| Autor |
Příspěvek |
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zdravím vás pokud nekdo zná přesné výrobní náklady 1 archu hradčanských známek (nebo aspon vi kde to bylo konkretne popsano v dostupne literature) tak ho pochválím před nastoupenou jednotkou a klidně i Dráčka před několika lety jsem o tom někde četl , ale nemohu si vzpomenout kde pokud znáte vyrobní náklady z RU tak je taky uvítám (vzdy nejlepe danou serii nebo období ) a uvítám i různa období z CSR I a pro zamysleni i zahraničí děkuji moc za snahu 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Mňa by konkrétne zaujímalo, kolko gramov farby bolo treba na vytlačenie jedného archu Hradčan a či mal na množstvo použitej farby vplyv, na aký papier bola tlač vykonaná a prípadne aký rozdiel v miligramoch resp. gramoch je pri spotrebe farby pri tlači na rôzne druhy papiera.
Ďakujem za odpovede:-)))
|
|
|
|
|
Moderátor
|
ejha tak toto uz neriesim, jedine, nieco zistit v Postovom muzeu, pripadne v archivoch alebo v starej filat. literature... inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???
|
|
|
|
|
Moderátor
|
pre escartin: zakup si Monografiu 1. diel. rok vyd. 1968, aut. dr. Kubat...
|
|
|
|
|
Moderátor
|
babygulka napsal inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???
Tá otázky si myslím je len básnická..... 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
babygulka napsal ejha tak toto uz neriesim, jedine, nieco zistit v Postovom muzeu, pripadne v archivoch alebo v starej filat. literature...
inaksie doddie - s takouto otazkou som sa nestretol, a co tvoj kolega Smith, neporadi???
Ahoj Babygulka. Ani ja to neriešim, to mal byť pokus o vtip  « Poslední úpravu provedl(a) smith v 8. 4. 2011, 17:53. »
|
|
|
|
|
Moderátor
|
aha, no doslo mi az po precitani prispevku :-), vidno aspon trapi ludi.... no smith - to hej, narazal som na prispevek, myslel som si, ze tvoj kolega to mysli vazne, a potom mi doslo, ze nie :-)
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Ale teď vážně. Ceny tisku známek se budou zpravidla těžko zjišťovat. U kolků Indických států to však jsem pro některá vydání schopen zjistit, protože se mi poštěstilo sehnat originální ceníky jedné tiskárny. U známek Britských kolonií to se také určitě dohledat dá, alespoň pro některé emise - nejen ceny tisku známek, ale i ceny grafického návrhu, štočků, barvy, ...
|
|
|
|
|
Moderátor
|
Myslím si, že v Poštovom múzeu v Prahe by sa ohľadom tejto témy mohlo niečo najsť. Je celkom možné že sa tam nachádzajú nejaké dokumenty ohľadom komunikácie s Českou grafickou Úniou. « Poslední úpravu provedl(a) smith v 9. 4. 2011, 12:28. »
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
babygulka napsal pre escartin: zakup si Monografiu 1. diel. rok vyd. 1968, aut. dr. Kubat...
dalsi pokus o vtip ? 
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to jste se teda nevyznamenali  , ale aby jste nerekli .., davam vam jeste 30 dni a pak mi uz nezbyde nez patrat sam ..... PS:doddie - v postovnim muzeu to samozrejme je , ale nebude lehke se tam zorientovat  , ale to by pro me bylo az tak na leto , no ale coz mozna to i tak skonci kazdopadne v nejake filatelisticke literature o tom je zminka prave v souvislosti s vyrobou 1halerovych znamek Hradcan (tribuna filatelistu, filatelisticke sesity a casopis filatelie tam nekde tipuji ze to mohlo byt  takovy skoro konkretni udaj 
|
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
skrblik se prestehoval do Humpolce pokud vim ....
|