Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Záhadná pohlednice - jsem v koncíchí

Záhadná pohlednice - jsem v koncíchí

Moderátoři: HeliFox, jano7B9.

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Koupil jsem nedávno tuto pohlednici, ale je to opravdu záhada filokartie. Na zadní strasně je razítko přes známku Bömische Leipa, což je Česká Lípa a pohlednice byla tedy posílána z České Lípy, ale na pohlednici Česká Lpa vyobrazena není (mám potvrzeno od znalce a velkého sběratele České Lípy) Tudíž to je někde zakoupena pohlednice a poslána z České Lípy. Co je ale na pohlednici za město, to netuším. Pak je uprostřed razítko Philippsdorf, což je česky Filipov, vesnička v Šluknovském výběžku na samých hranicích se Saskem. Ale podle obrázků a jiných pohlednic ta věž v povzdálí není ta, co je vyobrazena na pohlednicích vísky Filipov. Bazilika ve Filipově má dvě špičaté věže... Razítko Filipova je asi podle mě razítko, kam pohlednice došla, takže poslána z Lípy, dorazila do Filipova, a proto to razítko. Ale co to je za místo, to nevím. Pokud by se někdo našel a poradil, budu rád... Děkuji moc!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) R-i-k-i-t-a-n v 21. 10. 2010, 4:04. »
Registrovaný uživatel
Vypadá to, že byla poslána do Filipova a pak následně přesměrována za adresátem jinam. Ještě se zeptám bráchy z Nového Boru, zda to nepoznává...
Registrovaný uživatel
Je mi to fakt záhada a ani na Aukru, kde ji vystavuji, nikdo nepoznal, o které město by se mohlo jednat. Podle té drogerie napravo se těžko něčeho dopídím. Takže opravdu asi pohlednice neznámého města, posílaná v Lípě do JOsefova a vrácena zpět :-)

Nové téma Odpovědět

Stránka: 1

Sběratel.com » Filokartie - pohlednice » Záhadná pohlednice - jsem v koncíchí

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1