Wjem: tak to byla trochu drahá koczka 😲
Jinak díky cena potěší. Říkal jsem si při koupi, že cena je nízká a proč to nevzít. Plán mám jak píšeš jako dekorace, snad do chodby a pokud se tam nebude hodit, tak jako investice a časem do nějaké aukce v Praze prodat(nebo vyměním za malého krtečka...). 😉
Pavel III: to už se jistě zapomnělo... 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Cena "Kočky" odpovídá reálu, je to jeho nejpopulárnější (a nejdražší) grafika. Dle mého názoru by se v Praze momentálně prodala ještě za víc.
Prodejce věděl, že ti prodává Hollara? V Česku i jinde po Evropě se na něj dá v antikvariátech, bazarech či dokonce vetešnictvích, možná i na Aukru či ebay tu a tam narazit a mnohdy majitel netuší co vlastně má. Řada jeho grafik totiž není signovaná ani označená (fecit Hollar) leckdy se tak dá sehnat za "babku". Ovšem chce to mít katalog jeho díla, který je zpracován skutečně velice důkladně a kompletně...

Prodejce to jako Hollara popsal, ale byl to prodejce rytin a grafik až ve Francii...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Tak to jo, tam není moc známý ani sbíraný, byť jsem zaznamenal, že se už dražil i na dobrých aukcích v Paříži. Nicméně nejlépe se Hollar prodává v UK a u nás a pak ještě tak v Rakousku či Německu.

Tak máme v Praze Dana Browna:
http://kultura.idnes.cz/dan-brown-v-praze-0ee-/literatura.aspx?c=A140115_181110_literatura_ts
Hádám, že by se Vonich manuscript klidně mohl objevit v jeho příštím románu. Ještě případně společně s Golemem a Codex Gigas alias Ďáblovou biblí. A když tam dá i Karlštejn coby Karlem IV. plánované "úložiště" pro hledaný svatý grál, tak to krásně propojí s Šifrou mistra Leonarda...
To bude početníčko 😉

Pavle, nebyls to náhodou ty v pondělí v Praze ve Stodůlkách na poště?
http://www.novinky.cz/krimi/324765-pri-vybuchu-na-berounsku-zemrel-provozni-reditel-firmy.html
Všechno sedí - jakás takás podoba, věk, a hlavně ultralevičácká "nasranost" snad úplně na všechno. Že ono ti vadilo, jaký má ten provozní ředitel nehorázně vysoký plat? 😎

A) Nevím, kde vidíš jakou podobu.
B) Ultrapravičácké zbožňování reálných zlodějů (a mnohdy i vrahů, byť na to "měli lidi") fakt nesnáším. V tomto ohledu se raději budu hrdě hlásit k ultralevici než abych schvaloval tvrzení, že "Potřebujeme více takových Kožených" nebo považoval Krejčíře za poctivého a slušného podnikatele a člověka, kterému jen ostatní nepřejí či pražský magistrát za vzorný příklad pravicového pojetí ekonomie a politiky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.