za ochotu. Pánbůh zaplať 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Tak sem ti to znovu zabalil, tentokrat do ZIPu a bez komprese. Ted uz to musi jit rozbalit i tim tvym "geniusem" :-) http://www.uloz.to/8825635/a-s-l-zip_______________ elle34 (zavináč) seznam.cz
|