Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o bankovkách a chlubírna » Trapas

Trapas

Moderátoři: acme2000, rihav, Šenfi.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Tak se právě dívám na jedničce na Nedodržený slib. Zhruba v 60. minutě odchází hlavní hrdina s perforovanou dvackou v kapse. Je to ta scénka, kdy sbírají listí mimo tábor a kamarád mu tu dvacku dá, aby se podíval za rodinou... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moderátor
jo, obdobně jsem si všiml (a teď ale nevím v jakém filmu), že tam zas rozhazovali bankovky a všechny měly stejný číslo.

Jo a ve filmu "Na kolejích číhá vrah" jde o 100 Kčs / 1961, nicméně zmiňují sérii "CL" ;-)
Moderátor
podobně bývá často ofrankován doručený dopis v mnoha filmech známkami, co tehdy nemohly platit nebo ještě hůře v době děje filmu se známky ještě nepoužívaly... :mrgreen:

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Moderátor
:mrgreen:
A chudí lidé v předkolumbovské Evropě jedí brambory.
acme2000 napsal
Jo a ve filmu "Na kolejích číhá vrah" jde o 100 Kčs / 1961, nicméně zmiňují sérii "CL" ;-)

Tam je to tuším proto, že se tak jmenuje knižní předloha (která vyšla v době, kdy platil vzor 1953).
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
podobně bývá často ofrankován doručený dopis v mnoha filmech známkami, co tehdy nemohly platit nebo ještě hůře v době děje filmu se známky ještě nepoužívaly... :mrgreen:

Něco podobného je v jednom dílu Četnických humoresek (mám pocit, že v tom, kde je Bořivoj Navrátil coby Amerikánec - jinak obyčejný podvodník - s dřevěnou nohou). Na přepážce spořitelny dostane vyplacených 10 tisíc - 9 tisícovek 1934 a když chce poslední tisícovku nadrobit, dostanane jednu 100/1919 a (možná, ale to nevím jistě) i jednoho Rozsévače.
Registrovaný uživatel
Obrázek vložený uživatelem

Moderátor
majkl napsal
acme2000 napsal

Tam je to tuším proto, že se tak jmenuje knižní předloha (která vyšla v době, kdy platil vzor 1953).

I tak - Goznak ani STC sérii "CL" nemá (a teď jen, jestli to bylo schválně zvoleno, nebo jen náhoda). Každopádně v souvislosti s těma 100/61 to prostě vypadalo vtipně :)

btw co je na těch obrázcích? asi mi to uniklo
Registrovaný uživatel
acme2000 napsal

Je tam na tých 5000/1920 síce perforáciu nevidím chcelo by to kvalitnejší obrázok), ale ak sú neperforované, tak by ma zaujímalo kde filmári v roku 1971 zohnali pre natáčanie také množstvo neperforovaných 5000/20 ... Zo žiadnej súkromnej zbierky asi zapožičané neboli ...
Registrovaný uživatel
Podľa mňa sa jedná o obyčajné kópie pre filmové účely...

Brett napsal
acme2000 napsal

Je tam na tých 5000/1920 síce perforáciu nevidím chcelo by to kvalitnejší obrázok), ale ak sú neperforované, tak by ma zaujímalo kde filmári v roku 1971 zohnali pre natáčanie také množstvo neperforovaných 5000/20 ... Zo žiadnej súkromnej zbierky asi zapožičané neboli ...
Moderátor
Pamatuji že v Humoreskách také někdo platil 25Kč v bankovkách 20Kč Štefanik(platná od26.3.27) a 5Kč Komenský(platná pouze do 31.12.26) :)

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
Woodhaven napsal
Podľa mňa sa jedná o obyčajné kópie pre filmové účely...

Brett napsal
acme2000 napsal

Áno to je asi najpravdepodobnejšie.
Keby k tomu ľudia od filmu a divadla pristupovali ako človek ktorý napísal príspevok č. 405 ... http://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/poptavka-bankovek-1267x17
Registrovaný uživatel
chybička se vloudí, no...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Babulik, pohotové! Kdy se odehrávala ta scénka? Mám pocit, že v té době tahle dvacka nebyla v oběhu.
Registrovaný uživatel
Táto časť sa odohráva v lete 1942, teda asi rok pred uvedením tejto bankovky do obehu...
Moderátor
a je to možná ještě k tomu kopie specimenu (skrz ty dírky není vidět na druhou stranu). no jo, no ... :)

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Pokec o bankovkách a chlubírna » Trapas

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1