Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Minerály » VLTAVÍN

VLTAVÍN

Moderátoři: grofik.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
..ano, tuto adresu už jsem sem také dávala... ještě by jsme měli nějaký kamínek dostat za reklamu :-))

Jediné co mne u tohoto prodejce mrzí, ale i u mnoha dalších , i v jeho nabídce u madagaskarských kopálů uvádí stáří třetihorní a název jantar... možná že to ani sám prodejce netuší, jako já do nedávna, že to jsou jen max. několik tisíc let staré pryskyřice... http://www.mineral-shop.cz/jantary.html
Moderátor
Korunka reklama webu ; je na Sběratel.com , kategória iné. ;)

Zrejme platí za reklamu adminom..... :roll:

Niekde v príspevku pre nick Wenn som uviedol ,web stránka na vltavín je na našom webe , bolo to myslené Sběratel web. :D a nie našej f. :roll: ;)
investovat do vltavínu je dobre od roku 2006 do dneška cena vltavínu stoupla, více než o polovinu ceny.Není zrovna naročny na investici ale jeho zasoby se vyčerpavaji, věčina polí je soukromy majetek a nemužeš tam chodit. lesy bohate na vltavíny byly přepsane na jednu firmu ktere ma povolení vytěžit les takže najít nějaky 20až50 gramovy vltavín je velmi obtížne.takže investice do něj je dobra.
Registrovaný uživatel
.. také se to odvíjí na tom, kolik potom bude lidí ochotno ten vltavín koupit. Samozřejmě cena roste, pokud je kupců hodně. Osobně znám jednoho člověka, co investoval do vltavínů desetitisíce, a dle mého názoru je to docela risk. Myslím si, že peníze uložené do mincí, nebo do zlata, jsou asi větší jistotou. Mincí bylo raženo jen určité množství, zatímco u vltavínů zatím nikdo nedokáže říct, kolik jich vlastně je. Stále se jich nachází relativně hodně, ale je samozřejmě pravda, že i tyto zdroje budou jednou vysbírány nebo vytěženy. Také záleží na tom, co s nimi udělá právě ta těžební společnost. Zda a v jakém množství je pustí na trh. Osobně bych to viděla jako risk, ale kdo ví. Třeba se jednou ukáže, že to byly opravdu dobře investované peníze.
« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 14. 2. 2012, 11:34. »
Registrovaný uživatel
ano stěma mincema mate pravdu, ale vltavín je podle vědcu dobry kemen ne investici jeto naš trumf.česka republika se ma čím chlubit co se vltavínu tyče.Bylo to i v novinach.
Registrovaný uživatel
Pravdou je, že u nás se nachází nejpíš nejkrásnější na světě. Indočínity, Filipínity, Australity a já nevím jaké ještě všechny další, jsou do černa, nebo do hněda až žlutohněda, popř. velmi tmavé, zato naše jsou krásně zelené, průsvitné. Výjimkou jsou snad Lybijská skla, která jsou žlutá, pokud vznikla stejně. Takže máme na celém světě ty nejkrásnější, pokud se ještě někde nenachází v podobné barvě. Škoda jen, že jsou relativně měkké a odřou se či oťukají, protože je to v podstatě sklo.
Registrovaný uživatel
