Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Vlastní známky, kupóny pro přítisky a tomu podobné

Vykupminci.cz
Numisargo

Vlastní známky, kupóny pro přítisky a tomu podobné

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Někteří si pojem "vlastní známky" vysvětlují po svém (a páč to je ňáký óbrvtipálek, tak ponechávám i text):

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Jak jsem již psal, ve středu 6. září 2017 vyjdou i "veřejné vlastní známky". Podrobnější informace zde:

http://newsphila.blogspot.cz/2017/08/cesko-nove-vlastni-znamky-vz-0063.html

Emise je celkem povedená, ale v tu středu toho vyjde tolik, že na Sběratele pravděpodobně "sběratelům" mnoho peněz nezbude...
Registrovaný uživatel
Dnes vychází veřejné vydání "vlastní známek" České pošty, vcelku povedené... Celkový náklad: 20.000 listů, tedy na každého se dostane. Více informací zde:

https://newsphila.blogspot.cz/2017/09/cesko-nove-verejne-vlastni-znamky-vz.html
Moderátor
Pozor, pozor! Funglovka PohlednicOnline!!
Tak mne napadá, že by (někdo) mohl zrobit tématický exponát na téma "Modrý (a červený) Mauritius" a majitel by k tomu jako zlatý hřeb mohl mít i originály. :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Tak nám v tichosti vyšly hned dva sešitky vlastních známek s dílem Mariny Richterové. Další možná budou následovat.
Moderátor
Jestli a jak je získat nevíme(?). Pošta neuvádí. Aspoň to tam včera nebylo.
Registrovaný uživatel
Ahoj, dají se zakoupit v její galerii, ale cena je dost značná. Navíc nový ZS vydal Plzeňský Prazdroj, orientace známek: 2 známky na výšku, 6 známek na šířku, vydání: 04.10.2017, náklad ZS: 1 900 ks, VZ: 15 200 ks
Informace o prodeji: http://eshop.prazdroj.cz/ (viz. strana ČP).
Registrovaný uživatel
Ahooj, odkaz na tu Galerii Mariny Richterové. MOhl byste jej sem přidat, abych se koukl, jak je cena vysoká? Prý se chystají totiž ještě její 4 sešitky. Předem děkuji. Hledal jsem odkaz cca 0,5 hodiny, ale jen jsem našel odkazy na její díla :-( Asi hiolt neumím hledat :-(
Registrovaný uživatel
Chtějí za jeden ZS 1200 korun- bez poštovného. Ale odkazy na přímou osobu prý tady nesmím dávat, již jednou mi je smazal moderátor. A od pondělí bude prodávat Plzeňský pivovar, viz výše.
Registrovaný uživatel
Jo ještě k poštu, zatím vydali dva, v plánu mají třetí a pokud to povolí moderátor, pošlu adresu, na které lze objednat. Oba ZS obrazů i Pivo jsou Sudoku, tedy 4 desky.
Registrovaný uživatel
Ahooj, díky za odpověď. 1200 Kč je tedy pěkná pálka :-(
Moderátor
1200 Kč za jeden sešitek? Hned jak na to budu mít, tak si vsadím a vyhraju! :|
Registrovaný uživatel
Hraj účtovku a seš v balíku. Nebo balík? Aspoň to pivo má být za rozumnou cenu.
Moderátor
Jsem si myslel, že Modrý Mauritius vydrží až do zimy (a že je tudíž času dost) a vono prd-prd, zlatá rybko. Mauritius nebude. Hle, nový model PohlednicOnline! Teda možná že už pár dní je, ale objevil jsem ho až dnes.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Jenom nevím co je to ten kód(?) vlevo, to tam nebývalo.
Moderátor
Ještě jsem si nepořídil podzim a už je tu advent, sakra...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Ve čtvrtek 21. prosince 2017 by měly být vydány poslední tři letošní emise "vlastních" známek. Jedna z nich bude třetí sešitkové vydání paní Mariny Richterové (v ten samý den bude hlavní pošta v Praze používat i příležitostné poštovní razítko).
Moderátor
V době nejvěhlubší krize, kdy mnozí její členové skoro neměli ani co žrát, vydala ČKAIT Vlastní známky, které ani nenabídla sběratelům (mnozí na tom s těma financema nebyli o moc líp, zvlášť, když to byli ti samí co členové). Docela by mne zajímalo, kdo tehdy tu investici odkýval, členů se neptali.
A hle!! Zde jeden dopis (bez adresy zpáteční). Otázka zní, jak k tomu odesílatel přišel a jestli by i jiní k tomu nemohli přijít.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
(Předchozí obálku se mi podařilo vyžebrat, nadělím si ju pod stromeček :mrgreen: )

No a Vlastní známky nám taky nadělily dárky.
První je sešitek Město Radnice (nikoliv jakýkoliv Rathaus) se dvěma známkama už 20. 12. (aspoň úředně).
Druhý jakýsi SEDOP TAXI PRAHA velký kulatý TL z 21. 12. Sice se to nezdá, ale mělo by to být 25 různých známek! Asi podle hesla: najdi 25 rozdílů!
A třetí už avizovaná sešitek Richterová 3. díl (nemám ani první ani druhý a už je třetí) ve stejný den.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 24. 12. 2017, 3:54. »
Registrovaný uživatel
Co se týká vlastních známek SEDOP TAXI PRAHA a "najdi 25 rozdílů". Každá řada známek zobrazuje jinou palubní desku osobního automobilu, uprostřed je vždy celkem pět variant loga společnosti SEDOP.
Známky jsou kulaté a tak při jejich použití - odlepení samolepicí známky - je na celistvosti volant příslušné značky auta s logem SEDOP...

