Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Tematicka sbirka

Vykupminci.cz
Numisargo

Tematicka sbirka

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravim,

mam celkem slusnou tematickou sbirku a porad resim jak ji nejlepe usporadavat. Postupne ji rozsiruji a nechce se mi ji prilis casto preskladavat. Jak je radite vy? Co jsou vyhody a nevyhody zpusobu?

Ja je mam serazene podle zemi, ale neprijde mi to uplne prakticke, kdyz treba madarsko mam na zacatku alba, ikdyz necham nejake misto, tak ho brzy zaplnim a abych presunul cele album, na druhou stranu jinde necham misto ale zadne tematicke znamky z dane zeme uz nejsou tak je nevyuzite.

Prosim mate nejake tipy?

Diky

M.
Registrovaný uživatel
Zkuste použít kroužkové desky s listy od Leuchturm, SAFE apod. Listy si pak můžete doplňovat a přehazovat jak chcete. Sice je to na první pohled drahé, ale vejde se tam toho mnohem víc, než do klasického zásobníku a ta manipulace je výborná. Např zde: http://eshop.infofila.cz/album-na-znamky-krouzkove-desky-optima-f-7224
Registrovaný uživatel
Dobry den,

diky moc, to je super napad, stejny princip jako pouzivam tzv "trezorky" na filmove negativy. Nenapadlo me to, nejak jsem nevenoval pozornost tomu, ze existuji :-) Jeste bych se rad zeptal, jak resite arsiky nebo vetsi znamky ve sbirce, mam hodne krasnych arsiku do rozmeru az A3. Albove listy jsou k dispozici jen do 58mm.
Registrovaný uživatel
A3 je na aršík nějak moc, ne? Já mám jeden A4 z DDR a mám ho v albovém listu od SAFE. Případně se podívejte na možnosti od Leuchturmu systém Vario, je větší, než ta Optima. http://eshop.infofila.cz/var-plus-2s-nahradni-listy-pro-alba-vario-1144
Registrovaný uživatel
Jojo to byl "myslenkovy preklep", myslel jsem a5 :) Super, uz to prochazim, diky moc za pomoc! Vypada to genialne, nejak se mi podarilo to vyignorovat a pouzivat klasicka alba.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Tematicka sbirka

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1