PS: Tak mi ty fotky pošli na mail, já je sem dám. Pokud se ti je sem nepodařilo dát, mohly být příliš velké. Nejdou uložit v okně "Rychlá odpověď", ale otevřeš si "náhled" a tam je okénko na nahrání obrázku. Jen nesmí být moc velké. Tak to zkus znovu, nebo pošli na mail (mám ho, když si klikneš na přezdívku), já je tu vystavím, ať víme, oč vlastně šlo.
Moderátor
trochu schladím; :D
Tektit je všeobecný názov pre skupinu prírodných skiel veľkosti štrku, ale s povrchom nesúcim znaky tavenia. Tvary tektitov i mikrotektitov sú rovnaké: guľôčkovité, kvap­kovité, hruškovité, kotúčovité, činkovité, valčekovité ap. Podľa náleziska boli nazvané australity, filipinity, indočinity, javanity, moldavity, vltavíny apod. Pôvodne sa myslelo, že ide o odpad zo starých sklární, no pri výskume sa ukázalo, že majú pomerne jednotné zloženie, v ktorom prevláda obsah oxidu kremičitého.
-proč schladím? Myslíš, že ho to investování pak přejde?
Jsou to fakta a pokud už jsme to rozjeli takto, tak k tomu už lze doplnit i tento- občas se lidé ptají, jak vznikly ty dolíčky- je to samozřejmě uložením v kyselých půdách, které je vyleptávají. Jinak dnes se jejich vznik připisuje pádu meteoritu, při kterém došlo k roztavení křemičitých nerostů v okolí dopadu a jejich vymrštění (proto kapky, kotoučky a pod-). Barva je samozřejmě ovlivněna složením, které jak už tu bylo psáno, mají všechny podobné, ale liší se poměr zastoupení kovových prvků. Teď si za boha nemohu vzpomenout, který z nich může právě za tu zelenou...
Registrovaný uživatel
nevim proč schladit.ale puvodně spadli do německa jetam i krater reis
Registrovaný uživatel
Myslím, že se do dnes s jistotou neví, kterému pádu vltavíny připsat. Kráter Ries se bere jako jedna z nejpravděpodobnějších hypotéz, ale názory se různí.
Třeba tento: http://www.quido.cz/84/vltav.htm
V každém případě jsou to ale velmi zajímavá a krásná skla.
Registrovaný uživatel
Tady jsem našla nádherný přehled a připomnělo mi to, že jsme zapomněli ještě na jednu krásnou zajímavost. U vltavínů se nehodnotí jen tvar a struktura (skulptace), ale také barva. Vyskytují se hned v několika odstínech zelené, od smaragdové po nádherně modrozelenou, či zelenohnědou. Do hněda jsou zbarveny většinou moravské vltavíny. Smaragdově až lahvově zelených je většina jihočeských vltavínů a vzácně se nachází modrozelené. Zajímavé je, že zrovna ty modrozelené se nachází v podobě omletých valounků bez skulptace a jsou vyhledávány právě kvůli zajímavé barvě. Že se hóódně špatně hledají mám vyzkoušeno na vlastní kůži. V půdě vypadají hodně tmavé a tím, že nemají téměř žádnou skulptaci, vypadají jako normální kamínky. Osobně jsem na jedné takové lokalitě byla několikrát a musela jsem si nakonec jeden od místího hledače koupit. Sám mi potvrdil, že takové se hledají velmi špatně a hlavně, kdysi jich údajně bylo všude hodně. V posledních letech se však tato záliba velmi rozšířila a po nájezdech hledačů je mnohé vysbíráno. Bohužel když už se nějaký najde, mnohdy nese známky střetu s radlicí :-(