Tištěný náklad byl 600 kusů tiskových listů. Z tohoto množství bylo použito 300 kusů na známkové sešitky, které byly vytištěny Poštovní tiskárnou cenin Praha a.s.

Na stránce České pošty jsou uvedeny odkazy (telefon a e-mail), kde je možno poskytnout další informace o tomto vydání.

Původně měl být na dvaceti známkách použit QR kód, což s.p. Česká pošta dodatečně nechtěl akceptovat. Po zpracovaném právním rozboru z.s. NEWSPHILA, který následně s.p. akceptoval, došlo z jeho strany ke změně podmínek při zadávání "vlastních" známek a od počátku prosince tohoto roku (2017) nebudou ze strany státního podniku v obrazu známky akceptovány:
1) QR kódy, a
2) webové stránky (jejich názvy "www.______.__").

Tolik alespoň v kostce ke vzniku dotyčných známek. Jinak to byla práce děsně zajímavá, a konečný výsledek mi - jako autorovi - udělal velkou radost. A tak jsem si vlastně i nadělil dárek pod vánoční stromeček...
Registrovaný uživatel
Sedop jsem si vydal ja skrzeva pana Neumanna a pro 2018 jiz chystam dalsi pro jinou svoji firmu
_______________
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Moderátor
Přiznejme si, že je to cenu pražského taxikilometru ... ale není to až tak zlé, Rathaus je za cenu pražského taxikilometru pro bohaté Amerikánce! Pravda Richtěrová bude asi za cenu uměleckou, jak bylo uvedeno už dříve. Na to teda tak nějak nemám :(. Že bych se fakt rozhoupal a přihlásil se na účtovku? ;)
Moderátor
Nějaká forma PohledniceOnline přes Guersey ovšem pořízaná na "modrém" Mauritiu. Pseudoznámka je taky vlastní fotka (protože jsem viděl podobnou přes Guersey s jinou pseudoznámkou). Podle toho textu vlevo dole to bude asi nějaká sofistikovanější služba pro tůristy. To si tam z normální (i když digitální) fotky člověk nevytáhne. Teoreticky je možný, že si tam zájemce vybere na počítači motiv, napíše text a adresu, zacáluje a hotel (nebo provozovna) to nechá celý vytisknout a poslat.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 31. 12. 2017, 5:07. »
Moderátor
A jedna "Vlastní Apost" z Mediaservisu. Zajímavý na tom je to, že tam je půlka adresy. Nebo spíš skoro celá, jen jméno chybí. To by chtělo si taky nějak pořídit. Sice v tomto případě to nebylo doručit komu (dobrá adresa se špatným jménem), ale nebyl to podle všeho šunt který je zbytečný vracet odesílateli.*

*To jsou takový ty zbytečný OP, kde to vrátíte, ovšem nikoho to nezajímá, protože příští rok/půlrok to pošlou znova. Naprosto zbytečná snaha to vracet. I když, teď chodí časopis (tedy nikoliv OP) na jméno Banisa Trnrná, což i průměrný idiot pochopí že to asi je špatně, nehledě teda k tomu, že tam v tom paneláku není ani nic podobnýho. Nejpodobnější je myslím Tesař, z čehož je jasné, že 0 bodů. 3× jsem to vracel, potřetí jsem jim napsal jestli si myslí, že někdo s takovým jménem skutečně může existovat a pak jsem se na to už vysral. Zbytečná námaha.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
V nezpracovaném archlívu jsem našel ještě jednu formu PohlednicOnline. Taky s vlastní jakožeznámkou, ale tady na to dokonce dali razítko běžné!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Tady ukázka pěti různých známek soukromé přepravny zásilek (stejně to nakonec doručuje obyčejná pošta) ByPost, co se mi podařilo zachytit. Odesláno z, soudě dle pohlednic, Kanárských ostrovů, Madridu (jako na jediné se na tom vyskytlo razítko obyčejné pošty), Barcelony, Mallorcy a Lanzarote. Jsou to samolepící obdélníčky zcela potištěné (okraj obrázku je asi mimo známku) jednotného mustru - vpravo (resp. dole) nápis ByPost© číslo ve tvaru 12345678-91 a vedle čísla vlevo (nebo nad ním) QR kód. V jednom případě je QR kód u levého okraje. Na levém (horním) okraji je nápis INTERNATIONAL, ale někdy je tam z něj jen zbytek a u dvou není vidět nic. Zřejmě zůstal za průsekem, nebo jak se to vlastně jmenuje. K čemu je tam ten QR kód nechápu, podle mne to je naprosto nečitelné. (Kousek čárkového kódu patří čumkartě.)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Vlastní známky, kupóny pro přítisky a tomu podobné

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1