Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » * * Zajímavosti na aukčních serverech (Přiklepni.cz, Aukro, Odklepnuto apod.) * *

* * Zajímavosti na aukčních serverech (Přiklepni.cz, Aukro, Odklepnuto apod.) * *

Moderátoři: acme2000, Tomako.

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
trava napsal
v nápise REPUBLIKA jako by dokreslená pravá nožka u písmešne K / jiný odstín/

Která? Horní nebo dolní? Podle mně je to převodem obrázku do JPG - ztrátová komprese se musí někde projevit.
Registrovaný uživatel
majkl napsal
prasohroch: Rozhodně si pročti článek o padělcích z MR. V PDF je na
http://numpszi.com/aukro/main.php?dir=./page/book/sberatel >
Padelky bankovek. O 100/1919 jsou tam zatím jenom 2 díly. Jestli vyšly další, nevím, ale podle všeho ne.

Díky za info - bohužel to po mne chce heslo..... Mohl by mne někdo pomoci se k tomu dostat?
Díky moc
Registrovaný uživatel
majkl napsal
trava napsal

Která? Horní nebo dolní? Podle mně je to převodem obrázku do JPG - ztrátová komprese se musí někde projevit.

V reálu je to K celé stejně barevné, nicméně pokud to teď trochu více studuji, tak se mi zdá že každé K v nápise "REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ" je jiné. Je to normální u těchto tisků? Díky moc za vaše názory.
Registrovaný uživatel
majkl napsal
trava napsal

Myslel jsem dolní
Registrovaný uživatel
Heslo mi poslal numszi. Moje původní představa, když jsem inicioval vznik těchto stránek sice byla, že by byly dostupné všem, ale jsou to numpsziho stránky na jeho serveru, takže heslo zveřejňovat nebudu - domluv se s ním. Mám za to, že heslo nechce psát veřejně do fóra, což je logické a pochopitelné.

Než jsem koupil svoji 100/1919, viděl jsem ji v reálu jenom jednou. Svoji jsem sice kupoval od seriózního člověka, ale studoval jsem ji taky dlouho a taky jsem se modlil, aby to nebyl padělek. Snad není - mříže jsou výrazné a jsou vidět jenom proti světlu.

U první emise je všechno všelijaké (viz třeba číslování u 10/1919 - tam je série a číslo v podstatě co bankovka to jiný číslovač...) Když tu svoji stovku začneš studovat moc, tak zjistíš, že z těch kudrlinek na líci na tebe mrká Meszáros. A pokaždé jiným okem! :P :P :P
Registrovaný uživatel
Tak jsem 100 / 1919 důkladně prostudoval podle návodu pana Moravce a nenašel jsem nic neobvyklého. Takže se přikláním k pravosti této bankovky. Navíc jsem si všiml ještě jedné věci - sériové číslo u všech pravých bankovek, které jsem dnes viděl na fotkách (asi 6:-), má obtisk linek knihtiskového číslovače nad číslicemi. Můžete mi potvrdit / vyvrátit, kdo nějaké vlastní, že je to pravidlo?
Díky všem
Registrovaný uživatel
To je dobře, jestli je pravá. Přece jenom člověk za větší prachy chce mít pěkný kousek. A ten se ve sbírce určitě neztratí.
Registrovaný uživatel
toto je borkyně: http://www.aukro.cz/show_user.php?search=jel30
Registrovaný uživatel
Je neuvěřitelné, že takového prodejce ještě neodstavili. Anebo, že mu aspoň nerozbili DRŽKU.
Registrovaný uživatel
Píšou, že okradla lidi o půl miliónu!
Moderátor
aukro si chcelo namastit kapsy za proviziu , preto ju neodstavili, pricom mala na vsetkych aukciach ilustracnu foto, nie original...
Registrovaný uživatel
Ono nafotit se dá cokoliv. Jestli to začne provádět více " Vychytrálců" tak skončí celé slavné aukro. Měli by si to v rámci ochrany svého jména více hlídat.
Registrovaný uživatel
trosku z jineho soudku... co rikate na tohle? na kolika skonci? Moc casto se v tomhle stavu nevidi... http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190434365393&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Registrovaný uživatel
Moc pěkné, opravdu se taková často nevidí. Jestli mě paměť neklame, naposledvyšla ve stavu UNC na Aukru myslím 32.000,- Kč. Ale to už je nějaká doba.
Registrovaný uživatel
Dvouciselna serie? Na jednociselnou Ok. ale na dvou by to bylo celkem moc ne?
Registrovaný uživatel
ale u Klima byla v UNC v posledni aukci myslim pod 20000,-

Jinak ta z Ebay - dobra cena, pokud neni prana.

Ta z Aukra byla myslim jednociselna, nebo se pletu?
Registrovaný uživatel
To byla jednočíselná Ab2 a šla hned za "kup teď"
Co máte s tím praním, já kupoval na eBayi od Turka 100/1920 a 1000/1932 a to byly bobky, jestli vůbec něco dorazí, alespoň vypraného? Bylo vidět, že to byl profík, už podle zabalení a i jednání!
« Poslední úpravu provedl(a) mischel13 v 29. 8. 2010, 21:15. »
Registrovaný uživatel
Jumbo napsal
trosku z jineho soudku... co rikate na tohle? na kolika skonci? Moc casto se v tomhle stavu nevidi... http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190434365393&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Myslím, že je zbytočné polemizovať na kolika skončí. Už skončila - dnes napoludnie.
Registrovaný uživatel
Snad dnes navečer, před půl hodinou! ;)
Moderátor
Brett napsal
Myslím, že je zbytočné polemizovať na kolika skončí. Už skončila - dnes napoludnie.

V dobe psani toho prispevku polemizovat jeste slo - koncila po poledni, ale Pacific Daylight Time ;) (takze asi v 21:45 mistniho casu)
Registrovaný uživatel
mischel13 napsal
To byla jednočíselná Ab2 a šla hned za "kup teď"
Co máte s tím praním, já kupoval na eBayi od Turka 100/1920 a 1000/1932 a to byly bobky, jestli vůbec něco dorazí, alespoň vypraného? Bylo vidět, že to byl profík, už podle zabalení a i jednání!

S mou zkusenosti s nakupem u turku je potreba pocitat temer vzdy se stavem o stupen az dva horsi nez uvadeji nebo je patrne z jejich foto...
Registrovaný uživatel
Jasnééé. Keď som si na odkaz klikol, tak mi aukciu ukázalo ako skončenú a neuvedomil som si časový posun.
Registrovaný uživatel
U Turka jsem nakupoval jen 1x (a naposled) .... deklarovany stav UNC, realita pak horsi 2.
Nastesti jen polozka za cca $40 ...
Registrovaný uživatel
a zase "bradavica":

bankovka skenovaná na červeným podkladě s bíle vytečkovaným SPECIMEN 8) a navíc za ty prachy !

http://www.aukro.cz/item1212871624_50_korun_1929_vzacnejsi_luxusni_n_unc.html
Registrovaný uživatel
zadne ilustracni foto :)
Proste bradavica v akci ...

Nové téma Odpovědět

Stránka: « < ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... > »

Sběratel.com » Notafilie, bankovky, aukce » * * Zajímavosti na aukčních serverech (Přiklepni.cz, Aukro, Odklepnuto apod.) * *

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1