Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Odznaky » Vlastenecky odznak a Czechoslovak Army - H.W.Miller, Birmingham

Vykupminci.cz
Numisargo

Vlastenecky odznak a Czechoslovak Army - H.W.Miller, Birmingham

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Zdravim,

Dnes to tretice vseho dobreho, snad se na me za ten spam nebudete zlobit.

Mam moznost zakoupit odznaky nize, original vyrobeno v UK, H.W.Miller, Birmingham.

Prodavajici mi tvrdi, ze jsou pomerne vzacne. Osobne bych je rad koupil, odznaky se mi libi, ale nemam tuseni v jake cenove relaci bych se mel pri koupi pohybovat.

Predem dekuji, Radim.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
http://forum.sfs.sk/viewforum.php?f=125

Zde jsou všechny odznaky. Nejprve si to vše prohlédněte aby jste věděl o co jde, jsou vše originál a tak máte materiál na porovnání, Věnujte tomu odkazu trochu času, pomůže vám
Registrovaný uživatel
Dekuji za odkaz Pane Altmann, nasel jsem tam hodne doplnujicich informaci. Ja jsem na tom stravil pulku soboty, tudiz mam predstavu o co se jedna, informace jsem prevazne cerpal na anglickych webech.

Jen abych upresnil moji situaci - ja bydlim v Anglii a kolega z prace (vasnivy sberatel nemeckych cennosti WW2) mi predstavil jednoho z jeho kamadaru (dealeru), ktery se specializuje na prodej nemeckych valecnych veci (WW2) a jak uz to tak byva, obcas se mu do rukou dostane i neco, o co se az tak nezajima (viz moje fotky), protoze tu na to nema odbyt. Ja osobne jsem se vzdycky zajimal o WW1/WW2 a s radosti bych si nejakou malou sbirku ceskych zahranicnich odznaku zalozil. "Problem" je ten, ze v ramci zachovani dobrych vztahu on nechce dat cenu prilis vysoko a ja zase prilis nizko. Spoustu cenovych relaci jsem byl schopen najit na emedals, jkmilitaria, aukro atd a dokazal jsem posoudit jejich vzacnost. Pouze u dvou vyse uvedenych nemam skoro zadne indicie, Pamětní odznak čs. armády ve Francii 1940, jsem nasel online za cca 150 USD, coz me celkem prekvapilo, z toho duvodu se dotazuji tady, zda ma nekdo jiny/stejny nazor.
Moderátor
Tyto odznaky- některé- jsou dosti drahé, klidně mi piště, spolu bychom to snad zvládli. Je to dobrá příležitost a v Anglii jsou, neb je tam naši vojáci rozdávali na tancovačkách svým dívkám. V tom odkazu to jsou všechny známe odznaky a vše je v originálu.
Registrovaný uživatel
No ja bych mel u toho prvniho odznaku asi pochybnosti o originalite.Ja uz videl kopie toho odznaku..Ja se pokusim nafotit ten muj...ale jako ten první bych ...jestli to znaceni je opotrebovane nosenim co pochybuji tak budiž... Ten druhy original je...ten první...z te druhe strany statni znak a to znacení... ja to mam krasne ostre vsechno ..
Registrovaný uživatel
Davam foto meho odznaku. Jinak jestli pomuze...ja jsem dal za odznak 1200kč ale mozna takhle v krabicce ma cenu tech 50€.
Snazil jsem se co nejlepe vyfotit zadní stranu odznaku pro porovnaní..ja mam vyiditelne rysy statniho znaku i ze zadni strany,u vas se mi to zna jako odlitek pomalu..ale jako muzu se mylit..a i to znaceni mam ostre..Jen bohuzel blbe světlo a foto je takove jake je :-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Tu su nejake repliky k videniu:
http://www.army4u.cz/eshop/6-repliky-odznak
Registrovaný uživatel
takze jenom pro porovnani...mne krasne videt/da se procist ceskolsovensko...proste obrysy pismen jsou krasne videt z druhe strany,pak srafovani na statním znaku na mojim odznaku jsou krasne taky videt(z druhe strany)..z vasho odznaku z druhe strany nejde rozpoznat nic...taky z prední strany napis PRAHA atd...ja si myslim ze kdyz to ma byt lysovane,tak musi byt lysovane a ne jako kdyby odlitek. Jestli se mylim,tak se předem omlouvam :-) a administrator at to smaze...ale chtel jsem jenom poukazat na mensi neshody..
Registrovaný uživatel
milosj : ano ano aj s tym som sa uz stretol...ja som tieto odznaky kedysi zbieral,ale asi ako v kazdej zbierke,tie cenovo dostupne - menej vzacne sa daju zozbierat pomerne rychlo ale potom clovek so zbierkou stoji ... ale tak..nech si uz kazdy urobi svoj nazor,chcel som len ukazat svoj odznak a porovnat tie nedostatky..
Moderátor
Vážení přátelé,
oba odznaky jsou originální kusy. Nebudu zde rozebírat proč to tak je, ale jsou tam celkem dva základní znaky, které nám pomohou k určení originality.
Vaše krásné odznaky jsou prostě kusy, uložené a nikdy nenošené. Vše je krásné. Doporučují si projít obrázky na sfs ( viz hore) v případě je to i na valce ve větším rozlišení. Zároveň děkuji, neb diskuze je vždy dobrá věc!
Moderátor
Vrátím se k výrobci, který zde http://www.army4u.cz/eshop/6-repliky-odznak
Jde o oficiální výrobu a jeden odznak by dokonce obstál i hodnocení kopie-originál. Výrobky jsou to moc pěkné kvality. Zásadní problém zde bude v tom, že oni je nabízejí opravdu jako COPY za pár korun. To je v pořádku, ale již není záruka, že právě takový odznak se uměle !staří" a jak víme, v sálech na blešáku, ale i v otevřeném prostu je nabízen jako originál. Právě začínající mladí sběratelé bohužel na tyto triky mnohdy "skočí". Myslím, že si musíme více pomáhat. Již dnes ( díky kolegovi Ondrášovi) víme, jak má být puncovaná stříbrná medaile 25. února 1948. Již víme, že stříbrný odznak skupiny MAMUT je pouhá kopie draze prodaná na aukru. Jistě znáte film " Musíme si pomáhat" a zde to platí také.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Odznaky » Vlastenecky odznak a Czechoslovak Army - H.W.Miller, Birmingham

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1