http://www.mineraly.org/cz/?clanek=748
« Poslední úpravu provedl(a) korunka v 18. 2. 2012, 22:02. »
Moderátor
Korunka ; pri Vltavínoch si vystačíš aj sama na diskusiu. ;)
:lol: :lol: :lol: já vím :lol: :lol: :lol:
...je to zajímavé ale je to jeden z mých splněných snů, tak o tom dokážu kecat až do večera :lol: :lol: :lol:
Registrovaný uživatel
A plati to obecne - nejen v pripade vltavinu :mrgreen: ...
Registrovaný uživatel
:lol:
Registrovaný uživatel
redest napsal: ...co byste mi řekli o zvonivem vltavínu jekou ma cenu atd.........jak vznikl,včem je vyjmečny, mam jeden ve zbírce ale moc o něm nevim a nikde jsem informace nenešel.Předem děkuji za odpověd.

Ještě tu povedu monolog :lol: , protože koukám, že zatím nikdo neodpověděl. Zvonivý vltavín, je zajímavá vlastnost některých kusů- zvoní a jsou odolnější rozbití. Údajně to má nějakou souvislost s jejich vznikem- chladly trošku v jiných podmínkách, než většina. Častější je to prý u protáhlejších tvarů, ale prokázané to nemám, ani jsem ještě nezkoušela, zda takový také nemám :D
..tak se někdo k mému monologu přidejte, ať tu neplkám sama :lol:
Dejte sem třeba někdo nějakou pěknou fotku ;)
Moderátor
korunka napsal
:lol: :lol: :lol: já vím :lol: :lol: :lol:
...je to zajímavé ale je to jeden z mých splněných snů, tak o tom dokážu kecat až do večera :lol: :lol: :lol:

korunka odporúčam ku splnenému snu tento 8.10ct farebný diamant a máš investíciu ktorá nebude určite klesať ,ale len stúpať . :twisted:
Možeš potom písať eseje. ;)

205GIA2135944580 Cushion 8,10ct.Fancy Deep Greenish Yellow VVS2 EX VG 65,00 57,00 12,23 11,23 7,31
To bude určitě pořádně drahá legrace. Bohužel při mém štěstí s nulovými vědomosti v této oblasti, bych nejspíš koupila hodně drahou syntetiku. Raději zůstanu u těch vltavínků, ty si mohu najít i sama a zadarmo :D Teď mi ale dělají radost dva maličké vzorečky drahých opálů z Afriky. Mají krásnou barvoměnu, tak snad se do budoucna podaří ušetřit na další.
Moderátor
Máš tam aj č. certifikátu ,čiže 100% pravý.
Ja sledujem ceny pri farebných diamantoch ružové, zelené,červené a modré na nejaký čas dosiahli cennový strop ,táto farba bude pozvolna cenove rásť.
-investice určitě supr, ale pro normálního smrtelníka to není.
Obávám se, že v tomto směru se budu ve sbírce muset spokojit se syntetickým, co mám v řezačce na sklo :lol: Nebo koupit nějaký surový, tak maličký, co skoro není ani vidět. Nějaké jsem na Aukru viděla (pokud to také není syntetika), ale mikroskopický diamant asi moc velkou radost neudělá a mikroskop zatím také nemám :lol:
I když... co je tohle za mikro kamínky, opravdu tomu lze věřit?
http://aukro.cz/prirodni-diamant-briliant-0-070ct-h-i2-nd113-i2121322868.html
Moderátor
určite bude diamant ,ale trochu iná kvalita ako uvádza predajca.

Napr. mne vadí tento popis ....http://aukro.cz/cz-diamant-bily-7-52ct-kapka-aaa-1254-i2151561983.html

predajca nech rovno napíše na úvod aukcie kubik zirkonia = syntetický kamen.

neviem čo si mám myslieť o ostatnom tovare hlavne o cene ,pokiaľ viem len cena brúsenia je drahšia ako predajca ponúka tovar ..... :D

Preto ja do sekcie volné kamene na Ačku ani neleziem ,musel by ma trafiť šlach pre niektorých predajcov to je záležitosť Ačka a ošklbanej husi - kupujúceho. :evil:
Název diamant v tomto případě opravdu nechápu a jak jsem se tak dívala, tak je opravdu uveden u mnoha kamenů, které s ním nemají nic společného.
No, ale alespoň mi tu budeš moci vysvětlit třeba toto:
http://aukro.cz/cz-diamant-pink-3-36ct-usa-5697-if-nadherny-i2121078147.html
konkrétně větu: SYNTETICKÝ( tvrdost : 8,5 Mohseho stupnice) Že je to syntetika, to je mi jasné, ale nějak mi nesedí tvrdost- syntetické diamanty jsou měkčí??? Nebo je to opět úplně jiný syntetický nerost?
Moderátor
syntetické diamanty majú tak tiež tvrdosť 10 Mohseho stupnice .
Diamant je proste diamant tvrdosť č. 10.

Predajca neovláda základné veci,ako je triedenie do skupín.
Děkuji za všechny odpovědi a hezký zbytek večera.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < 1 2 3 4 >

Sběratel.com » Minerály » VLTAVÍN

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1