Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Umění - obrazy » V. Chládeček

Vykupminci.cz
Numisargo

V. Chládeček

Moderátoři: smith, Wjem.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Hledám informace o malíři V. Chládečkovi, jehož jeden obraz se v úterý na aukru prodal za 19100Kč, zatímco jiný marně hledá delší dobu kupce za 900Kč.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Takže nikdo nic. K rozpoznání signatury (detailně vyfotografované u předmětné aukce) stačilo trochu si s fotkou pohrát v Zoneru. Našel jsem jednoho Václava Chládečka, malíře písma v Příbrami, nar. 1877 v Praze (tehdy na Královských Vinohradech). Snad by to mohl být on.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
No, poviem Vám to takto..Na aukru a dokonca aj v dražobných spoločnostiach nieje nič výnimočné, že sa pár ľudí dohodne a vzájomne si prihadzujú, čím cenu navýšia často niekoľkonásobne a čakajú na somára, ktorý sa chytí a prihodí a vtedy zrazu už neprihadzuje nikto a blbec si odnáša x krát predraženú vec s dobrým pocitom, že tú bitku vyhral.Bitku hej, ale vojnu nie..Ak sa aj nikto nenájde a obraz ostane v placi, zaplatí sa poplatok spoločnosti a v archíve sa uchová, že sa tá a tá vec od toho a toho autora predala vtedy a vtedy za toľko a toľko...-))) A zrovna to môže pomýliť ďaľšieho kupca, ktorý si, ako aj teraz Vy pozrel, že sa obraz od tohto autora predal skoro za 20 tis., takže investícia 10 Vám môže prísť ako výhodná, ale v skutočnosti prerobíte aj gate..Poviem to niekoľký krát a naposledy- všetko má len takú hodnotu, koľko je Vám za to niekto ochotný dať..Fertik...-))
Registrovaný uživatel
SHAMIS, souhlasím, že tomu mnohdy bývá tak jak píšete. V případě tohohle obrazu, který se mimochodem draží znovu (zatím je na cca 3 tis. Kč), to asi bylo jinak. Pochybuji, že by se nikoli jen pár, ale více než deset osob domluvilo na umělém navyšování ceny a také si myslím, že prodejce tohoto obrazu takové praktiky nepoužívá. Sám jsem už od něho po vyhrané aukci nakupoval a mám ho za seriózního obchodníka. U nabídky obrazu na Aukru byla mj. tmavá a nečitelná fotka signatury s tím, že podpis malíře prodávající nedokázal přečíst, čemuž věřím. Z fotky lze poznat, že signatura obsahuje větší počet písmen a končí "...ČEK ". Obrazy žen v plenéru malovalo na přelomu 19.a 20. st. u nás mnoho malířů včetně špičkových, jako SlavíČEK a HudeČEK. Třeba se někdo domníval, že levně koupí cenný obraz. Podle mého názoru je samotná krajina namalována dobře,
s ženskou postavou si však autor poradit nedokázal (připomíná mi loutku s vykloubenou pravou paží). Možná jsem rozpoznáním signatury a zveřejněním jména autora na zdejším fóru prodejci nechtěně pokazil obchod a původnímu vydražiteli naopak ušetřil peníze.
Registrovaný uživatel
Zdravím Bolta. Malíři Chládečkové jsou dva, otec a syn, oba Václavové a oba již nežijí. První je můj pradědeček a druhý můj strýc. Pokud máte zájem o podrobnosti spojte se se mnou na mnagovsky@
volny.cz

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Umění - obrazy » V. Chládeček

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1